Majesty Objavljeno Avgust 29, 2007 Opozori Objavljeno Avgust 29, 2007 Si mogoče kaj planiral kam boš šel, al se boš dol odločal? Jaz grem v smeri ure: Istambul, Kapadokija, Sredozemsko morje, vmes Pamukale, nazaj do morja, pol pa verjetno počasi proti domu ali juga ali jadranska magistrala. Plan je samo okviren in odvisen od več dejavnikov, kot so vreme, temperature, časovni preobrati, itd.. skratka, kamor bo veter zapihal... šel bom kolikor vzhodno bodo dopuščale razmere... Močno si želim điro po Kurdistanu ampak za to bo verjetno na tistem koncu že malo premrzlo - ali pač...
vrho1679 Objavljeno Avgust 31, 2007 Opozori Objavljeno Avgust 31, 2007 Plan je samo okviren in odvisen od več dejavnikov, kot so vreme, temperature, časovni preobrati, itd.. skratka, kamor bo veter zapihal... šel bom kolikor vzhodno bodo dopuščale razmere... Močno si želim điro po Kurdistanu ampak za to bo verjetno na tistem koncu že malo premrzlo - ali pač... Tuki lahko spremljaš vreme: http://www.wunderground.com/global/TU.html Normalno septembra še ne bi smelo biti mzrlo tudi tam. Toda kot sem že dejal; vreme ni več normalno. Sam gasa.
vrho1679 Objavljeno Avgust 31, 2007 Opozori Objavljeno Avgust 31, 2007 Tkule je pa zgledal Kurdistan letos konec aprila, ko je bilo pri nas že vroče ... ( največji grič na sliki je Ararat )
Majesty Objavljeno Avgust 31, 2007 Opozori Objavljeno Avgust 31, 2007 Tuki lahko spremljaš vreme:http://www.wunderground.com/global/TU.html Normalno septembra še ne bi smelo biti mzrlo tudi tam. Toda kot sem že dejal; vreme ni več normalno. Sam gasa. Ja tole zgleda na moč obetavno! Tnx Še tole: A na bencinskih lahk plačuješ s karticami, al je gotovina u igri?
BoBo Objavljeno September 26, 2007 Opozori Objavljeno September 26, 2007 Jo! Pa smo že nazaj in blo je superca. Narejenih 7600km. To bo za enkrat, me cajt.
motoristek Objavljeno September 26, 2007 Opozori Objavljeno September 26, 2007 Jo! Pa smo že nazaj in blo je superca. Narejenih 7600km. To bo za enkrat, me cajt. :yea1: :worship: :yea1:
mack Objavljeno September 27, 2007 Opozori Objavljeno September 27, 2007 Jo! Pa smo že nazaj in blo je superca. Narejenih 7600km. To bo za enkrat, me cajt. Super dej kaj slikc prpopi da vidmo kaj in kako je blo! Drgač pa se lahk tud za kakšen :beer2: zmenmo pa prededbatiramo!
BoBo Objavljeno September 27, 2007 Opozori Objavljeno September 27, 2007 Super dej kaj slikc prpopi da vidmo kaj in kako je blo!Drgač pa se lahk tud za kakšen :beer2: zmenmo pa prededbatiramo! Imam kompjuter samo na šihtu, tako da je kakšno umetnikovanje s slikcami oteženo. Sem bolj pristaš, da ob pivci morda tudi kakšno rečemo. :rolleyes:
vrho1679 Objavljeno September 28, 2007 Opozori Objavljeno September 28, 2007 Še tole: A na bencinskih lahk plačuješ s karticami, al je gotovina u igri? Šele danes videl.... V veliki večini se lahko plačuje s karticami. Je pa dobro imeti nekaj gotovine pri sebi za vsak slučaj, če kaj ne dela.
motoristek Objavljeno September 28, 2007 Opozori Objavljeno September 28, 2007 Šele danes videl.... V veliki večini se lahko plačuje s karticami. Je pa dobro imeti nekaj gotovine pri sebi za vsak slučaj, če kaj ne dela. Če imaš kartico s čipom :headbang: bo velika jeba, ker njihovi aparati(posi) so čist v kurcu... :headbang:
BoBo Objavljeno Oktober 1, 2007 Opozori Objavljeno Oktober 1, 2007 Jaz imam kartico s čipom pa je vse normalno funkcioniralo. Dobro je to, ker so se zmeraj potrudili, da sem lahko plačal s kartico. :worship:
motoristek Objavljeno Oktober 1, 2007 Opozori Objavljeno Oktober 1, 2007 Saj Istanbul je ok. samo one fukojebine :headbang: mogoče so pa tudi že poštimali to zadevo. :worship:
vrho1679 Objavljeno Oktober 1, 2007 Opozori Objavljeno Oktober 1, 2007 Jst sem tudi v tisti fukojebini in še dlje na vzhod ( Kurdistan ) plačeval z bančno kartico NLB. Vsak bencinski, ki je vsaj nekako izgledal ali pa tudi ne je omogočal tovrstno plačevanje. Je malce daljša procedura kot pri nas, toda to je za pričakovati če se odpravljaš vzhodno od nas. Zanimivo pa je, ko se vračaš domov čez Grčijo ( celinsko ), ki je že ne vem koliko let v EU, pa komaj najdeš bencinsko, da bi pa lahko s katerokoli kartico plačal za bencin tam, pa lahko le sanjaš. No, na eni je bila možnost, a programerja, ki bi znal kartico potegnt ni bilo v izmeni. To so seveda moje izkušnje.
matekov Objavljeno November 13, 2007 Opozori Objavljeno November 13, 2007 Jst osebno nism imel nobenih problemov s placevanjem po Turciji (vsi predeli), vecino racunou sm poravnau s kartico visa electron, stvar je urejena v trenutku.
motoristek Objavljeno November 13, 2007 Opozori Objavljeno November 13, 2007 Jst osebno nism imel nobenih problemov s placevanjem po Turciji (vsi predeli), vecino racunou sm poravnau s kartico visa electron, stvar je urejena v trenutku. Čip ali zapis???
matekov Objavljeno November 14, 2007 Opozori Objavljeno November 14, 2007 Čip ali zapis??? čip..evo ti se link http://www.abanka.si/sys/cmspage.aspx?MapaId=104
motoristek Objavljeno November 14, 2007 Opozori Objavljeno November 14, 2007 čip..evo ti se link http://www.abanka.si/sys/cmspage.aspx?MapaId=104 Jaz mislim, da jih je tam jebala telefonija, ker jo imam še sedaj in dela bp... :worship:
Majesty Objavljeno Januar 18, 2008 Opozori Objavljeno Januar 18, 2008 No, glede na septembersko stornacijo izleta v TR, se počasi (ampak res počasi :( ) bliža novi čas odhoda... :yea1: to je 26.4., trajal bo pa vse do 25.5. Po klimatskih podatkih sodeč bo ta čas za potovanje ugoden, nekje 20 celzijev naj bi bilo povprečno... Ker vem da vas je lansko leto ogromno potovalo tam doli, me zanimajo najnovejši (približni) podatki o cenah motelov in prehrane ter vstopninah na razne znamenitosti (za bencin pa vem da je najdražji na svetu).. Potujeva par na Varaderu in vkolikor se nama bi kdo rad pridružil je vljudno vabljen Lp vsem
motoristek Objavljeno Januar 18, 2008 Opozori Objavljeno Januar 18, 2008 (popravljeno) 26.4- zna bit na jugu 20 celzijev. Cene niso strašne, malo se pogajaš, tudi v hotelih. Imata že turo? Lp Popravljeno Januar 18, 2008. Popravil motoristek
Majesty Objavljeno Januar 18, 2008 Opozori Objavljeno Januar 18, 2008 Turca bo v grobem takale: do istanbula direkt-AC, potem ankara potem pa proti jugu do morja in ob morju počasi in lagano nazaj proti istanbulu, potem pa odvisno od počutja - ali preko makedonije in albanije nazaj, ali pa trajekt iz grčije.. vglavnem si svoje poti splaniram zelo na splošno potem pa se sproti prilagajam iz dneva v dan... Lp
motoristek Objavljeno Januar 19, 2008 Opozori Objavljeno Januar 19, 2008 V Kapadokiji(Goreme) morate bit vsaj dva dni... :worship:
Majesty Objavljeno Januar 19, 2008 Opozori Objavljeno Januar 19, 2008 Tkole nekak sva si zamislila: kakšne pripombe in opombe in opomniki in opozorila vedno dobrodošli! V Pamukkale se najbrž splača zapeljat a ne, čeprov so majčken iz poti... :photo:
vulcan Objavljeno Januar 19, 2008 Opozori Objavljeno Januar 19, 2008 Pamukale niso slabe, pa še vstopnina ni bila pretirana 5 Evrov, kar pa ne morem reči za Trojo kjer je bil ogled 10 Evrov in nisi videl skoraj nič razen enega komercialnega Trojanskega konja in nekaj kamnov, ki ležijo v grmičevju ali pa v skoraj meterski travi.
Majesty Objavljeno Januar 19, 2008 Opozori Objavljeno Januar 19, 2008 Za hotelske oz. motelske nastanitve pa se najbrž ni bati, jih je zadosti..
motoristek Objavljeno Januar 19, 2008 Opozori Objavljeno Januar 19, 2008 Tkole nekak sva si zamislila: kakšne pripombe in opombe in opomniki in opozorila vedno dobrodošli! V Pamukkale se najbrž splača zapeljat a ne, čeprov so majčken iz poti... :photo: Za prvič je kar vredi, pamukale moraš vidit. Lahko se kdaj dobima pa ti povem še kaj več. :yea1: Tam ne vem zakaj zavijaš na Burso, ko greš nazaj domov(mogoče jo hočeš vidit) :rolleyes: Jaz bi čez kanakale in hitro v Grčijo po pocen bencin... :kva2: Lp
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se