Skoči na vsebino

Aprilia 1000 RST Futura

DAMI34
Sporočilo dodal DAMI34,

viber_image_2022-05-04_16-41-57-108.jpg.09a506f2dfb7a578484747433793100d.thumb.jpg.d61b965ac63ec93faf6354ca90a2f105.jpg

Priporočene objave

Objavljeno

glede na povpraševanje po nalepkah so zgleda future precej na tleh... :whistle

Objavljeno

A mogoče kdo ve če je črno siva mat barva od Future slučajno zaščitena? in kdor jo je zadnji celo barvau nej napiše kok je dal, ker mam par lis in praskic in bi jo ob tej priliki najrajš kr celo pihnu da bo tko kot se spodobi!

LP

Uroš

• 2 mesecev pozneje...
Objavljeno

Zanima me ali ima kdo service manual v PDF obliki za Futuro, motor je letnik 02. Kako kontrolirate nivo olja v motorju - na tisti cevki na levi strani motorja? Kako se pogledajo dnevno prevoženi kilometri in kako brišejo - dajo na nič. Hvala.

Objavljeno
Zanima me ali ima kdo service manual v PDF obliki za Futuro, motor je letnik 02. Kako kontrolirate nivo olja v motorju - na tisti cevki na levi strani motorja? Kako se pogledajo dnevno prevoženi kilometri in kako brišejo - dajo na nič. Hvala.

Tukaj imaš na izbiro vse modele, drugače so pa mašine vse enake od 2001 naprej

http://www.serviceaprilia.com/public/lum/index.asp

Objavljeno (popravljeno)

1) vsega skupaj je čez 100Mb, poišči in snemi iz neta... (RST mille futura english.pdf, futurapartlist.pdf, v990manual.pdf)

2) na centralnem stojalu za 1cm olja v cevki, na stranskem polovica cevke ali manj

3)z desno tipko pod kazalci temperature/goriva, na kratko pritisneš; pretikaš med skupnim in od zadnjič nastavljenim na nulo števcem (nima dnevnega števca, razen, če je pri 02 drugače; moja je 01 letnik)

4)ko imaš prikazane od zadnjič na nulo postavljene kilometre (ne morem napisati dnevne pa da ga j...), zadrži isto tipko 2-3sec in števec se postavi na nulo

p.s.

men bolj ustreza izraz od zadnjega tankanja nastavljene kilometre :)

me je @capi prehitu

eh šele zdej pogledow... na tistem linku dobiš user manual...

Popravljeno . Popravil RSTDRIVER
Objavljeno (popravljeno)
me je @capi prehitu

eh šele zdej pogledow... na tistem linku dobiš user manual...

Za mašino in ostalo šravfat(service manual) je pa isti kot za Caponorda :rolleyes: , mogoče je samo drugače razporejeno

http://www.caporider.com/docs.shtml

Popravljeno . Popravil CAPI
  • 2 tedne pozneje...
Objavljeno

Ej a je kdo na futuri že zamenjal regulator za polnjenje baterije?

a ga majo kje na zalogi in ali to lahko naredim sam doma?

Hvala

Objavljeno

Če kej pomaga, na apriliji ga sicer nisem menjal, sem pa na drugih motorjih, ponavadi je zelo preprosto, snameš dol zadnjo plastiko, (pri rsv) imaš na desni strani tak rebrast element, ga odklopiš, odviješ dva vijaka, zamenjaš z delujočim in si fertik, ni za urco dela :)

Dobiš ga lahko pri kaken aprilija dilerju seznam, pa pokliči če imajo na zalogi.

Objavljeno

Hvala

reglerja ni na zalogi (po mojem :) )

zakwa bi menjal... preveri input in output reglerja in če je v tolerancah tovarne glej ---> caponord sekcijo motosveta

če je zanič.... snemi zgornjo plastiko na levi strani (brez nje ne moreš sneti spodnje), spodnjo plastiko in lej ga--- nad (približno) osjo ročice menjalnika je reglar... notr grejo 3 rumene vn pa (se mi zdi?) 2 zeleni in dve rdeče/beli žici... vse skupaj na dveh konektorjih (če rjavi ni staljen.. :) )

pa 5x prewer, de nauš vrgu 170€ stran (za original)

Objavljeno
Dobiš ga lahko pri kaken aprilija dilerju seznam, pa pokliči če imajo na zalogi.

po mojih izkušnjah.... vsi ti dilerji imajo zalogo na AT, tam pa bore majhno...

Objavljeno

Sm ga meru in mi ne polni dovolj in pol mi sprazni baterijo, en elektrikar je reku da verjetno je šla ena od dijod. Pol se da to doma zamenjat? ni kaka huda znanost?

Objavljeno

Ni teško zamenjat, če nimajo pri dilerju na zalogi, pa po mojih iskušnjah dobijo zelo hitro, v roku enega tedna.

Do takrat dok ti ne dela, lahko pač daš akuulator vn pa pred vožnjo nafilaš, par urc vožnje zdrži :), če je res nuja.

Objavljeno
Sm ga meru in mi ne polni dovolj in pol mi sprazni baterijo, en elektrikar je reku da verjetno je šla ena od dijod. Pol se da to doma zamenjat? ni kaka huda znanost?

premalo si napisal o tem, kaj si meril... pojdi na motosvet/caponord sekcijo in če kaj ne bo jasno vprašaj (zadevi sta bolj ali manj enaki)

Objavljeno

Hvala

cekirej, ce dela.. ce pa ne dela, pa daj noter rajs tegale! je boljsi kot OEM.

http://www.af1racing.com/store/Scripts/pro...?idproduct=4113

in cenejsi tut.

potem, ko bos pa to naredu, pa pelji motor v velenje k MOTO Mario, naj ti naredi modifikacijo polnjenja. Sej bo takoj vedu o cem govoris.

Lp j

• 2 tedne pozneje...
Objavljeno

Samo za info:ena futura je na odpadu v Gradiški (IT).Razbit gobec,verjetno udarjeno prednje kolo in vilice ampak na pogled ni videt.Prodaja se brez okvirja za detalje se je treba zmenit z bosom.LP

• 4 tedne pozneje...
Objavljeno

a gre gdo dol na ta odpad?

A si zrihtal regler?

Js sm imeu iste težave, mi je premalo polnil... pa sem sam mod naredu in je zdej ok...

kolko V ti polni?

Objavljeno

cekirej, ce dela.. ce pa ne dela, pa daj noter rajs tegale! je boljsi kot OEM.

http://www.af1racing...?idproduct=4113

in cenejsi tut.

potem, ko bos pa to naredu, pa pelji motor v velenje k MOTO Mario, naj ti naredi modifikacijo polnjenja. Sej bo takoj vedu o cem govoris.

Lp j

drug regler in mod? Nevem če je oboje skupaj dobro... na AF1 sem brau, da pol preveč polni tko da... al eno al drugo baje... mimogrede meni polne po modu (pa sem ga sam po svoje naredu) 14,4V tako na 1000 kot 4000 rpm.

Objavljeno

Nam boste mogli za kakšno :beer1: :beer2: dat, ko zastonj pridete do :book::whistle:

• 1 mesec pozneje...
Objavljeno

Moja Futura že 2. ostala na cesti zaradi baterije. Baterija se dobesedno razpočla... Bila je pa nova cca 4 mesece in to GEL... upam da je samo smola z baterijo in da je regler OK... sporočim...

Objavljeno

Moja Futura že 2. ostala na cesti zaradi baterije. Baterija se dobesedno razpočla... Bila je pa nova cca 4 mesece in to GEL... upam da je samo smola z baterijo in da je regler OK... sporočim...

Men na Falcotu dela BP že drugo leto(po narejenem bypassu-kabel od reglerja na aku)....

Objavljeno

če koga zanima; jest mam en regler od falcota (30.000 km bp), če kdo potrebuje.

Objavljeno

Kupi uno baterijo od Pan European !! Pa bos mel mir. Stane pa cca 90€.

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!