Skoči na vsebino

Honda CBR 1000 RR

Ice

Priporočene objave

ja saj.. nima smisla trdit kako in kaj, mislim da vsak pozna koga iz prve roke da je doživel kak večji feler in to na različnih znamkah motorjev. tudi sam sem na npr R6 4 leta samo tankal bencin in delal redne servise.. pa vseeno ne morem trdit yamaha je oh in sploh, vse drugo zanič, ker poznam da se je onemu zgodilo na hondi to pa to..

pa ne narobe razumet, tudi sam sem trenutno pristal na fireblad-u, .. samo še ne morem kaj dosti povedat, more minit kakšna sezona, dve, verjamem pa da je dober motor:) pa če bo le po sreči verjamem da bom v prihodnje probal še kakšno drugo znamko, pa tud ni rečeno da ravno japonca.

itak je na forumu preveč tega prepucavanja skoraj v vsaki temi zkaj imam to znamko, pa zakaj ne bi imel one znamke, čeprav vem da je včinoma zajebancija (meni osebno sicer ne preveč duhovita)

LP, pa po pameti :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

No, ker ste okoli pokvarljivosti HOND najbolj pametni ljudje, ki vozite druge znamke, vas moram res razočarati. Sam vozim Fireblade letnik 2009 (modelno leto 2008), motor ima 30000 km, vozim jo po večini na cesti in tudi na pisti, je res, da sem jo zelo previdno utekal prvih 1000 km, vsakih 6000 km jo peljem na redni servis, ampak drugače pa je ne šparam niti slučajno, in lej ga zlodja, MOTOR FUNKCIONIRA BREZ DA BI KAJ CRKNILO!  :kva2:  30000 km ima, pa še ni crknila glavna gred, NIČ ŠE NI CRKNILO! :grrr  Toliko o tem, ko ste Yamaha fareri bolj vdarjeni na baba čula, baba rekla... :grim

Če voziš ta modelno leto, potem veš, da je to "serijska" napaka teh motorjev. Smo letos na Grobniku eni čez noč (spet) menjal zobnik 3 prestave v menjalniku, to je namreč tisto kar crkuje. Osebno sem bila zraven, ko je zgrmelo pri 4 motorjih. Pri dveh sem bila zraven še pri podiranju mašine. Dogaja se tudi tistim, ki vozijo samo po cesti. Drugače pa nič tragičnega, ko začne ružit zamenjaš 3 zobnik in čao miki. Naslednje jutro že letiš na polno :) Če koga zanima lahk tud slike napopam.

Popravljeno . Popravil svobodnaptica01
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Če voziš ta modelno leto, potem veš, da je to "serijska" napaka teh motorjev. Smo letos na Grobniku eni čez noč (spet) menjal zobnik 3 prestave v menjalniku, to je namreč tisto kar crkuje. Osebno sem bila zraven, ko je zgrmelo pri 4 motorjih. Pri dveh sem bila zraven še pri podiranju mašine. Dogaja se tudi tistim, ki vozijo samo po cesti. Drugače pa nič tragičnega, ko začne ružit zamenjaš 3 zobnik in čao miki. Naslednje jutro že letiš na polno :) Če koga zanima lahk tud slike napopam.

post-20956-0-69504100-1384295027_thumb.jpg

post-20956-0-93908600-1384295087_thumb.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Dogaja se tudi tistim, ki vozijo samo po cesti. Drugače pa nič tragičnega, ko začne ružit zamenjaš 3 zobnik in čao miki. Naslednje jutro že letiš na polno.

Ja to je vse res  - samo če se ti to naredi nekje na poti (čeprav mi je jasno, da CBR ni nek potovalnik, pa vseeno) in nimaš pri roki poln kombi orodja, rezervne dele, olje in ne vem kaj še vse in usposobljenega mehanika pa nisem čisto prepričan, da je taka okvara kar nekaj - recimo kot bi ti recimo pregorela žarnica v žmigavcu - zdreš, zamenjaš in pičiš dalje ...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Za prodat imam rabljen Powercommander za CBR 100RR 2004-07. Če ga kdo rabi, naj se mi javi. Cena 80€

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 1 mesec pozneje...

Zanima me kje se ste kaj kupovali   ketno in zobnike za svoje honde?  js sprasujem  za cbrko 1000rr 2005 letnik, najrajši DIDovo ketno, taka ko je orginal...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 2 mesecev pozneje...
  • 3 mesecev pozneje...

Zanima me kje se ste kaj kupovali   ketno in zobnike za svoje honde?  js sprasujem  za cbrko 1000rr 2005 letnik, najrajši DIDovo ketno, taka ko je orginal...

Čarman

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 5 tedne pozneje...

Če koga zanima, se mi doma svaljkajo slovenska navodila za uporabo za CBR1000rr model 06, da mu jih dam, drugače gre v koš za papir :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Letnik 08 in prašno lakirani okvirji...saj verjet nisem mogel...okvir čist zdrajsan do sijaja...pri 17.000...kwaliteta

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Tudi ta ni original...muvistar so bile le cbr600 letnik 2006...kolokor vem 1000 ni imel te poslikave!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Lepa hvala!....& se opravičujem,ker 'smetim' z oglasi.

Ve kdo kej o tej!? 

http://www.avto.net/_MOTO/ad.asp?ID=8156994

Tud s to se je neki dogajalo, saj mora v originalu bit celotni spodnji del oklepa obarvan v vijola-modro barvo, ta je pa v kombinaciji z belo, pa še ena rdeča flika je zraven... Dejte fantje se mal angažirat, pa res podrobno vsaj slike najprej pogledat, primerjat z originalom, ker se veliko vidi že iz samih slik... pa sej ni tako težko... Moj odgovor se je navezoval na to, ali sprašuješ, če je motor v original barvi. V kolikor pa se zavedaš, da že na prvi pogled motor ni v original stanju, potem je moj odgovor brezpredmeten, recimo....

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hvala za odg.

Kak je pa kej s to!? Ne poznam hond...

http://www.avto.net/_MOTO/ad.asp?ID=8682152

Prodaja kolega, motor je bil enkrat poškodovan iz strani prejšnjega lastnika že kr nekaj let nazaj. Stranka plastika pa mu je odpadla med vožnjo ker je izgubil klips ki drži notranjo in zunanjo plastiko skupaj. Vendar je že popravljena do te mere da se da normalno vozit.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Prodaja kolega, motor je bil enkrat poškodovan iz strani prejšnjega lastnika že kr nekaj let nazaj. Stranka plastika pa mu je odpadla med vožnjo ker je izgubil klips ki drži notranjo in zunanjo plastiko skupaj. Vendar je že popravljena do te mere da se da normalno vozit.

No, je pa vsaj cena relativno fer za tak motor, sploh, če so vsi vitalni deli ok in je normalno vozen...ampak akrapota bi pa lahk kljub vsemu dal zravn za prvotno ceno... :grim

Popravljeno . Popravil RSV Mille
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 2 tedne pozneje...

imam vprašanje:

ali mi lahko kdo potrdi, ali pašejo originalne krivine avspuha iz modela 2004 - 2005, na model 2006 / 07 ? .  kataloške številke sicer niso iste, en serviser pravi, da to pomeni da verjetno ne paše, spet drugi serviser pravi da bi moglo štimat, saj je "model" motorja dejansko isti (SC57) . v bistvu tudi akrapovičeve krivine pašejo na

04 - 07 modele.

pa me zanima, če morda kdo ve s prve roke :)

LP

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

imam vprašanje:

ali mi lahko kdo potrdi, ali pašejo originalne krivine avspuha iz modela 2004 - 2005, na model 2006 / 07 ? .  kataloške številke sicer niso iste, en serviser pravi, da to pomeni da verjetno ne paše, spet drugi serviser pravi da bi moglo štimat, saj je "model" motorja dejansko isti (SC57) . v bistvu tudi akrapovičeve krivine pašejo na

04 - 07 modele.

pa me zanima, če morda kdo ve s prve roke :)

LP

Vprašaj na servis lahko,da imajo novejše krivine samo navoj(luknjo) za lambda sondo in to luknjo z navojem enostavno zapreš z čepom.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 2 tedne pozneje...

Če koga zanima, se mi doma valja prestavna ročica, s katero si lahko na CBR1000RR 2004-2007 obrneš prestavno shemo in pa servisna knjiga od Haynes-a. Oboje skupaj za 30eur.

Zraven dam še komplet Xenon razsvetljave (slednje seveda paše na katerikoli motor). Info na ZS.

2014-09-14%2021.51.41%20HDR.jpg

2014-09-14%2021.52.40%20HDR.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 3 tedne pozneje...

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!