eMBe Objavljeno Junij 19, 2006 Deli Objavljeno Junij 19, 2006 eh Janez ne ve nič o tem :grrr sva ravnokar debatirala :grim Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
BaTeMaN Objavljeno Junij 19, 2006 Deli Objavljeno Junij 19, 2006 Jaz sem še vedno zadovoljen s svojo HAGO repliko medtem ko se vsi kolegi pritožujejo nad svoijimi čeladami.. govorim o ARAI,.. večina ima probleme z vetrom v čeladi... ne vem,.. kolegici se je celo plastika odlepila... ki je nalepljena okrog na spodnjem robu, da ne govorim da že pri novi nekatere stvari niso šle skupaj... :) Moja je odlična.. :) :fredy: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
robberrt Objavljeno Junij 19, 2006 Avtor Deli Objavljeno Junij 19, 2006 evo govorim točno o tem ščitniku. Takole sem ga imel na stari čeladi...isti namen ima na novi... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
eMBe Objavljeno Junij 19, 2006 Deli Objavljeno Junij 19, 2006 (popravljeno) evo govorim točno o tem ščitniku. Takole sem ga imel na stari čeladi...isti namen ima na novi... to je to :OK: jaz ta del prekrijem z roko med vožnjo neha pihat in šumet v čeladi :grim ampak Janezu sem razložil pa........ :hmm: povej kje se da to kupit? in kako namontiraš?? lepiš?.. šivaš?...... Popravljeno Junij 19, 2006. Popravil Avtokad Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
robberrt Objavljeno Junij 19, 2006 Avtor Deli Objavljeno Junij 19, 2006 hmm Janez mogoče trenutno nima tega ščitnika, vsaj ko sem kupil čelado jih ni imel.(14 dni nazaj) To se spredaj zatakne za rob ker ima tako platiko ven(tam kjer je tisti originalni ščitnik vetra ki se potegne ven), pa spodej pod gumo zatakneš, pri strani pa pride s plastiko zataknjen ob robu čelade. Drugače ima ščitnik tudi na vsaki strani nalepljenega "mačka" ki naj bi se prijel na čelado samo to pri arai ne prime ker ni blaga tam... Meni stoji notri brez problema. Drugače pa cel kup teh delov so imeli svoj čas v Celovcu pri Kropfitchu, take drobnarije so imeli po škatlah od shoei, AGV, nolan....tud nosnike, pa je dala na pult škatlo, si probal kater najbolj paše, kupil si še kako stvar pa si dobil to gratis ;) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
eMBe Objavljeno Junij 19, 2006 Deli Objavljeno Junij 19, 2006 hvala za izčrpen odgovor :OK: sedaj pa samo še čakam da mi kdo konkretno pove če je kje videl to zadevščino za nabavit :hmm: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
gizmOkak Objavljeno Junij 19, 2006 Deli Objavljeno Junij 19, 2006 ta zadevšna niti ni tako poceni... vsaj pri shoei košta okrog 30-40€ bom js ta teden skoču do ene trgovine, k ima tudi za arai zastopstvo, pa ti sporočim... Če se dobi, ti lahko vzamem js, pa pošlem po pošti, razn če se želiš en dan zapelat do Gorice :P Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
eMBe Objavljeno Junij 19, 2006 Deli Objavljeno Junij 19, 2006 ta zadevšna niti ni tako poceni... vsaj pri shoei košta okrog 30-40€ bom js ta teden skoču do ene trgovine, k ima tudi za arai zastopstvo, pa ti sporočim... Če se dobi, ti lahko vzamem js, pa pošlem po pošti, razn če se želiš en dan zapelat do Gorice :P velja se čujeva mal :topic: ampak tisto zadevšno mam še sedaj skopirano zate :grim Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
moto_freak Objavljeno Avgust 31, 2006 Deli Objavljeno Avgust 31, 2006 Pozdravljeni Sem tik pred nakupom nove čelade, in sicer kolebam med N94 ter ARAI RX7 Corsair. Zanimajo me predvsem vaše izkušnje s tem modelom ARAI čelade. Vidim, da ima v originalu zelo majhen usmerjevalnik izdihane sape (nose deflector), zato me zanima kako se kaj v praksi le-ta obnese? Prav tako tisti bradni spojler ki preprečuje vdor vetra v čelado s spodnje strani. Ta naj bi bil nekako premičen, da si ga lahko reguliraš, kolikor razumem. Pa še nekaj. Na ebay-u sem zasledil zelo ugodno ponudbo RX7 (dobrih 400EUR), in prodajalec pravi da je narejena za evropski trg, z ECE standardom in vsem kar spada zraven. Je možno da prodaja "pravo" čelado tako "poceni"? Za odgovore se že vnaprej zahvaljujem Lp, Andrej Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
2384nsdf83 Objavljeno Avgust 31, 2006 Deli Objavljeno Avgust 31, 2006 (popravljeno) Pa še nekaj. Na ebay-u sem zasledil zelo ugodno ponudbo RX7 (dobrih 400EUR), in prodajalec pravi da je narejena za evropski trg, z ECE standardom in vsem kar spada zraven. Je možno da prodaja "pravo" čelado tako "poceni"? Je možno, ni pa sigurno. Arai je imel v zadnjih letih hude težave s ponaredki. Pa ne me vprašat, kako se jih prepozna, ker ne vem. Popravljeno Avgust 31, 2006. Popravil brum brum Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
moto_freak Objavljeno Avgust 31, 2006 Deli Objavljeno Avgust 31, 2006 Sem slišal tut glede tega ja. Najbolj pa me zanimajo vaše izkušnje (podbradni protivetrni ščitnik, usmerjevalnik izdihanega zraka, hrup v čeladi itd.) Ima potem Pintar tudi nadomestne dele? Npr. večji usmerjevalnik zraka, notranje blazinice, itd..? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
minca Objavljeno Avgust 31, 2006 Deli Objavljeno Avgust 31, 2006 A mi lahko kdo da link...kje se bi dal widet arai čelade...mogoče kakšn katalog na spletu? :hmm: ....uglawnem rabm link da mal widmo kakšno bi rabla;kupila oz kakšno bom imela....pa še cene me zanimajo :hmm: za različne modele...:D hwala že wnaprej mina :D Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
CAPIROMZY Objavljeno Avgust 31, 2006 Deli Objavljeno Avgust 31, 2006 Zajeban če si nepismen pa na Google na znaš napisat ARAI :slap: http://www.araihelmet-europe.com/ Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
minca Objavljeno Avgust 31, 2006 Deli Objavljeno Avgust 31, 2006 (popravljeno) Zajeban če si nepismen pa na Google na znaš napisat ARAI :slap: http://www.araihelmet-europe.com/ aja...se ti oporoščawam da sm nepismenA ...... kok sm jest :slap: ....po wrhu wsega sm pa še blond bla :slap: ampak k sreči nism weč..pa se stanje iz dnewa w dan izbolšuje...tko da bom kmal pismena...ajaaa...no sej ju3 grem w 1 razred :grim tko da.....ampak to stran sm jest že wse prečekirala....ampak wseen ful hwala :grim :winkiss: lp mina :D Popravljeno Avgust 31, 2006. Popravil mina_15 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
batzajla Objavljeno Avgust 31, 2006 Deli Objavljeno Avgust 31, 2006 Zajeban če si nepismen pa na Google na znaš napisat ARAI :slap: http://www.araihelmet-europe.com/ romzl no,kua si sitn. veš da je punca vesela k bo novo kahlo kupla :D mina: tud naš zastopnik ma dobro internetno stran .) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
minca Objavljeno Avgust 31, 2006 Deli Objavljeno Avgust 31, 2006 romzl no,kua si sitn. veš da je punca vesela k bo novo kahlo kupla :D mina: tud naš zastopnik ma dobro internetno stran .) wem :grim .....sm zwedla da ga stric pozna :kva2: :lol1: ...in grem kmal pogledat :010 lp mina :D Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
CAPIROMZY Objavljeno Avgust 31, 2006 Deli Objavljeno Avgust 31, 2006 wem :grim .....sm zwedla da ga stric pozna :kva2: :lol1: ...in grem kmal pogledat :010 lp mina :D Se opravičujem <_< , malo sem bil grob :P Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
ceco Objavljeno Avgust 31, 2006 Deli Objavljeno Avgust 31, 2006 Pa še nekaj. Na ebay-u sem zasledil zelo ugodno ponudbo RX7 (dobrih 400EUR), in prodajalec pravi da je narejena za evropski trg, z ECE standardom in vsem kar spada zraven. Je možno da prodaja "pravo" čelado tako "poceni"? Razlika med uradno ali priporočeno ceno in tisto trgovinsko/dejansko nakupno pri Arai in Shoei lahko znaša tudi 200-300 €. Kupil sem jih 6 dosedaj, v povprečju 180€ nižja cena od uradnih. Čečo Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
moto_freak Objavljeno September 1, 2006 Deli Objavljeno September 1, 2006 Sem vprašal enega Italijana, ki je pri tem istem prodajalcu kupil to čelado in pravi, da je čelada original, le da je notranje (snemljivo) oblazinjenje drugačno, kot tisto v čeladah ki jih prodajajo v Italiji. Pravi, da je verjetno narejena za kakšen drug trg (japonski?). Sedaj pa me zanima: v primeru če je narejena za drug trg, se npr. velikost M ne bo tako lepo prilegala moji glavi kot bi se "evropska"? Lp, Andrej Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
ceco Objavljeno September 1, 2006 Deli Objavljeno September 1, 2006 (popravljeno) Arai ima kalupe (kar pomeni tudi zunanji del čelade in ne samo oblazinjenje!) posebej za japonsko/azijski trg, za Evropo in za ZDA. Pa ne zaradi rasnih predsodkov temveč zaradi tega, ker imajo človeške rase zelo različno fizionomijo glav med drugim. Torej, čisto drugače !!!! Popravljeno September 1, 2006. Popravil ceco Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
tejcy Objavljeno September 1, 2006 Deli Objavljeno September 1, 2006 Meni je pintar ponudil RX7 Corsair za 140k, med tem k astro za 110 sam ne vem ne vem...tko oblika in use me bl privablja k Shoei Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
moto_freak Objavljeno September 2, 2006 Deli Objavljeno September 2, 2006 Arai ima kalupe (kar pomeni tudi zunanji del čelade in ne samo oblazinjenje!) posebej za japonsko/azijski trg, za Evropo in za ZDA. Pa ne zaradi rasnih predsodkov temveč zaradi tega, ker imajo človeške rase zelo različno fizionomijo glav med drugim. Torej, čisto drugače !!!! Torej priporočaš, da te čelade ne vzamem? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
ceco Objavljeno September 3, 2006 Deli Objavljeno September 3, 2006 Vsako čelado je potrebno dati na glavo in se po možnosti tudi peljati preden odpreš denarnico. Še posebej, če je delana za drug globalni trg. Čečo Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
moto_freak Objavljeno September 3, 2006 Deli Objavljeno September 3, 2006 Ve kdo mogoče, če prodaja kdo v MB ali okolici ARAI čelade? :unsure: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
T-boy Objavljeno September 4, 2006 Deli Objavljeno September 4, 2006 Ve kdo mogoče, če prodaja kdo v MB ali okolici ARAI čelade? :unsure: ...če se ne motim, se Arai-ke da kupit pri Stupit-u na Kardeljevi. Sčekiraj njihovo internetno stran in jih pokliči. .) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se