Skoči na vsebino

Kawasaki Versys 650 in Versys 300 (2017)

DAMI34
Sporočilo dodal DAMI34

Priporočene objave

Objavljeno

Podložka je prepoceni, da se je ne bi menjalo ;)

Objavljeno
pred 8 minutami, Zivnorc pravi:

... glej...

..lepo  je @marincspeedshop  napisal, kaj ljudje delajo. Ker je staro tesnilo.... ga bolj "na hitro" zagrabi, ko zateguješ čep.... in potem, da je ziher... še malo pritegneš....in potem se uničujejo navoji v karterju...itd.

Novo, mehko tesnilo, se uleže ob prvem zategovanju, in lahko zategneš samo (naprimer) s polovico momenta, ki bi bil potreben pri starem tesnilu, da tesni.

... podobno kot pri svečkah. Novo svečko zategneš tako, kot piše v navodilih....na roke... + še neki kot (ali  pač na moment ključ). Pri starih je podobno, vendar je ta "kot zategovanja" manjši, ker je tesnilo že uležano, če ga zategneš na isti moment.... Treba je paziti!

ko bom prvič videl kapljico, bom začel menjavat :) pazim

Objavljeno
pred 12 urami, Borutt pravi:

Snop se nastavlja z napravo. Ker tako, kot si mu napisal, ne bo vedel, če je pravilno nastavljeno.

seveda je bolje z napravo, ampak če je lajtunga previsoka, jo enostavno znižaš, sem prilagodil že 3 motorje 2x SXa in Z900. Tudi vsi imajo v navodilih narisano kako se to naredi, vključno z izmero snopa. Določena razdalja in določena višina. 

In potem se greš peljat. Če je snop primeren (beri lepo osvetljeno pred motorjem, lahko pogledaš tudi kako ti avto sveti) bo že ok.

Kajti eno je snop neobremenjenega motorja, drugo pa z voznikom. 

Enostavneje pa je na tehnične pa poprosiš, če lahko nastaviš snop, seveda z voznikom v sedežu.

Načeloma pa velja, da previsok snop ne osvetli dovolj ceste saj sveti v luft. In takega je potrebno zaradi varnosti in nemotenja drugih znižati.

Objavljeno (popravljeno)
pred 13 urami, Arzen pravi:

Hvala za tole. Ko pripeljem mojega žutkota domov, se spravim menjat olje in filter. Na youtube sem videl, da je čisto enostavno. Razmišljam še o cevni zaščiti, morem še youtube preverit, kako montirat.

SRECNO VOZNJO IN VELIKO UZIVANSKIH KILOMETROV...

Ni žutko....le v barvah DARSA je.....verjetno si kupo barvo darsa in se kawasaki,ker pricakujes gratis vinjeto od @maus

Popravljeno . Popravil sesir
Objavljeno

Oljni filter dam jst vedno HF303RC ker ima na vrhu matico in ga lahko z moment ključem zatisnem :) 

Objavljeno (popravljeno)
pred 17 urami, spasku pravi:

Menjam podloško vsakič ker je 2eu max

Intercom Bakrena podložka za mojega eF-a 24centov. Kupiš 10 kom in imaš mir za naslednjih 100Kkm.

ps, bakreno podložko na plinu pogreješ do "žarečega" vržeš v vodo da se zmehča, če slučajno nimaš nove.

Popravljeno . Popravil MiNa
Objavljeno
5 minutes ago, MiNa said:

Bakrena podložka za mojega eF-a 24centov. 

Je bla malo ribiska moja cena, zdaj ko vemo ceno podloske bodo vsi pridno menjavali??

Objavljeno (popravljeno)
pred 15 urami, marincspeedshop pravi:

(alu karter alu podlozka, gus karter bakrena podlozka)

:?BMW nima prou? Alu karter in Alu čep (vijak) in original Cu podložka.

Na servisu so mi verno dal Cu podložko in jo računal 1,5€.

361355846_Podloka.JPG.34cf9ec103b91ec2a50a93f3f248d657.JPG

Rotax.JPG.22ce8d919fcfca99c920b4229f232bbf.JPG

Filter vedno privijam "na roko" brez "pomagal", do sedaj ni nikoli niti rosilo kamo li kapljalo ali curljalo...

Drži pa, da ne smeš imeti mastnih rok in prostor za oprijem.

Popravljeno . Popravil MiNa
Objavljeno

versač ma original alu podložko, zdaj mam bakreno in nov magnetni čep, ki je za večkratno uporabo

nobenih težav, ne delat panike pa tudi če stane 1 cent

pred 31 minutami, MiNa pravi:

:?BMW nima prou? Alu karter in Alu čep (vijak) in original Cu podložka.

Na servisu so mi verno dal Cu podložko in jo računal 1,5€.

361355846_Podloka.JPG.34cf9ec103b91ec2a50a93f3f248d657.JPG

Rotax.JPG.22ce8d919fcfca99c920b4229f232bbf.JPG

Filter vedno privijam "na roko" brez "pomagal", do sedaj ni nikoli niti rosilo kamo li kapljalo ali curljalo...

Drži pa, da ne smeš imeti mastnih rok in prostor za oprijem.

na bmwju je itak narobe, vidim da je luknja iz strani

Objavljeno
pred eno uro, Snecer pravi:

na bmwju je itak narobe, vidim da je luknja iz strani

Leva stran, kjer je tudi bočno stojalo, je kar OK.  Sicer je pa ROTAX.

Objavljeno
pred 5 minutami, MiNa pravi:

Leva stran, kjer je tudi bočno stojalo, je kar OK.  Sicer je pa ROTAX.

usedlina ti not ostane :) 

Objavljeno
9 hours ago, DAMI34 said:

seveda je bolje z napravo, ampak če je lajtunga previsoka, jo enostavno znižaš, sem prilagodil že 3 motorje 2x SXa in Z900. Tudi vsi imajo v navodilih narisano kako se to naredi, vključno z izmero snopa. Določena razdalja in določena višina. 

In potem se greš peljat. Če je snop primeren (beri lepo osvetljeno pred motorjem, lahko pogledaš tudi kako ti avto sveti) bo že ok.

Kajti eno je snop neobremenjenega motorja, drugo pa z voznikom. 

Enostavneje pa je na tehnične pa poprosiš, če lahko nastaviš snop, seveda z voznikom v sedežu.

Načeloma pa velja, da previsok snop ne osvetli dovolj ceste saj sveti v luft. In takega je potrebno zaradi varnosti in nemotenja drugih znižati.

Preload nastavis kot je treba pa tudi luc sveti kamor treba. :D

Objavljeno
pred 29 minutami, krucymucy pravi:

Dva klika v desno :lol1:

Objavljeno
pred 31 minutami, krucymucy pravi:

Da, hudič je če ga ne moreš :D

, danes sem se spomnil nate, ko sem gledal preload na kawi, pa pomislil, lej jih butle spet pišejo Hard pa soft. A se niso še nič naučili? :P

Objavljeno
13 minutes ago, DAMI34 said:

danes sem se spomnil nate, ko sem gledal preload na kawi, pa pomislil, lej jih butle spet pišejo Hard pa soft. A se niso še nič naučili? :P

Kupcem kawasakija je tako najlazje objasnit.

Objavljeno
pred 13 urami, krucymucy pravi:

Kupcem kawasakija je tako najlazje objasnit.

Simpl je najbulši. Pa še vse dela kot mora. :)

Objavljeno

Lep, urejen, negovan.....

Samo moj je še vedno lepši ?? *hec hec

Jaz ne zamenjam "poštarskega" Givi vizirja za nič na svetu. Moja velikost (196cm) ravno sovpada z višino vizirja, brez njega pa tornado v čeladi.

Zbiram predloge kam namestit stranske LED "meglenke".  Moja ideja je kar direkt na bočno zaščito, tako bodo po defaultu svetile bolj v tla kot v nasprotivozeče udeležence cestnega prometa...

kawa_moj_ob.jpg

Objavljeno
pred 2 minutami, spasku pravi:

images.jpg

to so reflektorji od sw motecha oziroma oem

preglomazno

jaz še nisem našel prave rešitve

Objavljeno
pred 1 minuto, spasku pravi:

Daj sliko da vidmo kaj imaš

ti pravim, da še nisem našel lepih in majhnih

Objavljeno
pred 44 minutami, Snecer pravi:

ti pravim, da še nisem našel lepih in majhnih

mene iščeš :huh:

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!