Skoči na vsebino

Priporočene objave

Objavljeno

no recimo da bi pol rableno kupu... a bi lohk sam na servis pelu pa bi jih uprasu u kasnem stanju je motor? a bi bli tok fer da bi povedal by truth??? kok bi pa bla rablena tm letnik 02-03

sam aprilia je pa najlepsi motor!!! :yea2:

Objavljeno

lahko, ampak verjetno ti lastnik neb dovolil - bi moral jo najprej kupit, pa sele pol pelat na servis, kar ti pa pol dost manj koristi.. :huh:

Objavljeno

mmm pol mam pa problem k ne poznam nobenga k bi mi povedu a je uredu al ne... no mogoce... a ksn k ma narjeno strojno solo pa se drgac velik fura z motorji je taprava oseba??? :? aja pa na kwa mors pazit k kupujes rablen motor???

be ql!!!

Objavljeno

edini ki ti lahko kaj res uporabnega (in natancnega) pove, je mehanik, ki je te zadeve ze dosti presraufal, in pa vecleten lastnik, ki zadevo sam sraufa, oz. se na te zadeve spozna (pa pustmo Vseved-style lastnike ob strani :P ). :)

Objavljeno

Jst mislem da se na motorju prc vid kaki je bil lasnik do njega, če bo vs zdrgnjen pa usran pa mu pol vijakov fali pol siguren ni nekam hud. Pa še če misleš že kupet mal popraši lastnika kako ole je tankov, kolk mu kej žre,gre... Sicer pa tud če sfukanga kupeš (pa zelo dvomem da boš takega najdu, še posebej men novejšimi modeli) daš še vedno lahko na njega cca 150k pa boš mel komplet use uštiman.

Objavljeno

kwa je pa bols da ma motor blokade se not al ne??? ker olje je dobr da ga zre? motul 600?

kk je pa kej na RSki za sovoznika poskrblen? k sm neki slike gledu pa je bl cun sedez za sovoznika? kwa mislete?

Objavljeno

Bolje ja da ma blokade notr. Samo je v vecini tko da so kupovali vsi neke giannellije itd pred prodajo dali pa vse original nazaj. Tocno Motul 600 pa bo spica. Za sovoznika je kar uredu. Imam jo sam pa se tut kdaj pelem zadi, seveda me pele kdo drug in sedim brez problema. :OK:

Objavljeno

ej koliko je važna masa ,ki je na motorju pri končni hitrosti?dva modela sta šla s aprilio 125 približno okrog 145-150 njihova skupna masa pa je bla okol 160-170kg....kolikšna bi bla po vaše končna realna hitrost z voznikom ki ima npr 70-75kg ali bi se povspela na 160 al po vaše se ne bi dost spremenila?tnx :D :D

Objavljeno

pri vožji dveh je pomemben faktor tudi zračni upor, ne samo težo le teh.

lp, boris

Objavljeno

aha ma sej me je sam tko zanimal....ma kej kšn za boga vej ki ma rs125 letnik 99 blokado pri auspuhu?saj ta blokada zgleda kot nekašna ploščica ki ne pusti dovolj plina pa stvri...ta bi motor bel letel... :) ma ki pa je a je pri renosančnem delu pri kolenu al ki drugot???

Objavljeno

pri konstantni hitrosti je masa irelevanten podatek. lahk se model k vaga 140 kil pr koncni hitrosti bol pele k pa dva mulca k mata skupi 100 kil. zracni upor - sopotnik je za ~20 cm dvignjen!

pri starejsih apriliah (pod '00) so ble blokade v izpuhu (cev, ki iznici ucinek resonancnega dela izpuha), uplinjacu (neka zaslonka, al ka??), to pa mislim d je poleg restriktorja v airboxu tud bolj al manj vse.

pri novejsih apriliah pa moras menjat cilinder (tak je en serviser reku, lahk d me je naflancu), ker ima drugacen portmap, odstranit restriktor v izpuhu, in pa v uplinjacu in airboxu.

.)

Objavljeno

Zdravo!

Kupil sem rabljeno RS125 s 13000km. Skrbi me, da mašina več ni vredu in mi bo zablokiral bat al pa kaj takega. Na servisu so mi rekli, da pride originalen bat okrog 40tisoč. Zanima me, če obstajajo kake enako kvalitetne original-replike oziroma če obstaja kak cel kit?? Ker če se ne motim Polini dela samo za Rotax 123 in 127...

LP

Objavljeno

aha sam zok kak bi jst pogledu če mam še blokado na ausphu sj drugo me ne zanima na upljinaču pa tele zadeve,pa kak bi jo odstranil če jo mam če mogoče veš to?hvala

Objavljeno
Na servisu so mi rekli, da pride originalen bat okrog 40tisoč. Zanima me, če obstajajo kake enako kvalitetne original-replike oziroma če obstaja kak cel kit?? Ker če se ne motim Polini dela samo za Rotax 123 in 127...

original bat pride 32000 sit (avto triglav - pooblascen zastopnik).

polini kit stane 80 jurjev (cilinder + bat, 154 ccm, 37,1 HP na kolesu). dela tako na 123, kot na 122, na 127 pa ne pase. .)

Objavljeno

Ej to pa ni res kar si ti napisol sem že imel ta kit doma za rotax 123 pa ne paše na rotax 122 ker je ena lukna mal zamaknena tko da ne morš skp zašraubat.K sem ga naroču so mi rekl na polinijevem servisu da paše pa so se zmotil!!!

Objavljeno
ori

(cilinder + bat, 154 ccm, 37,1 HP na kolesu).

Tehle 37km na koli bi pa res rad videl. Pol jih ma 45 na gredi :wacko:

250ccm krosače majo pa 55km :blink:

Objavljeno

torej kateri kit lahko daš na 122 motor?

Objavljeno

Mene tut zanima kaj paše na nesrečni Rotax 122 :cry: :cry:

Objavljeno

kateri kit pa lahko daš na rs125 valerossi letnik 98

Objavljeno
Tehle 37km na koli bi pa res rad videl. Pol jih ma 45 na gredi :wacko:

250ccm krosače majo pa 55km :blink:

tako je. specialke v GP 125 jih majo pa 52-54. :D :D :D

pri kroslah je druga fora - tam je zelo pomemben navor, medtem ko na cesti lazje izbiras rezim delovanja (bolj enakomerna podlaga). .)

Objavljeno

ej pomoje polini nima tuninga za rotax 122 ma sam za 123 sem pa naletel na eni strani k majo prov rotax 122 in 123.Tko da že tem se vid da sta različna ker oba prodajajo

kle mate naslov te strani:

http://www.zmg-motorsport.com/tuning/tuning_zylinderkit.htm

Sam to je nek v Nemčiji ke pa že nam šu po cilinder ker je predeleč

Dej če kdo kej druga ve kje naj bi dobu ta cilinder naj mi prosim sporoči

LP!!!

Objavljeno
ej pomoje polini nima tuninga za rotax 122 ma sam za 123 sem pa naletel na eni strani k majo prov rotax 122 in 123.Tko da že tem se vid da sta različna ker oba prodajajo

ammm... ...tuki prodajajo polinijeve kite... :)

Objavljeno

A mogoče kdo ve tovarniški podatek za top speed za aprilio rs125 chesterfield (24 kw) ? Pri svoji aprilii mam problem, da števec hitrosti kaže pri 10000 rpm v šesti

prestavi okol 150 kmh, pri 11, 12000 rpm pa še zmeri isto, čeprav gre po filingu

minimalno 170, če ne še več. To se mi je dogajal na avtocesti + klanec navzdol +

60 kg mam. A gre lahko tukaj za okvaro števca hitrosti ?

Objavljeno
A mogoče kdo ve tovarniški podatek za top speed za aprilio rs125 chesterfield (24 kw)

za 25 kW je 173 km/h za 24 kW tud tam nekje, vem le da ni pod 170 km/h. .)

stevec se zgleda zatika. .)

Objavljeno

204.0296 -> PISTONE MOTORE ROTAX 123 (APRILIA 125) D.60 S.A-B-C-D -> € 46,60

146.0800 -> KIT MOTORE ROTAX 123 D.60 (APRILIA 125 SINTESI) > € 280,38

bati se mi zdijo precej poceni....

kako je pa z gredjo in ležaji na gredi pri takih obremenitvah ? na kolko kilometrov je potrebno menjat bat pri normalni vožnji ?

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!