biker77 Objavljeno Maj 26, 2009 Opozori Objavljeno Maj 26, 2009 Končno sem imel možnost sprobat tale motor pri AS domžale. Kaj naj rečem, igračka. Odlično se pelje. Okreten, vleče odlično iz nizkih obratov. Tudi pri višjih obratih motor ne "znori" ampak se da odlično kontrolirat hitrost. Peljal sem ga po ostrih ovinkih iz Polhovega Gradca na Črni vrh, šel na AC, vozil po LJ. V ovinkih je stabilen in zame je količina navora in moči idealna. Teh 125KM je popolnoma dovolj. V teh dveh urah vožnje mi je drža na motorju odlično ustrezala in veliko bolj udobno je kot na sportaku, pri katerem me še posebej moti vožnja po hribu navzdol, kjer je velik del teže telese obešene na roke (bo treba začet sklece delat ). Do 150km/h se da brez problema preživet čelni veter, nad to hitrostjo pa se je treba uležt na tank. Edino kar je še slabost manjkajoče šipe, je povečana količina mrčesa ki se lepo prilepi na sveže očiščen in požnosti bel kombinezon. Motor je bil tudi opremljen z ABS. Na gladkem suhem asfaltu se lepo obnese pri močnem zaviranju, res pa je da se tu niti ne rabi. Na makadamu se sicer lepo obnese, ampak samo dokler sem se peljal naravnost. Če sem rahlo zavijal levo ali desno in stisnil zavoro, me je pri blokadi precej zaneslo na stran in sem moral sam spustit zavoro da nisem padel. Drugače pa so zavore odlične. Pri čvrstem pritisku me dobesedno izpulijo iz sedeža in še vedno grabijo. Eno in edino kar me je pa precej motilo je vibracija desne ročke in zavorne ročice med 4k do 7k obrati. Vibracije se sicer čutijo tudi na levi ročki in stopalkah ampak niso moteče. Vožnja na Črni vrh je bila zato neprijetna zaradi otrplih prstov na desni roki, še posebej pri prstih, katere sem držal na zavori. Ali imate drugi podobne izkušnje z vibracijami? Kaj pa zamenjava ročk z alternativo (Rizoma,...), bi to kaj pomagalo? Res da pa je to potem kar lep finančni dodatek. A se da zamenjat le uteži za težje? To je res edina stvar ki me odvrača od nakupa. lp T Je uglajena ampak boš moral še kak drug motor peljat da boš lahko rekel kaj je navor v nižjih obratih no ja..glih udobna ni v primerjavi s kakim drugim nakedom..v primerjavi s sportakom pa že.. sej ima cbs..na makadamu bremzaš samo z zadnjo in ni več problema..preber si kaj je cbs.. če je to ista testna honda kot lani je možno da je že mal zmatrana..sej veš..testni motor..lani ni noben od štirih testnih voznikov imel pripombe nad kakimi tresljaji.. aja..kar kupi če te motijo samo tresljaji.. pa še to..a je treba met prste ves čas na zavorni ročki?? Dadi, straza in dukemb 1 2
ImenitnaPriložnost Objavljeno Maj 26, 2009 Opozori Objavljeno Maj 26, 2009 mrzel tuš zate..da mal bl pomisliš.. ?
TomazK Objavljeno Maj 26, 2009 Opozori Objavljeno Maj 26, 2009 Je uglajena ampak boš moral še kak drug motor peljat da boš lahko rekel kaj je navor v nižjih obratih no ja..glih udobna ni v primerjavi s kakim drugim nakedom..v primerjavi s sportakom pa že.. sej ima cbs..na makadamu bremzaš samo z zadnjo in ni več problema..preber si kaj je cbs.. če je to ista testna honda kot lani je možno da je že mal zmatrana..sej veš..testni motor..lani ni noben od štirih testnih voznikov imel pripombe nad kakimi tresljaji.. aja..kar kupi če te motijo samo tresljaji.. pa še to..a je treba met prste ves čas na zavorni ročki?? Glede na to da mam zdej CBR 600F je razlika v navoru velika . Verjamem pa da se da še višje it in sem tudi že večje kubikature vozil. Poznam CBS in sem ga tudi preizkušal, res pa nisem v makadamu bremzal z zadnjo. Sem pozabil na to. Se pa kr vidi da je motor zjahan. Belega sem vozil in igurno je isti kot lani. Pri počasnejši vožnji se tudi nekaj čudno sliši med vožnjo in ni mašina. Nekaj na kolesih zgleda. Z tresljaji se da preživet, ni mi pa všeč. Seveda ni treba met prste vedno na bremzi . Hotel sem samo povedat, da ni luštno držat za bremzo ker isto vibrira kot ročka. lp T Izek 1
biker77 Objavljeno Maj 26, 2009 Opozori Objavljeno Maj 26, 2009 (popravljeno) Glede na to da mam zdej CBR 600F je razlika v navoru velika . Verjamem pa da se da še višje it in sem tudi že večje kubikature vozil. Poznam CBS in sem ga tudi preizkušal, res pa nisem v makadamu bremzal z zadnjo. Sem pozabil na to. Se pa kr vidi da je motor zjahan. Belega sem vozil in igurno je isti kot lani. Pri počasnejši vožnji se tudi nekaj čudno sliši med vožnjo in ni mašina. Nekaj na kolesih zgleda. Z tresljaji se da preživet, ni mi pa všeč. Seveda ni treba met prste vedno na bremzi . Hotel sem samo povedat, da ni luštno držat za bremzo ker isto vibrira kot ročka. lp T hmmm..lani je bla grafitna..tko da zihr ni ista.. lahko da je kdo kej šaru po nastavitvah ali pa so pnevmatike kej čudne.. v glavnem...lani ni nič treslo pa smo naredl dobrih 1000 kilometrov.. aja..glede navora..ne rabiš več kubature ampak sam drugačno vrsto mašine.. sicer se pa strinjam da je za veliko večino kupcev več kot dovolj dobra.. tisti ki hočejo nekaj več so si pa tudi že naredili določene predelave.. Popravljeno Maj 26, 2009. Popravil biker77 Dadi, straza in dukemb 1 2
Fazer03 Objavljeno September 7, 2009 Opozori Objavljeno September 7, 2009 Nova barva za leto 2010: Izek 1
Fazer03 Objavljeno September 7, 2009 Opozori Objavljeno September 7, 2009 Pa še ena: Colours - Pearl Siena Red/Pearl Nightstar Black - Matt Vanguard Beige Metallic - Pearl Nightstar Black - Pearl Cool White Izek 1
PuSSy3At3R Objavljeno December 2, 2009 Opozori Objavljeno December 2, 2009 No jst sm včeraj naročil ta motor. Zanima me ali je kdo zadnji nosilec tablice, zamenjal z nosilcem domače izdelave pa, če lahk kako fotko prpopa kr 250 eur pa ne mislim dat za "kit" ki mi ga je ponudo prodajalec.
biker77 Objavljeno December 3, 2009 Opozori Objavljeno December 3, 2009 No jst sm včeraj naročil ta motor. Zanima me ali je kdo zadnji nosilec tablice, zamenjal z nosilcem domače izdelave pa, če lahk kako fotko prpopa kr 250 eur pa ne mislim dat za "kit" ki mi ga je ponudo prodajalec. poglej stran ali dve nazaj..so nosilčki že menjanji in tudi poslikani.. pa še ve se kdo jih je delal in lahko človeka kontaktiraš.. Dadi in dukemb 1 1
PuSSy3At3R Objavljeno December 3, 2009 Opozori Objavljeno December 3, 2009 poglej stran ali dve nazaj..so nosilčki že menjanji in tudi poslikani.. pa še ve se kdo jih je delal in lahko človeka kontaktiraš.. Ok hvala ti.
PuSSy3At3R Objavljeno December 11, 2009 Opozori Objavljeno December 11, 2009 No par urc nazaju sm prevzel motor, prvi vtisi so super je pa to moj prvi "juršek" in sm kr mal šokiran nad odzivostjo ročke za plin. Valjda ga nism tero kr še ni ulaufan sam mi je pa nakazo kako moč skriva u seb... Drugač pa pozicija sedenja super(napram cestaku ki sm ga imel prej) deluje tudi precej lahkotno, u glavnem se že veselim prihajajoče sezone.
PuSSy3At3R Objavljeno Januar 6, 2010 Opozori Objavljeno Januar 6, 2010 Pozdrav. Mene pa zanima, če je že kdo od vas montiral zadek od podjetja "Ermax", ker mi tam u navodilih piše, da moraš odstranit "wires fitting clamp" torej sponko elekrtične napeljave, ki se nahaja nad zadnjim amortizerjem. Torej jasno mi je, da je treba tam naredit prostor za čep in vijak ,ki se fiksira u to luknjo sam ne vem a ste vi to sponko potisnili nazaj skozi luknjo, ker drugače se je verjetn ne da odstranit? Aja pa če bo kdo menjavo ta del bo moral prej namestiti še "kabelšuhe" ker so iz smerokazov in osvetlitve tablice napeljane gole žice brez priključkov. Hvala
PuSSy3At3R Objavljeno Januar 7, 2010 Opozori Objavljeno Januar 7, 2010 (popravljeno) Aha do te "sponke" prideš tako, da odstraniš akumulator ... Popravljeno Januar 7, 2010. Popravil PuSSy3At3R
lupen Objavljeno Marec 13, 2010 Opozori Objavljeno Marec 13, 2010 Pozdravljeni.Vprašal bi vas,kako ste kaj zadovoljni z vašo Hondo CB1000R,ker je prišla v ožji izbor za nov motocikel pri hiši.Lep pozdrav
lupen Objavljeno Marec 14, 2010 Opozori Objavljeno Marec 14, 2010 Živio klapa,kaj nebo nobeden nič napisal o Hondi CB1000R?
11Matej Objavljeno Marec 15, 2010 Opozori Objavljeno Marec 15, 2010 (popravljeno) Prebrskaj malo nazaj po topicu, saj smo se lastniki in tudi tisti, ki so motor zgolj preizkusali, kar dobro razpisali o vsem. O kaksni podrobnosti pa lahko tudi na ZS, saj svojega motorja nocem hvaliti vsem na oceh, kajti takoj se bodo pojavili znalci, ki sicer na njem niso nikdar sedeli, toda vedo, da je ...vpisi poljubni naked model... 100x boljsi od vsake Honde, kaj sele od CB1000R. Popravljeno Marec 15, 2010. Popravil 11Matej
lupen Objavljeno Marec 16, 2010 Opozori Objavljeno Marec 16, 2010 Okej,hvala zaenkrat.Če me bo kaj posebnega zanimalo,te vprašam na ZS.Lep pozdrav
leofazer Objavljeno Marec 22, 2010 Opozori Objavljeno Marec 22, 2010 lep pozdrav ima mogoče kdo športni filter pa katere firme , ker distributer za k&n pravi da ga še zaenkrat ni navoljo za cb -jko
siks Objavljeno Junij 29, 2010 Opozori Objavljeno Junij 29, 2010 kolko ste pa kaj visoki laSTNIKI CB1000, občutek imam, da je dokaj mala in bi s svojimi 185cm na njej smešno zgledal???
hilton Objavljeno Junij 30, 2010 Opozori Objavljeno Junij 30, 2010 kolko ste pa kaj visoki laSTNIKI CB1000, občutek imam, da je dokaj mala in bi s svojimi 185cm na njej smešno zgledal??? demon ma 190cm++ tak da vprašaj ga kak se počuti na njej
biker77 Objavljeno Junij 30, 2010 Opozori Objavljeno Junij 30, 2010 demon ma 190cm++ tak da vprašaj ga kak se počuti na njej demon ma cbr če se ne motim.. sicer pa jaz pri 180 nisem mel nekih problemov s pomanjkanjem placa
hilton Objavljeno Junij 30, 2010 Opozori Objavljeno Junij 30, 2010 demon ma 190cm++ tak da vprašaj ga kak se počuti na njej pardon pomota
siks Objavljeno Avgust 4, 2010 Opozori Objavljeno Avgust 4, 2010 ali je kdo med vami lastniki cb1000r že namontiral izpuh z mid pipe-om (nadomesti katalizator)?? menda je izpuh potem še glasnejši??!! ali je potrebno namestiti tudi power commander? kake prilagoditve elektronike? prodajalec izpuhov mi je rekel, da ne bi smelo biti problema (če ne dam gor power comm.), mehanik pa, da v najslabšem primeru lahko motor "kadi" in izpuh ne da izkoristka kot bi moral, škodilo pa naj ne bi motorju. ne vem.
simonsi Objavljeno Avgust 4, 2010 Opozori Objavljeno Avgust 4, 2010 če original lonc pustiš, mislim da nima veze.
TomazK Objavljeno Avgust 4, 2010 Opozori Objavljeno Avgust 4, 2010 Iščem tank torbo za CBjko. Ima kdo kakšne izkušnje? lp T
siks Objavljeno Avgust 4, 2010 Opozori Objavljeno Avgust 4, 2010 če original lonc pustiš, mislim da nima veze. kako vezo ima pa original lonec?
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se