Skoči na vsebino

MOTO kombinezon - primerjave, izkušnje, barvanje, nakup, vzdrževanje..

Priporočene objave

Objavljeno
jaz ga mažem s tem: KLIK .....to so mi tudi priporočili v LABI, rekli so namreč da čim manj namenskih izdelkov, mažeš pa lahko vse...od rokavic, škornjev, kombinezona, skratka vse usnjeno

na koliko časa pa ne bi znal povedat, pač ko imam čas :D

Zanimivo.Si bom tole omislu :)

Objavljeno
Jaz mam 184cm in 75kg pa imam 50 številko.Vrjetn je tud mal odvisno od firme do firme :hmm:

Jaz pa imam 178cm in 69kg pa so mi hlače Berik št.50 premejhne... :hmm:

Zakaj pa ne rabljenega? Veliko ljudi kupi nekaj in po 2x nošenju ugotovi, da to ni to in ga prodajajo. Če najdeš malo nošenega se verjetno kar splača.

Jap, al pa se uštejejo pri konfekcijski številki... (kot jaz) :headbang:

Objavljeno
Ko govorimo o kombinezonih (v tej temi) načeloma mislimo na usnjene. Kot takšni se tudi prodajajo v prodajalnah, enodelni in dvodelni.

Opremo iz kordure prodajajo večinoma ločeno kot jakne in kot hlače in se ne uporablja naziva kombinezon.

Če pa govorimo na splošno pa bom vsaj jaz osebno dal vedno usnje pred korduro.

Kako bi pa ti reku opremi s kordure če ne kombinezon?????

Jaz sem se že dvakrat sesu z korduro in obakrat brez praske, tko da ne bi bil preveč sigurn, da je usnjen kombinezon full bolš zaščita...

Objavljeno
Kako bi pa ti reku opremi s kordure če ne kombinezon?????

Če boš pogledal kaj ponujajo proizvajalci boš videl, da naziv kombinezon uporabljajo za usnjene izdelke, med tem ko izdelke iz cordure prodajajo ločeno kot jakne in hlače. Še nisem zasledil naziva cordura kombinezon. Jaz bi takšni orpemi rekel jakna in hlače iz cordure. :whistle:

Jaz sem se že dvakrat sesu z korduro in obakrat brez praske, tko da ne bi bil preveč sigurn, da je usnjen kombinezon full bolš zaščita...

Hja pa sem ...

Objavljeno
Zakaj pa ne rabljenega? Veliko ljudi kupi nekaj in po 2x nošenju ugotovi, da to ni to in ga prodajajo. Če najdeš malo nošenega se verjetno kar splača.

Sej nekaj takega, sem imel v mislih pod "rabljeno", ker ne misim glih met 5 let starega ki je ž bil 3 × podrsan....

Objavljeno
Sej nekaj takega, sem imel v mislih pod "rabljeno", ker ne misim glih met 5 let starega ki je ž bil 3 × podrsan....

Huuuudo pa izgleda...... :naughty:

Objavljeno

Ker kupujem nov ž e n s k i motoristični kombinezon (brez skrbi, ne bom se sam tlačil v njega :kva2: ), me zanimajo ali imajo kje v Sloveniji sploh konkretno izbiro le teh. :hmm: Kupujeva pa v rangu do 700 EUR, seveda pa se ne bi branil, če bi kje ujel kakšno znižanje.

Mogoče veste katere moto trgovine v Italiji prodajajo M-techove kombinezone? :? Najraje v bližini Udin, oz. bližini Gorice... :yes:

Objavljeno

v Gorici dobiš ženskega Dainese za 600ojrov

Objavljeno
Ker kupujem nov ž e n s k i motoristični kombinezon (brez skrbi, ne bom se sam tlačil v njega :kva2: ), me zanimajo ali imajo kje v Sloveniji sploh konkretno izbiro le teh. :hmm: Kupujeva pa v rangu do 700 EUR, seveda pa se ne bi branil, če bi kje ujel kakšno znižanje.

Mogoče veste katere moto trgovine v Italiji prodajajo M-techove kombinezone? :? Najraje v bližini Udin, oz. bližini Gorice... :yes:

V slo: ženski kombinezoni

Objavljeno (popravljeno)
v Gorici dobiš ženskega Dainese za 600ojrov

Mogoče veš katera trgovina? In kateri model (seveda Ona pravi, da mora biti lep :glare: )?

Popravljeno . Popravil jupiter
Objavljeno

Pečen si stari... dons ne bo nič dingl-dongl. Najbolš, da greš spat.

Da pa ne bom preveč :topic: V TCju imajo Arlen Ness... vsaj proba ga lahko, za barve pa na netu pogleda ;)

Objavljeno
Mogoče veš katera trgovina? In kateri model (seveda Ona pravi, da mora biti lep :glare: )?

MOTOR SHOP PIGNOLO

Via Duca d'Aosta, 107/109

34170 - GORIZIA (GO) - ITALIA

Tel.: 0481/33351

e-mail: info@motoshoppignolo.191.it

mislim da bo treba počakat kakšen teden zaradi feragoste

vprašaj pa tudi v AC-ju v LJ., mislim da imajo nekaj ženskih kombinezonov na zalogi

glede lepote pa mislim da so skrbi odveč

Objavljeno

imajo jih v prodajalni moto-oprema v Murski Soboti Kopališka ul. 41 katere redna stranka sem sam. trenutno imajo na zalogi čez 100 kombinezonov raznih znamk (samo najboljše), cene pa so v primerjavi z ostalimi trgovci fenomenalne. Po moje so kombinezoni cenejši tudi od 30-40%. Tako izbiro ženskih kombinezonov pa ne najdeš nikjer. Za nadaljne informacije pa pokliči 041-362-958 Miki

uspešno iskanje kombinezona

Objavljeno

Jaz sem letos prvo leto motorist. Na začetku sezone sem nabavil kombinezon od Prexporta, če kdo slučajno pozna.

No problem je sledeč, da me na motorju vedno bolijo kolena in imam čisto rdeča....tko da je že prav moteče.

Imate tudi vi podobne probleme? Kaj se da narediti?

lp

Objavljeno

Koliko km pa si že prevozil s tem kombinezonom?

Morda je treba še malo vozit v njem, da se usnje prilagodi telesu. Od začetka zna kje malo tišat, vendar ne preveč, po kakih 5 kkm pa bi moralo bit že kul. Preveri malo notranjost kolenskega dela, tam kjer so ščitniki, da slučajno tam ni kaj raztrgano ali kako drugače poškodovano in te zato drgne po kolenu.

Objavljeno
Jaz sem letos prvo leto motorist. Na začetku sezone sem nabavil kombinezon od Prexporta, če kdo slučajno pozna.

No problem je sledeč, da me na motorju vedno bolijo kolena in imam čisto rdeča....tko da je že prav moteče.

Imate tudi vi podobne probleme? Kaj se da narediti?

lp

Možno, da ti je kombinezon malo premali. In zaradi tega potem v hlačnem delu sili navzgor, kjer pa ščitniki potiskajo proti kolenom. Sam sem imel podobno težavo, vendar se je opazila šele pri daljših turah. Problem je bil rešen ko me je parkrat napral dež. :whistle:

lp

Objavljeno

... hlače niso krojene za tvoje proporce ... nisi po JUS-u oziroma DIN-u ...

... bo treba razmišljat od drugih ... ali pa ščitnike non-stop potiskati naprej ...

Objavljeno
... hlače niso krojene za tvoje proporce ... nisi po JUS-u oziroma DIN-u ...

... bo treba razmišljat od drugih ... ali pa ščitnike non-stop potiskati naprej ...

Se strinjam po vsej verjetnosti so premajhne hlače. Ko stojiš morajo biti ščitniki pod kolenom, ker ti kasneje ko si na motorju skrčeni zlezejo gor za kakih 5cm. Ti je trgovec slabo svetoval.

Objavljeno (popravljeno)
Koliko km pa si že prevozil s tem kombinezonom?

Morda je treba še malo vozit v njem, da se usnje prilagodi telesu. Od začetka zna kje malo tišat, vendar ne preveč, po kakih 5 kkm pa bi moralo bit že kul. Preveri malo notranjost kolenskega dela, tam kjer so ščitniki, da slučajno tam ni kaj raztrgano ali kako drugače poškodovano in te zato drgne po kolenu.

Hm, prevozil sem že 9 kkm, tko da bi zdaj moralo biti že kul. Ščitnike pa sem tudi preveril in je vse tako kot mora bit. Ne zgledat nič čudnega...

Možno, da ti je kombinezon malo premali. In zaradi tega potem v hlačnem delu sili navzgor, kjer pa ščitniki potiskajo proti kolenom. Sam sem imel podobno težavo, vendar se je opazila šele pri daljših turah. Problem je bil rešen ko me je parkrat napral dež. :whistle:

lp

Ja, pri meni se to tudi dogaja že pri malo daljših furah, recimo 200km mi je za znoret. Bolijo kolena. Napralo pa me je tudi že :closedeyes:

Se strinjam po vsej verjetnosti so premajhne hlače. Ko stojiš morajo biti ščitniki pod kolenom, ker ti kasneje ko si na motorju skrčeni zlezejo gor za kakih 5cm. Ti je trgovec slabo svetoval.

Po moje me je trgovec malo wiiii wiiiii :headbang: :headbang: ..Je vidu, da sem začetnik in me je pošteno....mafija :krneki:

Hvala za odgovore..

lp,

b.

Popravljeno . Popravil bborutt
Objavljeno

Nekaj časa nazaj je nekdo v tej temi razlagal kako je nekakšen predmet nastavil na kolenski del kombinezona, da ga je raztegnilo. Mogoče bi se dalo malo improvizirati :) če res ni za zdržat, potem boš verjetno moral nekaj poskusit. Drugače pa se navadiš, navadijo se tudi koleni, kombinezon se raztegne in kmalu niti ne občutiš več bolečin samo še need for speed :rolleyes:

lp

Objavljeno
Nekaj časa nazaj je nekdo v tej temi razlagal kako je nekakšen predmet nastavil na kolenski del kombinezona, da ga je raztegnilo. Mogoče bi se dalo malo improvizirati :) če res ni za zdržat, potem boš verjetno moral nekaj poskusit. Drugače pa se navadiš, navadijo se tudi koleni, kombinezon se raztegne in kmalu niti ne občutiš več bolečin samo še need for speed :rolleyes:

lp

Bom poiskal. Ma upam, da se bo še kaj raztegnilo al se bom pa jst skrčil :whistle: :whistle: (no v to ne verjamem)...

Bom še kaj sporočil kako bo. V soboto greva z mojo na GG --> bomo vidli kako bo.

lp

Objavljeno

zivjo!

da ne odpiram nove teme bom kr kle uprasov in sicer za kombinezon firme mtech ce bi mi lahko kj vec povedal.post-14918-1188116796_thumb.jpg

post-14918-1188116804_thumb.jpg

Objavljeno

Kok, ti bom tu povedal za FIRSTa... imel, vozil, sprobal... Men je bil zlo všeč, ker je imel ščitnike tam, kjer morajo bit. Edina graja gre šivom na boku. Ko sm padu in se dričal po cesti, mi je prebrusilo šive in je tam popustil.

Za M-Techa pa ne morm nič rečt :blush:

Objavljeno

hvala za te informacije.prosim pa ce mi lahko kdo pove se o m-techu.

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!