Skoči na vsebino

Honda CBR 600

Priporočene objave

Objavljeno

Jst imam Lucasove SRQ zdaj namontirane pa nič ne trese, primejo pa tudi ko bomba. Sicer imam sluzukija, samo po moje to nima kakšne veze :D AJ, saj se še spomniš kaj sva govorila glede teh ploščic :) ?

Očitno ima veze, če na CBR ne delajo. Povedal je pa izkušen mojster, pa tudi sam se občutil kako je s temi Lucas CRQ.

Objavljeno

Imam hondo cbr 600 '03 in me zanima sledeče, ketna je dala že 30kkilometrov čez in je ne gre več španat,je že precej ohlapna, zej panamesto da menjam ketno in zobnike, me zanima, če bi lahko zamenjalsamo zadnji zobnik in bi namesto tega dal zobnik npr z dvema zobomaveč, tako da bi ketno spet lahko napel. Ima že kdo kaj izkušenj s tem?

Vem, da tudi obstaja opcija, da vzamen en oz dva člena ven, ampak raje ne.

bolj pametno bi bilo ketno kar menat...

Objavljeno

Očitno ima veze, če na CBR ne delajo. Povedal je pa izkušen mojster, pa tudi sam se občutil kako je s temi Lucas CRQ.

Imam SRQ. Ne CRQ. SRQ so sintrane, CRQ pa neki karbon zraven. Pri CRQ bi najbrž moral še diske zamenjat.

• 4 tedne pozneje...
Objavljeno

Lep pozdrav vsem skupej.

Sem nov na forumu, vidim, da se da tukej gor veliko novih stvari pa pametnih najdit. No bom kr preidu k bistvu. Lastim si CBR 600RR 03' letnik in mam par vprasanj, mogoce se bodo komu zdela neumna, ampak pardon, nism star maček v tem, odgovorov bi biu pa zelo veseu.

1. Kak se nastavi ura? Na stevcu sta dva knofeka (ADJUST & RESET), poskušu sm vse mozne stvari, vzgan moto, samo kontakr, izklopljen, en gumb, drug gumb, oba gumba, ne gre in ne gre.

2. Koliko je maksimum temperature motorja, kolk stopinj ne sme presezt?

3. Kje v Celjski regiji motor servisirat? Ce je ugodno ne bom uprasu, zanima me samo kakovostno pa profesionalno opravljeno delo, ne da bo potem zgledalo kot da bi zlato uro kovaču nesu popravlat

4. Katere so osnovne stvari na katere morm pazit? olje pa bremze pa to vem, kej drugega taksnega?

Hvala za odgovor!

LP!

1. Pri cbrkah 03 letnik je serijska napaka, da tisti "knofki" na števcu sploh ne deljao(ker je čez samo guma, spodaj pa sploh nič ni), tako da jih daj dol in naštimaj uro s kakšnim majhnim izvijačem.

4. Ketno da maš skoz našpricano, zadost našponano, gume prever na vsake tok časa. Ostalo nej ti pa na servisu nardijo :)

Objavljeno

Imam hondo cbr 600 '03 in me zanima sledeče, ketna je dala že 30kkilometrov čez in je ne gre več španat,je že precej ohlapna, zej panamesto da menjam ketno in zobnike, me zanima, če bi lahko zamenjalsamo zadnji zobnik in bi namesto tega dal zobnik npr z dvema zobomaveč, tako da bi ketno spet lahko napel. Ima že kdo kaj izkušenj s tem?

Vem, da tudi obstaja opcija, da vzamen en oz dva člena ven, ampak raje ne.

Edina pametna in zdrava opcija.....menjava ketne!

Objavljeno

1. Pri cbrkah 03 letnik je serijska napaka, da tisti "knofki" na števcu sploh ne deljao(ker je čez samo guma, spodaj pa sploh nič ni), tako da jih daj dol in naštimaj uro s kakšnim majhnim izvijačem.

4. Ketno da maš skoz našpricano, zadost našponano, gume prever na vsake tok časa. Ostalo nej ti pa na servisu nardijo :)

1. Mal si se zmotu.... knofki so noter, sam če si mal grob jih vržeš vn... jst šm števc odpru jih dal nazaj in je ql... me je mal motil, da tut dnevnega števca nisem mel... tko da ja se da zrihtat... :)

Objavljeno

Ne, ne bo držalo. Spodaj pod knofkoma sta dva plastična distančnika, ki pa res da rada padeta iz ležišča. Zadevo rešiš tako, da števec odmontiraš, odpreš in distančnika prilepiš na tipko reset in adjust stikal. Zadevo nato zapreš in problem se ne pojavi praktično nikoli več.

Za dodatni info ali storitev pa sem dosegljiv na PM, saj sem ta tip in letnik mopeda prešraufal kar nekajkrat, en primerek pa je še vedno v moji garaži.

Objavljeno

Ne, ne bo držalo. Spodaj pod knofkoma sta dva plastična distančnika, ki pa res da rada padeta iz ležišča. Zadevo rešiš tako, da števec odmontiraš, odpreš in distančnika prilepiš na tipko reset in adjust stikal. Zadevo nato zapreš in problem se ne pojavi praktično nikoli več.

Za dodatni info ali storitev pa sem dosegljiv na PM, saj sem ta tip in letnik mopeda prešraufal kar nekajkrat, en primerek pa je še vedno v moji garaži.

Možno je, ne bom nč trdu da je to res, pač jest sm meu ta problem da teh knofkov ni blo notr, sm šov na pooblaščeni servis honde ne bi dau imena, ker sm meu do zdj same dobre izkušnje z njimi in ne bi rad nikakršne slabe luči metal na njih in so mi rekl da teh knofkov že serijsko ni notr,...:whistle::whistle:

Se opravičujem, jest sm sam posredvou naprej kar je blo men povedano:)

Objavljeno

Jst jih pa nisem prilepu, sej se sama zapneta gor ?? En tak mali hakelček je ??

Ali sm pa že mal pozabu... ?? Samo prilepil 100% nism

Objavljeno

Aja, če kdo rabi avspuh DPM racing za letnik 2005 RR-ko. Zvok je fenomenalen, prou res racing(z dušilcem)... Je pa homologiran.

Drugače me zanima če je mel še kdo probleme s tresenjem sprednjega dela? Je to bil mogoče problem morda?

Objavljeno (popravljeno)

Drugače me zanima če je mel še kdo probleme s tresenjem sprednjega dela? Je to bil mogoče problem morda?

Ja, meni tudi trese pri močnem zaviranju, z Lucasovimi CRQ je bilo res tak, da je spredaj dobesedno začela skakat guma pri zaviranju, zdaj z SRQ in nastavitvami vzmetenja iz Sportrider-jeve tabele sicer občutno manj, ampak še vedno... po cesti ni problem ker nikoli ne zaviram tak močno, na pisti pa je kar moteče...

Popravljeno . Popravil AJ
Objavljeno

Premalo blaženja?

Dvomim veš. Sem probal se igrati z nastavitvami, pa ni blo nič boljše/slabše. Je pa res da je to delalo le na teh CRQ. Z original je bilo boljše, ni bilo pa 100%. Samo mi ni jasno v čem je fora?!

Objavljeno

Ko je men sprednja guma "štempljala" pri močnem zaviranju je bilo premalo blaženja. Ni treslo, ampak je poskakovala gor pa dol.

Objavljeno

Ja, meni tudi trese pri močnem zaviranju, z Lucasovimi CRQ je bilo res tak, da je spredaj dobesedno začela skakat guma pri zaviranju, zdaj z SRQ in nastavitvami vzmetenja iz Sportrider-jeve tabele sicer občutno manj, ampak še vedno... po cesti ni problem ker nikoli ne zaviram tak močno, na pisti pa je kar moteče...

Pa ti zavore med zaviranjem takrat rahlo "šumijo" aka "ssssssssssssss", da jih slišiš pod čelado ? -> Pretrde ploščice maš (99.75%)

Objavljeno

Pa ti zavore med zaviranjem takrat rahlo "šumijo" aka "ssssssssssssss", da jih slišiš pod čelado ? -> Pretrde ploščice maš (99.75%)

Nisem prepričan, že dolgo nisem bil na motorju, mislim pa da ja. Pretrde? Ko sem kupil motor so bile gor originalne, takrat res tega tresenja nisem opazil, res pa da tistih 5k km dokler jih ni zmanjkalo nisem niti slučajno vozil tako, da bi kdaj moral polno zavirati, pa tudi dolgo je že tega... Obstajajo poleg Lucasovih CRQ in SRQ še kakšne ploščice (mehkejše torej...) po človeški ceni, 100€ za originalne dam res v skrajni sili... Hvala

LP

Objavljeno

Nisem prepričan, že dolgo nisem bil na motorju, mislim pa da ja. Pretrde? Ko sem kupil motor so bile gor originalne, takrat res tega tresenja nisem opazil, res pa da tistih 5k km dokler jih ni zmanjkalo nisem niti slučajno vozil tako, da bi kdaj moral polno zavirati, pa tudi dolgo je že tega... Obstajajo poleg Lucasovih CRQ in SRQ še kakšne ploščice (mehkejše torej...) po človeški ceni, 100€ za originalne dam res v skrajni sili... Hvala

LP

Sem tud sam iskal, ker so nove res 100 flik in prišel do zaključka, da tako fajn kot zavirajo originalne, nobene druge ne. Mogoče že kje dobiš vsaj Nissin (Nitro šop ?) pa bodo tam-tam. Cena pa po moje okol 70EUR. Aja pa še nekaj - originali bodo držali okol 15kkm... in kar je najpomembneje - linearno.

Objavljeno

Piksna, hvala za vse informacije :worship: Bom probal poiskat nekaj pa zrihtat :)

LP

• 2 tedne pozneje...
  • 4 mesecev pozneje...
Objavljeno

post-300-1246622966_thumb.jpgpost-300-1246622987_thumb.jpg

Čarman je hotel malo manj kot 100€ za povišano prozorno šipco, tako da sem jo naročil iz Kitajske za 30 dolarjev s poštnino vred. Lepo paše gor, edino kar se mi zdi je, da je pogled čez šipco malce meglen. Ampak za ta denar :worship: :worship:

post-17122-12694479659_thumb.jpg

• 4 tedne pozneje...
Objavljeno

Lep pozdrav!

Iščem levo ogledalo za Hondo CBR 600F, letnik 2006 - cena novega (originalnega) je kar zasoljena (cca 82€), pa me zanima ali kdo ve, kje bi ga lahko dobil (rabljenega) oziroma ali tale ogledalo v Luise sodi tudi na letnik 2006 (kljub temu da sicer piše da ne, samo se mi zdi nastavek precej podoben): http://www.louis.de/_104bb0ae8f071fd5047d47d5d470a87087/index.php?topic=artnr_gr&article_context=detail&artnr_gr=10028174&anzeige=0

Tilen

Objavljeno (popravljeno)

Lep pozdrav!

Iščem levo ogledalo za Hondo CBR 600F, letnik 2006 - cena novega (originalnega) je kar zasoljena (cca 82€), pa me zanima ali kdo ve, kje bi ga lahko dobil (rabljenega) oziroma ali tale ogledalo v Luise sodi tudi na letnik 2006 (kljub temu da sicer piše da ne, samo se mi zdi nastavek precej podoben): http://www.louis.de/...28174&anzeige=0

Tilen

Men se tud zdi da je špegu isti skoz, že od 99 letnika.

Drgač pa na avtonetu poglej, ma en med starimi deli par špeglu vmes.

Popravljeno . Popravil Spider™
Objavljeno

Lep pozdrav!

Iščem levo ogledalo za Hondo CBR 600F, letnik 2006 - cena novega (originalnega) je kar zasoljena (cca 82€), pa me zanima ali kdo ve, kje bi ga lahko dobil (rabljenega) oziroma ali tale ogledalo v Luise sodi tudi na letnik 2006 (kljub temu da sicer piše da ne, samo se mi zdi nastavek precej podoben): http://www.louis.de/...28174&anzeige=0

Tilen

Poglej na www.ebay.de, 100% boš našel kakega rabljenega, se pa tudi prodajajo kitajske zadeve zelo poceni. Res da niso original, so pa kolikor vem enake oblike, kvaliteta tistih kitajskih zadev pa je za svoj denar zelo dobra.

Recimo:

http://cgi.ebay.de/HONDA-CBR-600-RR-PC37-SPIEGEL-LINKS-MIRROR-03-06_W0QQitemZ200410551132QQcmdZViewItemQQptZMotorrad_Kraftradteile?hash=item2ea966535c#ht_3026wt_1165

http://cgi.ebay.de/99-06-Honda-CBR600-CBR-600-F4-F4i-INTEGRATED-Spiegel_W0QQitemZ320475231100QQcmdZViewItemQQptZMotorrad_Kraftradteile?hash=item4a9dcff37c#ht_3498wt_1165

LP

Objavljeno

Čarman je hotel malo manj kot 100€ za povišano prozorno šipco, tako da sem jo naročil iz Kitajske za 30 dolarjev s poštnino vred. Lepo paše gor, edino kar se mi zdi je, da je pogled čez šipco malce meglen. Ampak za ta denar :worship: :worship:

Pa si dal dol zaščitno folijo?

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   1 član

• luxsa
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!