Cartman Objavljeno Oktober 10, 2016 Opozori Objavljeno Oktober 10, 2016 (popravljeno) On 10/9/2016 at 0:20 PM, thunderace said: 1 Torej je 2016 res slabša, ima še kdo take izkušnje, jaz 2015 nisem imel in ne morem primerjati. 2. Proizvajalcu bi bilo dobro povedati to, da je 2016 slabša od 2015 in da 2016 v mokrem zelo drsi oz. mu sporočiti feedback od nas uporabnikov, tako da bodo lahko zadeve izboljšali za nadaljno proizvodnjo. Verjetno ste morali tisti ki ste vozili testne gume podati kakšen feedback in lahko bi tudi sporočili kakšne so pritožbe nas drugih uporabnikov. Saj se verjetno tudi proizvajalcu gre da izboljša proizvod in poveča prodajo 1 nekje sm že napisal, da se mi zdi 16 malo trša, da se malenkost kasnej segreje, da je bol trdoživa. Prejšmje 3, so po furah zelo pogosto dspremenile barvo v modrikasto. Letošnja je to nardila ene 4×. Dvakrat je šlo na poskok, dvakrat pa v dvoje s prtljago. On 10/8/2016 at 1:02 PM, DAMI34 said: 2. To vprašanje bi bilo smiselno poslat na Savo in sicer z zahtevanjem na odgovor zakaj se to dogaja. tudi meni ni všeč da proizvajalec menja specifikacijo predukta brez vednosti kupca. Koneckoncev kupujemo kar poznamo in kar naj bi bilo enako kot je bilo ko smo pred časom kupili. Vendar kot vedno se moraš vprašat, ali nisi ti postal bolj "oster na gasu" pa posledično zahtevaš od pnevmatike več kot ti je nudila. Če je odgovor NE ne vidim vzroka zakaj takega vprašanja ne bi postavil. Smatram da ima tudi proizvajalec interes zadovoljiti kupca, ne pa kar neki šmuglat v stilu sam da proda...Jaz trenutno še tipam te spremembe kot ste jih nekateri opisali in jih ne morem ne potrditi ne ovreči. 2. A vesta kako se piše proiizvajalcu gum s katerim nisi zadovoln? Druge kupiš. Dami kolkrat si pisala briđstonu al pa dunlopu? Kljub ugodnim cenam mitask je dokaj neprijetno da se gume od leta do leta spreminjajo. Pa spet, v suhem nisem zaznal nobene bistvene spremebe kar se oprijema tiče. Ker je guma bol trda, dlje ohranja lep profil, in poprečn motorist dlje udobno vozi. predno poravna sredino. . In če mislite da v razvoju ne vedo kaj prinašajo spremembe ki jih delajo, podcenjujete cel R&D. oni točno točno vedo kaj se bo gumi spremenilo, in koliko bo pocenitev proizvodnje prnesla na račun. Novga jim ne morte povedat popolnoma nič. Popravljeno Oktober 10, 2016. Popravil Cartman SF in Wakasaki 2
DAMI34 Objavljeno Oktober 10, 2016 Opozori Objavljeno Oktober 10, 2016 (popravljeno) A veš kak je to: nikol, pa tut nisem zaznal, da menjujejo recepte ampak do Save pa gojim globoka čustva, pa že zato bi jim povedal. Vsega tut sami ne vedo, oziroma jih je bolj malo mar verjetno. Čeprav, testne so se mi dopadle. Zadnjo mam pa serijsko in po nekje 1500km lahko rečem da postane na bokih fdrjolčasta, da mi na otip deluje trše, da ko spustim vse konje z vajeti sploh v globokem nagibu se prižgejo vse lučke na armaturki in čutim, kako popravlja zadnji konec (bdw, so se tut prej), v bistvu lahko povem, da še vedno nč ne vem če pa špekuliram, se mi zdi, da hočejo s temi variacijami oziroma spremembami povečati kilometrino, sploh zadnje pnevmatike. In ena verzija teh sprememb je dodajanje silike v zmes (testne) kar mi ni slabo, daleč od tega (čeprav je Ducatista s taistimi gumami mel nepojasnjen zdrs, jaz nič), druga pa je trša serijska zmes, kar drugi opažajo. Zdej pa bod pametn!!! Men prva (še vedno testna) služi že 7000km, vsa trikotna pa boga je, pa kr lepi in lepi. Popravljeno Oktober 10, 2016. Popravil DAMI34 Bmflar in Kmet2 2
Kmet2 Objavljeno Oktober 12, 2016 Opozori Objavljeno Oktober 12, 2016 Pusi štrajvi na Skalarjevih plužnah .....isto bi blo če bi imel sidro sabo , je deloval kot ročna v ovinkih skalar36, Bmflar, .... in 1 other 4
skalar36 Objavljeno Oktober 13, 2016 Opozori Objavljeno Oktober 13, 2016 Jaja, pa kwa še. Skoz sm te čaku. Kar poglej kok sm jih popravu pol k sva šla narazn. Za 2x jadranko bo še. Sploh če se spomnem maminih besed: Sine šparat je treba, smo le iz gorenjskega... Kmet2, Bmflar, Kor13 in 2 others 5
DAMI34 Objavljeno Oktober 13, 2016 Opozori Objavljeno Oktober 13, 2016 sj ni čudno da drsi skalar36, Kmet2 in Bmflar 3
sesir Objavljeno Oktober 13, 2016 Opozori Objavljeno Oktober 13, 2016 imam jih na skuterju 50ccm....držijo dobro....eni pravijo,da držijo dolgo a nekontrolirano popustijo...sam pač nisem več sposoben divjati,da bi to sprobal
DAMI34 Objavljeno Oktober 13, 2016 Opozori Objavljeno Oktober 13, 2016 (popravljeno) pred 4 minutami, sesir pravi: imam jih na skuterju 50ccm....držijo dobro....eni pravijo,da držijo dolgo a nekontrolirano popustijo...sam pač nisem več sposoben divjati,da bi to sprobal mam jih na superduku 1301ccm GT.... sam jz vozim skoz po pravilih in redko čez 100km/h...razn kadar mi uide Popravljeno Oktober 13, 2016. Popravil DAMI34 SF in Bmflar 2
sesir Objavljeno Oktober 13, 2016 Opozori Objavljeno Oktober 13, 2016 (popravljeno) pred 1 minuto, DAMI34 pravi: mam jih na superduku GT.... dokler sem bil tok zdrav,da sem se lahko vozil sem imel na motorju gume in ne nek krafl namenjen skuterčkom Popravljeno Oktober 13, 2016. Popravil sesir
DAMI34 Objavljeno Oktober 13, 2016 Opozori Objavljeno Oktober 13, 2016 (popravljeno) pred 6 minutami, sesir pravi: dokler sem bil tok zdrav,da sem se lahko vozil sem imel na motorju gume in ne nek krafl namenjen skuterčkom pussi Popravljeno Oktober 13, 2016. Popravil DAMI34 sesir 1
Drosa Objavljeno November 2, 2016 Opozori Objavljeno November 2, 2016 Pozdravljeni, Nisem bral celotnega topica, prosim če mi pa lahko pomagate kataera turing guma Mitas bi bila OK v dimenzijah Pnevmatike - spredaj: 120/70ZR17M/C (58W) Pnevmatike - zadaj: 160/60ZR17M/C (69W) za ER6n hvala
DAMI34 Objavljeno November 2, 2016 Opozori Objavljeno November 2, 2016 pred 5 minutami, Drosa pravi: Pozdravljeni, Nisem bral celotnega topica, prosim če mi pa lahko pomagate kataera turing guma Mitas bi bila OK v dimenzijah Pnevmatike - spredaj: 120/70ZR17M/C (58W) Pnevmatike - zadaj: 160/60ZR17M/C (69W) za ER6n hvala Mitas/Sava ima samo eno pnevmatiko v pogojno ST razredu, kajti guma je bolj Hypersport kot ne in to je SPORTFORCE+ v programu pa imajo tudi pnevmatike, ki so primerne tudi za makedam to je terraforce.
Borutt Objavljeno November 2, 2016 Opozori Objavljeno November 2, 2016 pred 40 minutami, DAMI34 pravi: Mitas/Sava ima samo eno pnevmatiko v pogojno ST razredu, kajti guma je bolj Hypersport kot ne in to je SPORTFORCE+ v programu pa imajo tudi pnevmatike, ki so primerne tudi za makedam to je terraforce. Za makadam je potrebno natakniti kakšno drugo gumo in ne terraforce. Sploh pa je ER6 namenjen asfaltu in naj natakne sportforce.
DAMI34 Objavljeno November 2, 2016 Opozori Objavljeno November 2, 2016 pred 20 minutami, Borutt pravi: Za makadam je potrebno natakniti kakšno drugo gumo in ne terraforce. Sploh pa je ER6 namenjen asfaltu in naj natakne sportforce. no ja.(isti qurt kot na štroma)..nisem pisal o terenskih gumah o mešanih pa ja sicer je pa vse na netu napisano, samo pogledat je potrebno Bmflar 1
DAMI34 Objavljeno November 7, 2016 Opozori Objavljeno November 7, 2016 (popravljeno) http://novice.najdi.si/predogled/novica/750b08c28a6e7e35f30e8013fc01e30b/Moto-magazin/Avtomobilizem/Mitas-z-dvema-novima-pnevmatikama-za-potovalne-enduro-motocikle Mitas z dvema novima pnevmatikama za potovalne enduro motocikle Popravljeno November 7, 2016. Popravil DAMI34 Bmflar, SAR-Solo Adventure rider in SF 3
Pepper Objavljeno November 7, 2016 Opozori Objavljeno November 7, 2016 Jaz imam terraforce od maja letos. Sem super zadovoljen!!! preje sem pa vozil Conti TA. DAMI34, Bostjan L, Sorty in 2 others 5
Wakasaki Objavljeno November 8, 2016 Opozori Objavljeno November 8, 2016 pred 16 urami, Pepper pravi: Jaz imam terraforce od maja letos. Sem super zadovoljen!!! preje sem pa vozil Conti TA. Lahko poveš kako se obnese v primerjavi s conti TA Sorty 1
Pepper Objavljeno November 8, 2016 Opozori Objavljeno November 8, 2016 meni se zdi zelo podobna guma kot Conti, zaenkrat vse super, prevozenih pa imam ca 3.000 km na Mitas dAlencc87, SF in Wakasaki 3
DAMI34 Objavljeno December 31, 2016 Opozori Objavljeno December 31, 2016 (popravljeno) Danes sem opazil da v senčnih predelih, in nižji teperaturi cca 5C mitaska, ko grem v ovinek rada malo podrsi. A mislite, da je kaj narobe z gumo? ps. samo pri hitrostih nad 180km/h Popravljeno December 31, 2016. Popravil DAMI34 Bmflar, GoBobi in Frenk 67 3
Bmflar Objavljeno December 31, 2016 Opozori Objavljeno December 31, 2016 Pravkar, DAMI34 pravi: Danes sem opazil da v senčnih predelih, in nižji teperaturi cca 5C mitaska, ko grem v ovinek rada malo podrsi. A mislite, da je kaj narobe z gumo? ps. samo pri hitrostih nad 180km/h Definitivno za v smeti.... Pa še odmontirat jih ni treba DAMI34 in hajoktejn 2
Snečer Objavljeno December 31, 2016 Opozori Objavljeno December 31, 2016 Tlak malo spusti za 0,1 pa bo šlo 210kmh. Cartman, Bmflar in DAMI34 3
Borutt Objavljeno Januar 14, 2017 Opozori Objavljeno Januar 14, 2017 Joker, Rey, GoBobi in 6 others 9
DAMI34 Objavljeno Februar 9, 2017 Opozori Objavljeno Februar 9, 2017 Mitas dodaja nove dimenzije pnevmatik TERRA FORCE-R za potovalne enduro motorje Mitas širi svojo paleto pnevmatik TERRA FORCE-R za potovalne enduro motorje in ji v marcu 2017 dodaja pet novih dimenzij. Po tej širitvi bo na voljo osem dimenzij. Pnevmatika Mitas TERRA FORCE-R je namenjena potovalnim enduro motociklom za vožnjo po cestah (90 %) in neutrjenih terenih (10 %). Ksenija Bitenc, direktorica produktnega področja motorskih pnevmatik in zračnic pravi: “S širitvijo palete pnevmatik 90/90-21 na hitrostni razred V (240 km/h), bomo dobili odličen komplet pnevmatik za kombinacijo 90/90-21 54V za sprednje kolo in 150/70R17 69V za zadnje kolo.” Bitenčeva dodaja: “TERRA FORCE-R je naš vodilni izdelek in temelji na naprednih tehnologijah, ki so plod lastnega raziskovalnega in razvojnega dela. Pnevmatiko odlikuje odličen oprijem in optimalno uravnotežena obraba ter najvišji nivo zaupanja med vožnjo po cesti ali neutrjenih terenih.” Pnevmatika TERRA FORCE-R je izdelana za vsakodnevne mestne voznike in za avanturiste, ki uživajo na daljših potepanjih v spremstvu sopotnika in prtljage. Obe skupini voznikov lahko izkusita varno, uporabniku prijazno in dinamično vožnjo. Vozniki bodo znali ceniti odličen oprijem na mokrih ali suhih cestah in izredno zmogljivost na nezahtevnih neutrjenih površinah. Cestni dezen pnevmatike Mitas TERRA FORCE-R zagotavlja takojšen oprijem, vodljivost in okretnost z dobro stabilnostjo pri vožnji naravnost ali v nagibih. Pnevmatika je odlična izbira za voznike potovalnih motociklov. Pnevmatika Mitas TERRA FORCE-R združuje napredne tehnologije, kot so prostorsko optimiranje oblike kanalov (OGT3D), tehnologijo močne karkase (SCT) in metodo končnih elementov (FEA), ki so rezultat lastnega raziskovalnega in razvojnega dela. Dimenzije pnevmatik Mitas TERRA FORCE-R na voljo od marca 2017: 120/90-17 64H TL Zadnja 130/80-17 65H TL Zadnja 100/90-19 57H TL Sprednja 90/90-21 54H TL Sprednja 90/90-21 54V TL Sprednja Trenutno na voljo: 110/80R19 59V TL Sprednja 140/80R17 69V TL Zadnja 150/70R17 69V TL Zadnja Kmet2, Sorty in Joker 3
tomash Objavljeno Februar 9, 2017 Opozori Objavljeno Februar 9, 2017 Sem se šele sedaj nekako vključil v tole temo, pa me zanima katere Mitas-ke bi bile najprimernejše za BMW R1100GS. Ga bom sicer vozil bolj malo, večino pa po cesti. Bi bile E10 ok, saj se mi cena ne zdi pretirana. Hvala za pojasnila, in ja vem, da je verjetno že vse napisano. Tako kot tudi vse drugo.
Kawl Objavljeno Februar 9, 2017 Opozori Objavljeno Februar 9, 2017 Jat bi dal raje E07 gor. Sem jih imel na Africi in so bile odlične. Sedaj pa grejo tudi na GS-o gor. 100€ za par! Bostjan L 1
stankolovski Objavljeno Februar 19, 2017 Opozori Objavljeno Februar 19, 2017 Zio! Treba nataknit na gsxr nove copatke.. Povejte mi mnenja o zadnjih serijah mitask.. Bral sem po prejsnjih postih da naj bi drsele itd? Do zdaj sem vedno vozil mitas na cbr 600, R1.. Bil zadovoljen.. Mogoce na dot 16 opazil da je bila 15 boljsa.. Sedaj kolebam da bi probal nove gp racer.. Kaj mislite se je kvaliteta mitask pokvarila al kje je fora?
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se