corser Objavljeno Marec 14, 2006 Opozori Objavljeno Marec 14, 2006 Kaj to pomeni lizači? Drugač sem slišal, da je Avtoval dober serviser motorjev...
bladzo Objavljeno Marec 14, 2006 Opozori Objavljeno Marec 14, 2006 Glede na to, da odobri vsa garancijska popravila uvoznik (beri Avto Aktiv), ti svetujem servisiranje pri njih, saj ko gre kaj po zlu, je rešeno najhitreje. Sicer BMW nima slabih serviserjev. Vsaj jaz nisem slišal zanje.
corser Objavljeno Marec 27, 2006 Opozori Objavljeno Marec 27, 2006 No tudi jaz sem se odločil za GS-a. Zanima me samo nekaj: ko pri nizkih hitrostih (1. ali 2. prestava) spustim gas in ga potem spet dodam; brez stiska sklopke (recimo ko se premikaš v koloni) mi (vsaj za moj občutek) dokaj močno udari pri prenosu. Ne vem ali je to pač zato, ker je to moj "prvi kardan" ali je nekaj narobe...
bladzo Objavljeno Marec 27, 2006 Opozori Objavljeno Marec 27, 2006 Bi rekel, da je to tvoj "prvi kardan"! Poskušaj voziti s prestavo više, da se motor ne bo tako odzival na gas. S kilometri se zadeva samo še bolj sliši. Tako pač je.
corser Objavljeno Marec 28, 2006 Opozori Objavljeno Marec 28, 2006 Šit! Ni ravno prijetno... Sem poizkusi tudi malo off road in ko sem plezal v en klanec in speljeval (dodajal, vzemal gas) je vsaj za moj okus, ketna bolj "uvidevna" do ušes in uporabnika. Sicer pa moram probat še kakega drugega GS-a, da se prepričam ali vse štima.
bladzo Objavljeno Marec 28, 2006 Opozori Objavljeno Marec 28, 2006 Šit! Ni ravno prijetno... Sem poizkusi tudi malo off road in ko sem plezal v en klanec in speljeval (dodajal, vzemal gas) je vsaj za moj okus, ketna bolj "uvidevna" do ušes in uporabnika. Sicer pa moram probat še kakega drugega GS-a, da se prepričam ali vse štima. Se boš že navadil in ko boš spoznal prednosti kardana te ne bo to več motilo. Sicer ti dam pa jaz mojega za pelat, da si boš lahko predstavljal kakšen je šklopot pri 60.000km. Tudi poraba olja ni nič kaj prijetna stvar, a se bo potrebno tudi na to navadit. :kva2: :lol1: Veliko plačaš, veliko dobiš....tudi pomankljivosti sodijo zraven! :OK: :OK:
moto rider Objavljeno Marec 28, 2006 Opozori Objavljeno Marec 28, 2006 (popravljeno) No tudi jaz sem se odločil za GS-a. brez stiska sklopke (recimo ko se premikaš v koloni) mi (vsaj za moj občutek) dokaj močno udari pri prenosu. Ne vem ali je to pač zato, ker je to moj "prvi kardan" ali je nekaj narobe... Nič ni narobe. To je dobri, stari BMW s kardanom! Meni je pokalo leta '80, pa '85, pa '88... vse dokler nisem kupil Honde. (Žal, ni na kardan). A ni rečeno, da ne "pičim" enkrat spet bavarca, ker ima svoj čar. Vse to je kar v redu toda, porabe olja, pa resnično ne prenesem! Za okrog vogalov ni problem, če pa nekam greš, je živ "kažin"! Popravljeno Marec 28, 2006. Popravil fičo
motoristek Objavljeno Marec 28, 2006 Opozori Objavljeno Marec 28, 2006 Kaj sem zajebuckal? :? :hmm: Saj nisem nič čez BMW-ja pljunil! Povedal sem samo svojo izkušnjo. Prav si povedal :OK: BMW papa olje je pa štos, da čim več imaš kilometrov manj papa. :yea1:
tpo Objavljeno Marec 29, 2006 Opozori Objavljeno Marec 29, 2006 Prav si povedal :OK: BMW papa olje je pa štos, da čim več imaš kilometrov manj papa. :yea1: In ravno, ko ga navadiš da gre brez olja, pa ribne! :grrr :grrr :grrr :grrr
Bambi61 Objavljeno April 6, 2006 Opozori Objavljeno April 6, 2006 Zdravo ! Mogoče sem kaj ven spusto samo bi vseeno prosil forumaše za pomoč. Odločam se za nakup BMW r1200 GS adventure in me kot" nebejemwejemaša" zanimajo vaše izkušnje z GS-i.Zanima me zanesljivost , vzdržljivost in kilometraža , kakor tudi tipični problemi in slabe izkušnje z GS-om. Hvala za odgovor in L.P.!
Zdrawc Objavljeno April 7, 2006 Opozori Objavljeno April 7, 2006 Zdravo ! Mogoče sem kaj ven spusto samo bi vseeno prosil forumaše za pomoč. Odločam se za nakup BMW r1200 GS adventure in me kot" nebejemwejemaša" zanimajo vaše izkušnje z GS-i.Zanima me zanesljivost , vzdržljivost in kilometraža , kakor tudi tipični problemi in slabe izkušnje z GS-om. Hvala za odgovor in L.P.! Ti ga kar kupi, ulaufam ti ga pa lahko jaz :yes:
JOHNE Objavljeno April 12, 2006 Opozori Objavljeno April 12, 2006 NI DOST ZA GRUNTAT. KUP PA GA ŠE MEN DEJ ZA ULAUFAT DA BO BOLJ ZIHER! SICER PA: TO JE DOBER MOTOR. Z STARIMI GS-I SEM NAREDIL CCA 90.000 KM,Z TEM 29.000, NO IN KO BOM MENJAL,KAJ MISLIŠ DA BOM KUPIL? P.S. IMEL SEM ADVEN.1150, PA TI MORAM PRIZNATI,DA IMAM RAJE 'navadnega. TO PA ZATO,KER IMA ADVEN.VIŠJE TEŽIŠČE IN JE ZA MALENKOST BOLJ NERODEN,KAKOR TUDI MALO BOLJ NIHA V OVINKIH ZARADI TEGA. NO PA TUDI DOLŽINA TVOJIH NOG ODLOČA O KOMODITETI. :yes:
Dry Objavljeno April 12, 2006 Opozori Objavljeno April 12, 2006 ... a moraš kričat ... :? Bokser od GS-a tko ropoče, pa se drgač ne bi slišal.
corser Objavljeno Maj 9, 2006 Opozori Objavljeno Maj 9, 2006 Ali se da mogoče naštimati potovalni računalnik (kot ga ima adventure) na navadnega GS-a?
JOHNE Objavljeno Maj 15, 2006 Opozori Objavljeno Maj 15, 2006 ABSOLUTNO. KO SEM GA JAZ MONTIRAL DODATNO (ŠE NA 1150 GS), SEM GA KUPIL ZA CCA 35-45000 SIT PRI AVTO AKTIVU. KONEKTORJI SO BILI PA ŽE PRIPRAVLJENI V ARMATURI.
pjotr Objavljeno Maj 26, 2006 Opozori Objavljeno Maj 26, 2006 (popravljeno) Sem prejšnji teden prvič vozil R1200GS (dan odprtih vrat na Avto aktivu) in sem mogoče pričakoval malo preveč. Zadovoljen nad udobjem, sopotnica je tudi čist navdušena, prikazovalnik trenutne prestave je tudi uporaben, obračalni krog je zelo majhen (dobra okretnost), fino je tudi, da se pri ostrem zaviranju motor skoraj ne poseda. Motilo pa me je to, da je pri speljevanju slišati nek čuden zvok, hod ročice za plin je dokaj dolg, pričakoval sem manj občutka teže motorja (tako opevano nizko težišče... ), predvsem pa me je zmotilo, da nima nič prostora pod sedežem (PP, orodje, zemljevid, svetilka.... ). Kako da ob vsej tej funkcinalnosti niso predvideli nobenega prostora za priročno kramo??? Torej moram stalno voziti s tank torbo ali kufrom? Aja, na vklop smerokazov sem se kar privadil, le izklop nekako ni na roko; s palcem desne roke, ki je na gasu, je treba potisniti navzgor. Ne vem, si ga bom poizkusil izposoditi še za par urc (vozil sem ga le 20 minut), mogoče bom pa potem čist navdušen. lp, Pjotr. Popravljeno Maj 26, 2006. Popravil pjotr
Zdrawc Objavljeno Maj 26, 2006 Opozori Objavljeno Maj 26, 2006 Kje si pa še videl tak motor brez kufra :grrr Škljoca pa itak ko ga rukneš v brzino, zaradi kardana :grim ....in20min, definitivno ni dowolj, da bi ga orng sprobal .)
pjotr Objavljeno Maj 26, 2006 Opozori Objavljeno Maj 26, 2006 (popravljeno) Kje si pa še videl tak motor brez kufra :grrr na testu :whistle: Škljoca pa itak ko ga rukneš v brzino, zaradi kardana :grim Ne samo to. Ko je v brzini in začneš speljevati se je pojavljal kar en dodaten zvok, ki potem izgine :hmm: A je to običajno? Sem prav odprl čelado da bi se prepričal, če prav slišim.... Čudno . ....in20min, definitivno ni dowolj, da bi ga orng sprobal .) Hja seaj smo se tudi vozili po magistralki s semaforji. Nobenih serpentin, konkretnih zavojev... Bomo vidl. Popravljeno Maj 26, 2006. Popravil pjotr
jacko Objavljeno Maj 27, 2006 Opozori Objavljeno Maj 27, 2006 jest mam test na serpentinah napulis ga v klanc, ene 50 recimo z motorjem bremzas pred serpentino ce je treba, se z prvo mal pobremzas in potem brez skopke odpeles DESNO! serpentino (180 stopinj) ce motor to zmore ne da bi z nogami zravn hodu alpa kej 'kuplu' je to motor mojih sanj takoj kupm moj trenutni motor nima pojma :grrr ce tak motor res obstaja prosim da me ne provocirate s testnimi voznjami ker ga res kupm :kva2:
robberrt Objavljeno Maj 27, 2006 Opozori Objavljeno Maj 27, 2006 1200 GS ni kej sprobavat, to je za kupt, narest 100.000 pa prodat pa kupt spet novejšga z 0km ;) :grim
SiR Objavljeno Maj 27, 2006 Opozori Objavljeno Maj 27, 2006 in potem brez skopke odpeles DESNO! serpentino (180 stopinj) z odprtim gasom :devil:
malinovc Objavljeno Maj 27, 2006 Opozori Objavljeno Maj 27, 2006 meni je super motor. Sem ga prejšnji teden zaaral na AA iskat ga pa grem ta teden. Motor se pelje res super. Če so ti všeč taki motorji ti sigurno nebo žal nakupa.
robberrt Objavljeno Maj 27, 2006 Opozori Objavljeno Maj 27, 2006 katerega pa s katero opremo si pa vzel če ni skrivnost??
malinovc Objavljeno Maj 28, 2006 Opozori Objavljeno Maj 28, 2006 katerega pa s katero opremo si pa vzel če ni skrivnost?? če ti kej več pove / bmw forum / Matt* :naughty:
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se