kasti Objavljeno April 10, 2019 Opozori Objavljeno April 10, 2019 (popravljeno) Saj obstaja originalna prečka. Popravljeno April 10, 2019. Popravil kasti Someone12 in Joker 2
HyperJack Objavljeno April 11, 2019 Opozori Objavljeno April 11, 2019 Ob 10. 4. 2019 ob 6:42, brabos pravi: Pozdravljeni fantje Evo tudi jaz si po novem lastim bavarca....pa rabim pomoč? Potrbujem namreč nosilec za navigacijo in sicer lok ali tisti kovinski del ki pride pod šipo. Zaenkrat sem našel samo od Turatecha.....sam mi ni preveč všeč.Zamima me kako imate vi to urejeno in kakšbe nosilce imate.....mogpče kakšba slikca...Aja gre za letnik 2015 Hvala Poglej na ebay, jaz sem dobil za pol cene novega zelo malo rabljen nosilec navigacije...tko da novo se ne splača poglej ebay. Se dobi za cca 130 € lok in nosilec navigacije.
Someone12 Objavljeno April 11, 2019 Opozori Objavljeno April 11, 2019 Ob 8. 4. 2019 ob 22:06, Someone12 pravi: nimam še fotke, naslednji teden, spredaj je šla zadeva narobe...... vdrževanje: selmar servisi... vožnja celoletna on in off road.. l. 2016, 80.000 km... Evo danes videl kardan... Malo je bil rjav tam spredaj, površinsko, ne veliko. Verjetno je oksid (rja) prišla v ležaj notri in začela brusiti dokler ni zbrusila.. Verjetno je tako bilo, ni pa nujno. Baje tut brez rje kardan odpove... Tako da fino je gledat pod manšete kaj se dogaja s kardanom, kakšno je stanje, sproti preverjati manšete da tesnijo ipd... še posebno tisti ki se več vozite v mokrem vremenu... ALEŠ M in luxsa 1 1
Snečer Objavljeno April 12, 2019 Opozori Objavljeno April 12, 2019 pred 7 urami, Someone12 pravi: Evo danes videl kardan... Malo je bil rjav tam spredaj, površinsko, ne veliko. Verjetno je oksid (rja) prišla v ležaj notri in začela brusiti dokler ni zbrusila.. Verjetno je tako bilo, ni pa nujno. Baje tut brez rje kardan odpove... Tako da fino je gledat pod manšete kaj se dogaja s kardanom, kakšno je stanje, sproti preverjati manšete da tesnijo ipd... še posebno tisti ki se več vozite v mokrem vremenu... to je znan problem, ki pa je z rednim vzdrževanjem, mazanjem, rešljiv oz. se da preprečit Wakasaki 1
Kmet2 Objavljeno April 12, 2019 Opozori Objavljeno April 12, 2019 pred eno uro, Snecer pravi: to je znan problem, ki pa je z rednim vzdrževanjem, mazanjem, rešljiv oz. se da preprečit Da se nisi izgubil , to ni tema o Versysu MitcH', Quest, igc1 in 1 other 4
Snečer Objavljeno April 12, 2019 Opozori Objavljeno April 12, 2019 pred 10 minutami, Kmet2 pravi: Da se nisi izgubil , to ni tema o Versysu nisem v napačni temi, videl sem kako je samuel to vzel dol in namastil pa pokazal, kako se sicer nabiral not vlaga in zadeva lahko gre v napačno smer je rekel, da bo luknjico naredil v manšeto DAMI34 in Kmet2 2
Quest Objavljeno April 12, 2019 Opozori Objavljeno April 12, 2019 pred 3 urami, Snecer pravi: Verjetno je oksid (rja) prišla v ležaj notri in začela brusiti dokler ni zbrusila.. Današnji kardani imajo zaprte ležaje in so podmazani, zato voda težko pride noter. Površinska rja ne vpliva na delovanje kardanskega zgloba. Vpliva na ripne, da se lahko zapečejo in s tem se kardan težje daljša-krajša in s tem v zvezi bolj obremenjuje križe. Če pride voda v ležaje je lahko vzrok slaba izdelava ali obrabljenost. Obrabljenost se pa da izmeriti. Na vozilih so se včasih kardani mazali prek mazalic i s tem si preprečeval vdor nesnage in vode. Zaprti ležaji pa ? Na kamionih, avtomobilih so kardani na fraj in rje ponavadi ni nikjer. Mogoče je pa to problem v cevi kjer se nabira svinjarija,voda in ne more odtečt in se posušit. So pa kardani na motorjih bolj obremenjeni kot na vozilih, ker so koti pod katerimi prenašajo vrtilno gibanje večji. Joker in Someone12 2
Someone12 Objavljeno April 12, 2019 Opozori Objavljeno April 12, 2019 (popravljeno) pred 44 minutami, Quest pravi: Današnji kardani imajo zaprte ležaje in so podmazani, zato voda težko pride noter. Površinska rja ne vpliva na delovanje kardanskega zgloba. Vpliva na ripne, da se lahko zapečejo in s tem se kardan težje daljša-krajša in s tem v zvezi bolj obremenjuje križe. Če pride voda v ležaje je lahko vzrok slaba izdelava ali obrabljenost. Obrabljenost se pa da izmeriti. Tam kjer je ležaj odprlo je bilo popolnoma ok za videt (nič rje), ripne so bile čisto zdrave in mastne, na sploh je kardan vredu zgledal. Verjetno je bilo povezano eno z drugim --- slabša kvaliteta oz. napakica v izdelavi, ki kasneje dopusti zadevo da gre svojo pot... Popravljeno April 12, 2019. Popravil Someone12 Quest 1
HyperJack Objavljeno April 12, 2019 Opozori Objavljeno April 12, 2019 pred 35 minutami, Someone12 pravi: Tam kjer je ležaj odprlo je bilo popolnoma ok za videt (nič rje), ripne so bile čisto zdrave in mastne, na sploh je kardan vredu zgledal. Verjetno je bilo povezano eno z drugim --- slabša kvaliteta oz. napakica v izdelavi, ki kasneje dopusti zadevo da gre svojo pot... Pa zadeva potegne še kakšno drugo stvar za sabo, razen kardana?
Quest Objavljeno April 12, 2019 Opozori Objavljeno April 12, 2019 pred 28 minutami, HyperJack pravi: Pa zadeva potegne še kakšno drugo stvar za sabo, razen kardana? Če je dovolj zgodaj ugotovljeno nič drugega. Če pa ležaji na križih zaribajo pa je možno da opdpovejo se uničijo ležaj na mašini, ležaj na kotnem prenosu. Pri nadaljni uporabi kardana z zaribanimi ležaji pa je vse mogoče. Zlom kardanskega križa (posledice imaš na Yt zlom nihajke itd...) Najhujše pa je blokiranje zadnjega kolesa, polet v maline.
HyperJack Objavljeno April 13, 2019 Opozori Objavljeno April 13, 2019 Ob 12. 4. 2019 ob 14:28, Quest pravi: Če je dovolj zgodaj ugotovljeno nič drugega. Če pa ležaji na križih zaribajo pa je možno da opdpovejo se uničijo ležaj na mašini, ležaj na kotnem prenosu. Pri nadaljni uporabi kardana z zaribanimi ležaji pa je vse mogoče. Zlom kardanskega križa (posledice imaš na Yt zlom nihajke itd...) Najhujše pa je blokiranje zadnjega kolesa, polet v maline. Bolj me matra to, če se pranje motorja uvršča isto kot vožnja po dežju...ker če spada, pol me čudi, da mam sploh še cel kardan MiNa in Quest 2
Joker Objavljeno April 13, 2019 Opozori Objavljeno April 13, 2019 pred eno uro, HyperJack pravi: Bolj me matra to, če se pranje motorja uvršča isto kot vožnja po dežju...ker če spada, pol me čudi, da mam sploh še cel kardan Če samo pereš in se nič ne voziš, potem te nima kaj skrbeti... MiNa 1
HyperJack Objavljeno April 15, 2019 Opozori Objavljeno April 15, 2019 Ob 13. 4. 2019 ob 19:32, Joker pravi: Če samo pereš in se nič ne voziš, potem te nima kaj skrbeti... v treh sezonah 11 000 km . Sej se situacija izboljšuje...sam glih zdej k bi se vozu rad, me pa skrbi kardan Kmet2, MiNa in Someone12 3
skalaprava Objavljeno April 15, 2019 Opozori Objavljeno April 15, 2019 pred eno uro, HyperJack pravi: v treh sezonah 11 000 km . Sej se situacija izboljšuje...sam glih zdej k bi se vozu rad, me pa skrbi kardan Morda ga pa sploh več nimaš, ker ga je rja pohrustala........jaz bi na tvojem mestu vsekakor preveril, preden se odpelješ brez kardana na dolgo pot iz garaže na dvorišče in nazaj Someone12, Joker, ALEŠ M in 2 others 4 1
AK84 Objavljeno April 16, 2019 Opozori Objavljeno April 16, 2019 Pozdravljeni. Tudi jaz sem po novem lastnik 1200 gs. Imam pa sledeče vprašanje. Ali paše ZUMO 660 v nosilec, ki je originalno zmontiran na motorju. Na servisu so mi rekli, da bi moral nekaj predelati zatiče, s katerimi fiksiraš napravco v nosilec. Ali kdo kaj ve okrog tega iz prve roke? Hvala
alfa155 Objavljeno April 16, 2019 Opozori Objavljeno April 16, 2019 Zumo 590 ne gre. Tudi konektor in napajanje ne.
Joker Objavljeno April 16, 2019 Opozori Objavljeno April 16, 2019 pred 4 urami, AK84 pravi: Pozdravljeni. Tudi jaz sem po novem lastnik 1200 gs. Imam pa sledeče vprašanje. Ali paše ZUMO 660 v nosilec, ki je originalno zmontiran na motorju. Na servisu so mi rekli, da bi moral nekaj predelati zatiče, s katerimi fiksiraš napravco v nosilec. Ali kdo kaj ve okrog tega iz prve roke? Hvala Zumo 660 paše brez predelav in tudi zaklene se. IZ PRVE ROKE! HyperJack, Kmet2 in Wakasaki 2 1
AK84 Objavljeno April 16, 2019 Opozori Objavljeno April 16, 2019 pred 48 minutami, Joker pravi: Zumo 660 paše brez predelav in tudi zaklene se. IZ PRVE ROKE! Super. Hvala za informacijo. ?
AK84 Objavljeno April 23, 2019 Opozori Objavljeno April 23, 2019 Na hitro eno vprasanje. Kok ste kej dal za prvi servis na 1000km?
AK84 Objavljeno April 23, 2019 Opozori Objavljeno April 23, 2019 pred eno uro, luxsa pravi: 140 eur Pri uradnem serviserju?
luxsa Objavljeno April 23, 2019 Opozori Objavljeno April 23, 2019 V Avtovalu,ne pr pjatlu pod kozoucm.
krucymucy Objavljeno April 23, 2019 Opozori Objavljeno April 23, 2019 Zlatarji. Dobro vam tole racunajo. 3nity 1
AK84 Objavljeno April 23, 2019 Opozori Objavljeno April 23, 2019 (popravljeno) No jest sem dal danes pri konkurenci več kot še enkrat toliko skupaj z materialom. Res da je bila zraven še montaža top case sam vseeno...? Popravljeno April 23, 2019. Popravil AK84 3nity 1
luxsa Objavljeno April 23, 2019 Opozori Objavljeno April 23, 2019 39 minutes ago, snecer said: Zlatarji. Dobro vam tole racunajo. Ne jebi 4 minutes ago, AK84 said: No jest sem dal danes pri konkurenci več kot še enkrat toliko. Servis narejen 14 dni nazaj,pri prejsnjih treh bmw jih priblizno ista cena,vse Avtoval.
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se