Gloga Objavljeno Avgust 14, 2008 Opozori Objavljeno Avgust 14, 2008 Pozdravljeni! Iscem domacega mehanika na obmocju lesc-jesenice, ki bi mi lahko dal motor v fazo. Na nizkih obratih malo cuka in v stantgasu poka (bolj kiha :)) iz izpuha, takoj za tem pa crkne. Gre se seveda za pegaso 650 Bj98'. Hvala.
mihastopar Objavljeno Avgust 14, 2008 Opozori Objavljeno Avgust 14, 2008 Hello! Težava pri Pegasi CUBE l.98 : Desni smerokaz(žmigovc) dela normalno, levi pa samo gori? Zakaj? Je možno da je šel kak rele? Druga težava: Ko pohodem zadno bremzo mi štop lampa de dela? A ma kdo mogoče service manual za ta letnik in modeč? HVALA!
Gloga Objavljeno Avgust 14, 2008 Opozori Objavljeno Avgust 14, 2008 Najprej poglej zarnice, vsaj pri mojem avtu in skuterju je blo tako. Štop lampe se ti ne prizge ob pritisku na nobeno bremzo? poglej zarnico, potem pa se kontakte na stopalki in rocki na belanci.
kasti Objavljeno Avgust 14, 2008 Opozori Objavljeno Avgust 14, 2008 Pozdravljeni! Iscem domacega mehanika na obmocju lesc-jesenice, ki bi mi lahko dal motor v fazo. Na nizkih obratih malo cuka in v stantgasu poka (bolj kiha :)) iz izpuha, takoj za tem pa crkne. Gre se seveda za pegaso 650 Bj98'. Hvala. Jože Langus 041341303
Gloga Objavljeno Avgust 14, 2008 Opozori Objavljeno Avgust 14, 2008 Iscem domacega mehanika na obmocju lesc-jesenice, Hvala
mihastopar Objavljeno Avgust 14, 2008 Opozori Objavljeno Avgust 14, 2008 Bom pregledu,čeprov mi na levi obe žarnici gorita-bomo videl. Za bremzo je pa tko da mi spredna dela, se prižge lampa, zadna pa ne. bom mal kontakte pregledu po pa sporočim.
traktor Objavljeno Avgust 14, 2008 Opozori Objavljeno Avgust 14, 2008 eden je reku da rab navodila... se jih dobi na strani od aprilie, so pa v italijanščini al pa angleščini. odvisno za kater model. kateri letnik pa rabiš? http://www.serviceaprilia.com/public/lum/i...?l=Pegaso%20650
mihastopar Objavljeno Avgust 14, 2008 Opozori Objavljeno Avgust 14, 2008 (popravljeno) Sm pogledu na tej strani in je za moj model, sam ni to tist k sm isku,k to so osnovna navodila, to pa že mam. Js bi rabu kak repair manual, če je kod za dobit. Popravljeno Avgust 14, 2008. Popravil mihastopar
mihastopar Objavljeno Avgust 15, 2008 Opozori Objavljeno Avgust 15, 2008 Povejte mi kje se nahaja regler za žmigovce pri pegasi l. 98? A je pod števci? Al pod sedežom? Kaj pa mislte da je narobe z zadnjo štop lampo, ker k jo prtisnem de dela luč. Če pa spredno je pa vredu. A je tud kak regler al pa kej podobnga?
traktor Objavljeno Avgust 15, 2008 Opozori Objavljeno Avgust 15, 2008 daj tukej poglej. mogoč boš kj našel. http://www.apriliayorkshire.com/catalogue/...650%201997-2000
stenere Objavljeno Avgust 15, 2008 Opozori Objavljeno Avgust 15, 2008 Kaj pa mislte da je narobe z zadnjo štop lampo, ker k jo prtisnem de dela luč. Če pa spredno je pa vredu. A je tud kak regler al pa kej podobnga? Na zadnjem zavornem cilindru imaš tlačno stikalo. Preveri, če dobiš elektriko do njega, in če gre naprej od njega kaj. Na bratovem je bilo to stikalo zanič.
mihastopar Objavljeno Avgust 20, 2008 Opozori Objavljeno Avgust 20, 2008 Recte a paše še od kerga motorja voltage regulator (regler pod sedežom, za akumulator) na pegaso al sam original? Mi ne fila akumulatorja. Smo vse premerl pa vse vredu sam tuki se ustavel + ful se je grel pa nč naredu!
Dragothic Objavljeno Oktober 30, 2008 Opozori Objavljeno Oktober 30, 2008 Po vsej verjetnosti je tak ko pr men ker ji bil hin stikalo na zadnji zavori, mislim da je bil okol 25 €. Naroč ga pri Autocomerce v MB ga pošljejo po pošti, zmontiral ga boš pa sam. Lahko pa stikalo odšraufaš dol pa ga zmer z inštrumentom. lp
Dragothic Objavljeno Oktober 30, 2008 Opozori Objavljeno Oktober 30, 2008 Aja pa če kdo rabi service manual a Aprilio Pegaso 650 IE (2001) ga lahko pošlem po mailu je v PDF.
Dragothic Objavljeno Oktober 30, 2008 Opozori Objavljeno Oktober 30, 2008 Sem ma predzadnji strani bral glede menjave olja. Pa vi modeli bote čist zjebal motorje, ker delate neki na pamet. Zelo je pomemben podatek glede olja v pegasotu, ker isto olje maže tako kot motor kot menjalnik. Zato je motornemu olju dodan dodatek proti sprijemanju lamel sklopke. Glede menjave olja pa ni tak enostaven, da odšraufaš na spodnji strani šrauf pa ga spustiš ven. Olje se spusti ven na treh mestih in sicer spodaj na motorju, iz okvirja in iz prostora filtra za olje, itd, itd. Če vas zanima mi pišite pa vam bom poslal service manula, kjer vse piše kako in kaj in nimaš kej zajebat. lp
janez5 Objavljeno November 15, 2008 Opozori Objavljeno November 15, 2008 Pozdravljeni Aprilisti. Zanima me ali ima kdo hladilnik za prodat, ker mi pušča in kakšen nasvet glede rešitve. Pegaso 650 IE , 2003 :krneki:
mihastopar Objavljeno December 20, 2008 Opozori Objavljeno December 20, 2008 Pozdravljeni! Zanima me kje dobit najcej varianto prednjega zavornega diska za Pegasota Cube l.99? in ali paše od BMW-ja kej gor? Ker recimo filtri pa kak stikal paše. Hvala!
mihastopar Objavljeno December 28, 2008 Opozori Objavljeno December 28, 2008 Pozdrav! Povejte kok nj bi se zavrtel kolo (če ga z neko normalno silo potisneš)? Zadnje nardi mal več k cel krog, prednje pa kr noče celga nardit :mellow: Imam težavo z prednjimi zavorami :hmm: na Pegasu l.99, težava je sledeča: Prednje koli se zavrti samo pol obrata okoli osi in deluje kot da ga neki bremza. Mam nove bremz ploščice (na starih blo isto) in novo olje + preluftane bremze. Ko sem snel čeljust in potisnil bate do konca not da sem ploščice zamenu in zmontiru nazaj in zavrtel kolo, ko sta bila bata čist not potisnjena se je kolo zavrtelo cel krog. Pol sem pa ''napupal'' bremzo oz. bata potisni do ploščice da sem laho bremzu pa spet ista zgodba - samo pol kroga :? . Zgleda da se bata ne odmakneta dost nazaj in preveč tišita ploščice al kaj? Na sliki sta bata, če bo kdo pogledu pr seb al pa bo loh kej primerjal. Link do videa od prednjega in zadnjega kolesa, če bo kej pomagal. Zadnje kolo Prednje kolo
mihastopar Objavljeno Februar 6, 2009 Opozori Objavljeno Februar 6, 2009 Pozdrav! Kupil sem original stranska kovčka za Pegasa l. 99 in me zanima kako se montirajo nosilci? Zgleda da sem mal tumpast in ne vem kam točn se privijačijo :naughty: Če kdo ve bi prosil za pomoč!!!
mihastopar Objavljeno Februar 7, 2009 Opozori Objavljeno Februar 7, 2009 FANTJE KATERI IMATE ORIGINAL KOVČKE SE PROSIM JAVITE NA ZS ALI GSM: 041 875 854 RABIM POMOČ!!!!!!
T Objavljeno Marec 23, 2009 Opozori Objavljeno Marec 23, 2009 Predvidevam da je Motul 5100 sprejemljiv za tole raketo... Res je mal cud za olje menjat. :whistle:
T Objavljeno Marec 23, 2009 Opozori Objavljeno Marec 23, 2009 A je komu že svetila opozorilna lucka za vbrizg?!? Motor deluje normalno, tko da je tlak črpalke in injektorji sigurno o.k. Malo imam na sumu senzor v fračnem filtru. Če ne bo šlo drugače bo treba peljat na servicio pooblascenius :)
traktor Objavljeno Marec 25, 2009 Opozori Objavljeno Marec 25, 2009 to sveti tud če svečko menjaš. pelji nekomu da ti priklopi na računalnik in lučko "zbriše" :)
T Objavljeno Marec 25, 2009 Opozori Objavljeno Marec 25, 2009 (popravljeno) Včeri sm ji zamenjal olje in filter. Kakšno olje je vn prteklo :wacko: čist zažgano, tolk črnga še nism iz motorja spustil. Na čepku pa tud lep kovinski ježek :afro1: No sm se pa zapeljal, da sem ogrel masino in hudič se sploh ne pelje slabo, to me je malo presenetlo. Zna bit čist spodobn moped če vsej priblizno dela. :rolleyes: Popravljeno Marec 25, 2009. Popravil T
ETV1000 Objavljeno Marec 25, 2009 Opozori Objavljeno Marec 25, 2009 Koliko ste največ odjahal na svojih pegasotih v enem dnevu?
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se