Skoči na vsebino

BMW R1200 GS a do 2013

Priporočene objave

Objavljeno
pred 12 minutami, Wakasaki pravi:

jp to je to

In kje popravijo to za 100 in nekaj €, ker nimam želje tega sam popravljat?

...prav mi je, če bi kupil Yamaho vseh teh sitnosti verjetno ne bi imel....pa to niso prve, malo časa traja veselje pri BMWju...:cool:

Objavljeno
pred 1 uro, vandrovec pravi:

In kje popravijo to za 100 in nekaj €, ker nimam želje tega sam popravljat?

...prav mi je, če bi kupil Yamaho vseh teh sitnosti verjetno ne bi imel....pa to niso prve, malo časa traja veselje pri BMWju...:cool:

Pik1 je saniral, pa še en kolega na K1200r, dokaj pogosta napaka. Preberi par strani nazaj ali pa ga vprašaj na zs. Ni pa to neki problem, da boš ostal na cesti, se da komot vozit z upoštevanjem, da abs in cbs pač ne deluje.

• Všeč mi je 2
Objavljeno

Pozdravljeni,

Z GS-om sem naredi prvih 2500km, z motorjem zelo zadovoljen.

Sedaj me pa zanima kateri pooblaščeni servis priporočate, kmalu bom imel 30,000km.

Pa še nekaj slikc, dodal sem mu nosilec (home made) z 12V vtičnico, priklopljeno na original konektor. Morda kdo rabi, pa naredimo še kakega ;)

Lp Andrej

20170314_101214.jpg

20170314_180313.jpg

20170314_180328.jpg

20170314_182345.jpg

20170314_182730.jpg

20170315_202204.jpg

Objavljeno
pred 12 urami, dulinr pravi:

Pozdravljeni,

Z GS-om sem naredi prvih 2500km, z motorjem zelo zadovoljen.

Sedaj me pa zanima kateri pooblaščeni servis priporočate, kmalu bom imel 30,000km.

Pa še nekaj slikc, dodal sem mu nosilec (home made) z 12V vtičnico, priklopljeno na original konektor. Morda kdo rabi, pa naredimo še kakega ;)

Lp Andrej

20170314_101214.jpg

20170314_180313.jpg

20170314_180328.jpg

Zelo lično....brava

Objavljeno
Ob 3. 5. 2017 ob 21:43, dulinr pravi:

Pa še nekaj slikc, dodal sem mu nosilec (home made) z 12V vtičnico, priklopljeno na original konektor.

Jaz imam podobno, bolj po kavbojsko (domače) narejeno20170505_170106.thumb.jpg.5cfa7690c99e9b6cfc187d7658c3fa19.jpg

...kje je pa original konektor? Jaz sem kar direkt na akumulator priklopil :hmm:

Objavljeno
Ob 5. 5. 2017 ob 17:09, vandrovec pravi:

Jaz imam podobno, bolj po kavbojsko (domače) narejeno20170505_170106.thumb.jpg.5cfa7690c99e9b6cfc187d7658c3fa19.jpg

...kje je pa original konektor? Jaz sem kar direkt na akumulator priklopil :hmm:

Konektor je tam nekje zataknjen med rezervoarjem in križem krmila, sedaj imaš samo en pokrovček čez nataknjen. Drugo polovico konektorja da paša imam pa jaz, sem jih 5 komadov naročil, če rabiš ni problem. 

Direkt na akomulator pol imaš tok vedno prisoten, meni pa se po izklopu kontakta čez 60 sekund prekine. Če imaš stalen tok, ti lahko kdo kratek stik naredi na vtiču.

Lp 

Objavljeno

Tudi jaz sem si naredil podobno, s tem da imam zgoraj "navadno" 12v vtičnico, spodaj pa BMWjevo, vezano direkt preko varovalke na aku. Če bi vedel za ta konektor bi eno vezal na to eno pa direkt

Tukaj se malo vidi

IMG_20170508_185855.jpg

• Všeč mi je 3
Objavljeno

Kaj za ene izpuhe vozite na svojih.

Morda kdo kakega prodaja?ima viška?

Verjmem, da večina akrapo, kaj pa še kaj drugega?

Hvala

• 2 mesecev pozneje...
Objavljeno

Je že kdo odstranil na izpušnem loncu zadnji pokrov z odprtinama za izpušne pline? Trije vijaki so, samo sem enega poškodoval ob poskusu odvitja. Kot zgleda na skici pa ni posameznih delov za zadnji lonec, je v celoti?Ashampoo_Snap_2017_07.29_21h34m04s_001_.thumb.png.9e7c1fe7947f536192d4eeb3bd74c381.png

Nekaj mi je začelo v loncu, nekje na zadnjem delu, rožljati, pa ne vem, če gre narazen? Vijake bi že povrtal, če ne bi šlo drugače, samo ne bi rad ravno na silo razdiral ali rezal...

Objavljeno (popravljeno)
pred 11 urami, vandrovec pravi:

Je že kdo odstranil na izpušnem loncu zadnji pokrov z odprtinama za izpušne pline? Trije vijaki so, samo sem enega poškodoval ob poskusu odvitja. Kot zgleda na skici pa ni posameznih delov za zadnji lonec, je v celoti?Ashampoo_Snap_2017_07.29_21h34m04s_001_.thumb.png.9e7c1fe7947f536192d4eeb3bd74c381.png

Nekaj mi je začelo v loncu, nekje na zadnjem delu, rožljati, pa ne vem, če gre narazen? Vijake bi že povrtal, če ne bi šlo drugače, samo ne bi rad ravno na silo razdiral ali rezal...

http://www.ukgser.com/forums/showthread.php/192492-A-few-mods-to-my-R1200GS

upam da ti bo v pomoč

kar koli boš hotel odpirat brez rezanja ne bo šlo, vijaki so le za demontažo obleke in pokrova

Popravljeno . Popravil Wakasaki
Objavljeno (popravljeno)

Pozdravljeni!

Imam težavo z cukanjem motorja. Po opavljenem velikem servisu na 60.000km se občasno zgodi da motor zaćne "cukati". Zadevo rešim s tem da stisnem sklopko in odvijem gas do konca, spustim in peljem naprej. Potem je nekaj časa OK. Ni pa nikakršnega pravila kako pogosto n kdaj to naredi. Včasih na vsakih nekaj kilometrov, potem pa na nekaj sto km nič. Poskusili smo že zamenjati "špule", svečke dvakrat, spraznili rezerovar za gorivo in ga očistili. Menda je možno, da je računalnik. Problem je v tem če poskusiš z novim, ga moraš tudi kupiti. Ali ima kdo kaj izkušenj s tem problemom?

Popravljeno . Popravil sazu
Objavljeno

Pozdravljeni,

Bliža se dopust kufrov za 1200 GS letnik 2008 pa še nimam. Če kdo prodaja  ali če kdo ve za koga, ki prodaja stranska vario kovčka se priporočam. Hvala.

Jure

Objavljeno
Ob ‎31‎. ‎07‎. ‎2017 ob 6:58, sazu pravi:

Pozdravljeni!

Imam težavo z cukanjem motorja. Po opavljenem velikem servisu na 60.000km se občasno zgodi da motor zaćne "cukati". Zadevo rešim s tem da stisnem sklopko in odvijem gas do konca, spustim in peljem naprej. Potem je nekaj časa OK. Ni pa nikakršnega pravila kako pogosto n kdaj to naredi. Včasih na vsakih nekaj kilometrov, potem pa na nekaj sto km nič. Poskusili smo že zamenjati "špule", svečke dvakrat, spraznili rezerovar za gorivo in ga očistili. Menda je možno, da je računalnik. Problem je v tem če poskusiš z novim, ga moraš tudi kupiti. Ali ima kdo kaj izkušenj s tem problemom?

pa cuka ko močno pospešuješ z nizkih vrtlajev ali tudi pri visokih vrtljajih?

Objavljeno

kaj pa bencinska pumpa? očitno je elektrika ok, ali dobi dovolj goriva?

Objavljeno
pred 4 urami, Wakasaki pravi:

pa cuka ko močno pospešuješ z nizkih vrtlajev ali tudi pri visokih vrtljajih?

Predvsem pri niskih vrtljajih. Ni pravila. Dali na bMW tester ne pokaže nobene napake.

pred 4 urami, ufo plast pravi:

kaj pa bencinska pumpa? očitno je elektrika ok, ali dobi dovolj goriva?

Poizkusili vse. Tetsre ne pokaže nobene napake.

Objavljeno
Ob 31. 7. 2017 ob 6:58, sazu pravi:

Pozdravljeni!

Ne vem kako je z GS-om. Pri mojem(K1200R)je reset motorja že izboljšal zadevo. Pri kontaktu (motor ne laufa) trikrat počasi gas do konca in nazaj, nato izklopiš kontakt. To je potrebno po vsakem odklopu akumulatorja. Če to ne špila potem si poglej Booster Plug. Direkt na njihovi spletni strani je nekaj napisanega o tem.

Objavljeno
pred 11 minutami, tomash pravi:

Ne vem kako je z GS-om. Pri mojem(K1200R)je reset motorja že izboljšal zadevo. Pri kontaktu (motor ne laufa) trikrat počasi gas do konca in nazaj, nato izklopiš kontakt. To je potrebno po vsakem odklopu akumulatorja. Če to ne špila potem si poglej Booster Plug. Direkt na njihovi spletni strani je nekaj napisanega o tem.

Hval za nasvet! Smo poizkusili na poblaščenem BMW servisu resetirat, zbrisat kompleten program in ponovno naložit. Žal še vedno isto. je na pooblađčenem servisu že dva dni in nič ne najdejo. Tester še zmeraj nič ne pokaže. Če kaj ugotovijo, napišem!

Objavljeno
pred 4 urami, sazu pravi:

Predvsem pri niskih vrtljajih. Ni pravila. Dali na bMW tester ne pokaže nobene napake.

Poizkusili vse. Tetsre ne pokaže nobene napake.

kaj pa če nežno pospešuješ,je potem ok?

Je važno mrzu topel motor?

Objavljeno
pred 19 urami, sazu pravi:

Tester še zmeraj nič ne pokaže.

Klasika.

Tester večino napak ne pokaže, ker se ne shranijo v "log". Pri odpovedi bencinske črpalke (prenizek tlak bencina za vbrizgalni sistem) zaradi zamašenega bencinskega filtra na mojen F650 (800) tudi ni bilo v "log-u" nobenih napak.

GS911 ima možnost shranjevanja podatkov realnem času na "host device" (PC, tablica ali mobilc). Le tako lahko vidiš odstopanje posameznih parametrov v času, ko motor ne deluje pravilno.

Objavljeno

Je zacelo cukat sele po servisu, prej ni? ...sinhronizacija vplinjacev je ok? Ce na tistem servisu ne najdejo napake potem je bolje obiskati boljsega strokovnjaka.

• Všeč mi je 2
Objavljeno
Ob 22. 5. 2017 ob 17:51, builder pravi:

Ce koga zanima :-).  

IMG_2511.JPG

IMG_2512.JPG

To da je treba na 100.000 kardan menjat se meni ne zdi glih vzdržjivost.... Pri goldwingi še to zdrži 500.000km, verjetno pri vseh hondah s kardanskim prenosom...+

Objavljeno
Ob 31. 7. 2017 ob 6:58, sazu pravi:

Pozdravljeni!

TPS senzor

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!