Skoči na vsebino

Honda CRF 1000L Africa Twin 2016 in CRF 1100L AT 2020

Priporočene objave

Objavljeno

Ravnokar probal z avtomobilskim akumulatorjem pa nič... Ali je možno, ker je bil motor štrihan in so pobarvali tudi malo notranjosti tanka, da se je barva stopila in zamašila filter bencina? A se da probat, če motor dobi bencin brez, da bi pol motorja razdrl? 

Objavljeno

Odvij svečko.., če je mokra- vlažna je bencin, pa smrdet mora tudi po njem glede na to koliko časa že verglaš..

Objavljeno

...se nisem poglabljal, ampak večina novejših motorjev ima osnovno diagnostiko vgrajeno. Kako pa to preveriš poglej malo po "specializiranih" CRF 1000 forumih. Ponavadi z izborom določenih tipk preideš v servisni meni, kjer ti v obliki KOD izpiše možne okvare.

• Všeč mi je 3
Objavljeno
pred 23 urami, Ovbl pravi:

Ravnokar probal z avtomobilskim akumulatorjem pa nič... Ali je možno, ker je bil motor štrihan in so pobarvali tudi malo notranjosti tanka, da se je barva stopila in zamašila filter bencina? A se da probat, če motor dobi bencin brez, da bi pol motorja razdrl? 

Afrika zalaufala! Probal sem pretok bencina direktno iz bencinske pumpe pa ni kaj dosti teklo. Pumpo sem vzel ven in pogledal bencinski filter, ki ni bil videti zamašen, tudi smeti ni bilo oziroma koščkov barve. Malo sem tudi premigal filter mrežico. Sestavil skupaj in je vžgala. Zdaj me pa skrbi, ker ne vem kaj točno je bilo narobe, da ni bilo pravega pretoka bencina. Kakšne ideje?

Objavljeno
pred 45 minutami, Ovbl pravi:

Afrika zalaufala! Probal sem pretok bencina direktno iz bencinske pumpe pa ni kaj dosti teklo. Pumpo sem vzel ven in pogledal bencinski filter, ki ni bil videti zamašen, tudi smeti ni bilo oziroma koščkov barve. Malo sem tudi premigal filter mrežico. Sestavil skupaj in je vžgala. Zdaj me pa skrbi, ker ne vem kaj točno je bilo narobe, da ni bilo pravega pretoka bencina. Kakšne ideje?

Ni sicer nič povezano s tem kar si zgoraj omenil, ali  je mogoče, da je ostala voda na stikalu za izklop motorja, če imaš spuščeno tačko in hočeš speljat in je zadeva ostala v kontaktu.

To sem že imel problem. Ko se je stikalo osušilo je motor normalno vžgal. Bilo je sicer poleti in so se kontakti hitro posušili.

Objavljeno

Hm, ne vem, če bi lahko bilo stikalo krivo. Tudi, če bi kontakt držal bi motor vžgal, edino peljati se ne bi mogel. Drugače pa koristen nasvet za v prihodnje.

Objavljeno

Kako ste kaj zadovoljni tisti z DCT menjalnikom? Nekak sem se načel nagibat proti njemu :D

Objavljeno
pred 23 urami, Ovbl pravi:

Hm, ne vem, če bi lahko bilo stikalo krivo. Tudi, če bi kontakt držal bi motor vžgal, edino peljati se ne bi mogel. Drugače pa koristen nasvet za v prihodnje.

Ja imaš prav...:slap:

Objavljeno
Ob 16. 2. 2021 ob 21:41, BRANE pravi:

https://www.africa-twin-shop.com/en/ergonomics/273-swegotech-fork-deflector-sgt002-advsport.html

Najprej to nabavi,  lahko tudi kako ceneno varianto,  mogoče ne boš poteboval čisto nič drugega... 

Ravno to imam, je 90% popravilo zadevo :OK:, saj načeloma nimam problemov, najbolj moteča je avtocesta, drugače meni paše malo vetra v laseh...no ne glih v laseh, ker imam čelado...pa še plešast sem :lol1:

Objavljeno (popravljeno)
Ob 16. 2. 2021 ob 20:55, MARE 65 pravi:

jaz sem mel na ktm 790 adv pa je bil super, dobi se pa plus točke da je polovil ves mrčes namesto vizirja ? (sam onega clip on)

Popravljeno . Popravil Tim Š.
  • 2 tedne pozneje...
Objavljeno

A je kdo imel težave oz slabo izkušnjo s pritrjevanjem original stranskih kufrov? Dobil sem namreč obvestilo o vpoklicu - težava je lahko pri nameščanju kovčkov z zaklenjenim položajem ključavnice, ker naj bi obstajala možnost, da se kovček med vožnjo sname in pade dol.

Objavljeno

Ne velja za Hondine original kufre ampak za Touratech alu kufre (originalna dodatna oprema po izbiri).

Objavljeno

Kaj pravi Baldy? Imeti ali ne...

• 1 mesec pozneje...
Objavljeno
Ob 10. 2. 2021 ob 20:08, Ovbl pravi:

Živjo, mam problem ker mi motor noče vžgat. Zadnjič sem se vozil brez problema, po vožnji sem motor splaknil samo bolj po spodnji strani, nisem nič šprical po elektroniki. Ker imajo Afrike hibo na ON/OFF stikalu me je matral firbec pa sem ga šel razdret, da bi videl, če je kaj korodiran. Ne popolnoma, samo dva šraufa, ki držita ohišje skupaj. Ko sem videl, da je kot nov sem ga sestavil nazaj. Iskro motor ima na levi svečki, desne nisem gledal. Kakšna ideja?

Te stikalne hibe so reševali brezplačno na servisih. Dostikrat sem jo pral s štrajfiksom od vrha do tal in nobenih težav nikoli ....

• 1 mesec pozneje...
Objavljeno
Spoštovane/vani tradicionalno srečanje Honda Africa Twin Slovenija bo 05.06.2021,
spominske majice lahko naročite pri našem članu Martin Kotarju. Potrebujete le dobro voljo, polhen tank in nekaj denarja za kavico in kosilo.

Zborno mesto je Gostišče Deteljica, Dobruška vas 36, 8275 Škocjan (možnost prenočitve v prijetnih apartmajih po lastni odločitvi)

Panoramska vožnja s kavico, sokom in ogledom vinske kleti s polnilnico - saj smo na dolenjskem ? Možnost nakupa visoko kakovostnega vina, penine.
Vožnja se deli na dve poti, asfalt za tiste, ki ne marajo makadama in odlično utrjena makadamska pot z čudovitim razkledom na okoliš.

Kosilo v čudovitem ambijentu med gozdom, potokom in vhodom v skrivnostno notranjost dolenjskega pogorja. Vrata bodo zaklenjena zaradi naše varnosti ?

Skratka kaj bi dolgovezil, pridite, se podružite in odlično imejte.

Se Vidimo!

Končno vabilo.png

Objavljeno

70.000km obrnil na 2017 AT ... ???

• 3 tedne pozneje...
Objavljeno

Ko te tipe gledaš misliš, da ima moped 100kg, s tako lahkoto ga premetuje :D

Objavljeno
pred 2 urami, DAMI34 pravi:

Ko te tipe gledaš misliš, da ima moped 100kg, s tako lahkoto ga premetuje :D

malček čez sto ima...

Objavljeno

Ko bom velik bom Toni Bou, sam ne vem kaj je treba jest...:naughty:

Objavljeno

Je možno, da je original motor v tem videu ali je sfriziran...vzmetenje, agregat?

Objavljeno

Možno je, je pa malo verjetno. Nekih drastičnih sprememb verjetno ni, so pa zadeve "prilagojene" nastavljene na dotičnega.

lp

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!