Skoči na vsebino
DAMI34
Sporočilo dodal DAMI34

anketa o doseženih kilometrih z Mitas cestno pnevmatiki (SF+ in ToF) ANKETA

Svetovani tlaki (glej spodaj razpredelnico) 

ali poišči na MITAS strani: MITAS

Mitas-Recommended-inflation-pressures.pdf

Priporočene objave

Objavljeno
pred 15 urami, Kronos pravi:

Zdravo,

imam Yamaho mt-07, katera je ob nakupu imela Mitas TF gume gor. Z njimi sem bil zadovoljen. Vseeno pa ni sedaj poskusil še kakšne druge. Kaj menite glede Avon Spirit St v primerjavi z Mitasom TF?

pred 14 urami, ChuckNorris pravi:

Sem imel SF+ moji MT-07 pa so mi ble kr všeč.

Kaj hočeš od gume. Kilometre al oprijem. Vsaj jaz bi pobal SF+EV če hočeš bolj limasto gumo. Drugače ostani na TF.

TF smo v tej temi poimenovali ToF touring Force, ker TF je lahko tudi terra force, da ne pride do zmešnjav.

Avon je najbolje poiskati kaka mnenja v temi Avon. 

Če bi rad športnejše gume (ina mal manj kmjev itak a več užitka še) potem vzemi SF+ ali katerokoli drugo konkurenčno znamko instaga ranga "hypersport" gume

• 2 tedne pozneje...
Objavljeno
On 6/11/2021 at 8:10 AM, Nightmare said:

Je kdo že zvozil zadnjo SF+EV? Izkušnje? Ima mehkejše robove kot SF+ ali tršo sredino?

Lp, Samo

Noben ne ve?

Lp, Samo

Objavljeno
pred 46 minutami, Nightmare pravi:

Noben ne ve?

Lp, Samo

Js sm že enkrat odgovoril na to vprašanje! 

ROBOVI SO MEHKEJŠI IN TUDI SREDINA JE MEHKEJŠA

Objavljeno
55 minutes ago, YBT said:

Js sm že enkrat odgovoril na to vprašanje! 

ROBOVI SO MEHKEJŠI IN TUDI SREDINA JE MEHKEJŠA

Supr, hvala ti.

Potem o kakšni večji kilometrini ne gre sanjati pri tej gumi.

Lp, Samo

Objavljeno (popravljeno)

Šele sem jih dala gor, ampak cela je mehkejša, to se tudi čuti v vožnji.

Ne moreš pričakovati večjo kilometrino, s sport gumo.

Popravljeno . Popravil KARMEN1
Objavljeno
25 minutes ago, KARMEN1 said:

Šele sem jih dala gor, ampak cela je mehkejša, to se tudi čuti v vožnji.

Ne moreš pričakovati večjo kilometrino, s sport gumo.

No v kolikor bi bila EV trša po sredini od predhodnjice bi najbrž lahko. ?

Zato pa sprašujem kaj v tem primeru pomenu MC in "trša" sredina.

Lp, Samo

Objavljeno

EV je bolj sport, kot SF+.

Izdelana je bila, kot sport guma, z boljšim oprijemom. 

S tršo sredino imaš TOF.

Objavljeno
pred 57 minutami, Nightmare pravi:

Supr, hvala ti.

Potem o kakšni večji kilometrini ne gre sanjati pri tej gumi.

Lp, Samo

Nekje okoli 3500km, lahko tudi več, če ne pretiravaš s pospeški iz ovinka in po ravnini. 

Nekateri jo priporočajo samo za na pisto.

lp

Objavljeno
pred 44 minutami, KARMEN1 pravi:

Za na pisto so SF+ RS.

Cestne gume lahko na pisti naredijo nekaj krogov, ne več, potem greš lahko tudi v peskovnik ?.

https://www.mitas-moto.com/products/motorcycle-on-road-tires/motorcycle-sport-tires

SPORT FORCE+ EV
  • Advanced version of our popular Mitas SPORT FORCE+
  • New tread compound designed for riders of hypersport motorcycles
  • Street legal tire for track days

aja vse sf+ so monocompound

pred 1 uro, KARMEN1 pravi:

S tršo sredino imaš TOF.

še to ne vse dimenzije, mislim da 160 ni bicompound

Objavljeno

RS s to dimenzijo je res za “pisto” ja.. ko bo na voljo v 180/60, 200/60, 195/65 se bomo pa pogovarjali o sportni gumi..

Objavljeno

Glede na to, da je že na SF+ po večini prej zmanjkalo sredine se mi zdi tale poteza kar malo nelogična, da je celotna guma kljub trši sredini se vedno mehkejša. Sem nekako upal, na tršo sredino in vsaj enake boke, če ne mehkejše. 

Če je sf+ na 690 duku zdržala slabih 5k km potem za na GTja to res ni. Škoda. 

In ja ToF 160 je možno. 

Lp, Samo

Objavljeno

Seveda je logično, saj ni namenjena nabiranju km, ampak boljšemu oprijemu.

Objavljeno

No dobro, ne pretiravaj. Se vedno je guma za na cesto, nihče ne bo z njo podiral rekordov na pisti. In na cesti bi trša sredica bistveno bolj koristila kot še mehkejša. Al ti je vrtelo v prazno ob pospeševanju? 

Lp, Samo

Objavljeno (popravljeno)
6 minutes ago, Nightmare said:

No dobro, ne pretiravaj. Se vedno je guma za na cesto, nihče ne bo z njo podiral rekordov na pisti. In na cesti bi trša sredica bistveno bolj koristila kot še mehkejša. Al ti je vrtelo v prazno ob pospeševanju? 

Lp, Samo

Nevem, kaj pricakujes gume ki je street legal track day tyre? Ne dual compound race gume ni/nebo, ker si res ne zelis med ravnanjem motorja, poplesavanje.

Guma narejena za 25+ stopinj, ki drzi 1-2k km, ce ni ogreta je pa slabsa k lesena..ala SuperCorsa.

Sicer pa tako.. zakaj nebi bila za GTja? Motor ima 170-180hp, in teh je treba prizemljit v zemljo ce jih uporabljas. In za konkretno limanje pac rabis hudo limarsko gume. Ce jih ne, ne rabis take gume/motorja.

Vsi cestni vozniki, bi si zeleli imeti trdo sredino, pa ultra hudo mehke robove, samo to negre ravno tako.. do neke mere ze.

Popravljeno . Popravil ukica
Objavljeno

Ok dobro, pač sem računal, da bodo pri novejši verziji podaljšali življenjsko dobo ne pa šli še v večji ekstrem track day pnevmatike. 

ToF presneto rada spodrsuje ob polnem pospeševanju iz ovinka oz TC se konstantno vklaplja zato sem razmišljal o SF+Ev vendar ker sva 3/4 casa na motorju dva in sem  bistveno več na AC kot v preteklosti(tranzit, občasna pot v službo) mislim, da tole ne bo slo skupaj. Mogoče pa vseeno poizkusim pred dopustom pa da vidimo kako bo šlo. 

Lp, Samo

Objavljeno
12 minutes ago, Nightmare said:

Ok dobro, pač sem računal, da bodo pri novejši verziji podaljšali življenjsko dobo ne pa šli še v večji ekstrem track day pnevmatike. 

ToF presneto rada spodrsuje ob polnem pospeševanju iz ovinka oz TC se konstantno vklaplja zato sem razmišljal o SF+Ev vendar ker sva 3/4 casa na motorju dva in sem  bistveno več na AC kot v preteklosti(tranzit, občasna pot v službo) mislim, da tole ne bo slo skupaj. Mogoče pa vseeno poizkusim pred dopustom pa da vidimo kako bo šlo. 

Lp, Samo

Ma ti bom tako rekel. Dober oprijem/odpiranje gasa in kilometrina negreta skupi, zal. Jaz bi na tvojem mestu reskiral en set in dal gor Conti Sport Attack 4, ce isces dober oprijem in mogoce daljso dobo.. Ceprav tudi RA hvalijo..

Objavljeno

Kupil Terraforce, upam da nisem pri dimenziji pretiraval :)

107697469_MitasTerraforcePeugeotElyseo.thumb.jpg.ffebf9ed220b6b80e096264c368f8a78.jpg

Objavljeno
pred 15 urami, DAMI34 pravi:

mislim da 160 ni bicompound

Viš, vedno je čas, da se kaj novega naučiš :P.

Objavljeno
pred 16 urami, Nightmare pravi:

Glede na to, da je že na SF+ po večini prej zmanjkalo sredine se mi zdi tale poteza kar malo nelogična, da je celotna guma kljub trši sredini se vedno mehkejša. Sem nekako upal, na tršo sredino in vsaj enake boke, če ne mehkejše. 

Če je sf+ na 690 duku zdržala slabih 5k km potem za na GTja to res ni. Škoda. 

In ja ToF 160 je možno. 

Lp, Samo

meni je sf+ delal več al manj iste kmje, pa naj bo sx, gt, z900

Pozimi sem naredil manj, poleti pa več. ampak tja vedno med 4 in 5. Če je bilo kako potovanje sploh solo, potem še skor jurja več

pred 2 urami, MiNa pravi:

Viš, vedno je čas, da se kaj novega naučiš :P.

jaja--sem pregledal, vem pa da niso vse (160 kar vem ni, oziroma niso bile), je bilo v tej temi že omenjeno, ostale pa so (zadnjo vozim že četrto) če se ne motim je celo @Snečerto nekje zapisal. Lahko se pa motim, saj mitas res trdi da so TOF dvokomponentne.

Objavljeno (popravljeno)
pred 32 minutami, DAMI34 pravi:

jaja--sem pregledal, vem pa da niso vse (160 kar vem ni, oziroma niso bile), je bilo v tej temi že omenjeno, ostale pa so (zadnjo vozim že četrto) če se ne motim je celo @Snečerto nekje zapisal.

Potemtakem z reklamiranjem zavajajo, na njihovi strani to ne piše (nisem našel). Niti ni označeno v tabelah z dimenzijami, kjer reklamirajo omenjeno gumo...

Zapisom na forumih pa zaupam z rezervo....

Razen, če je zapis ustvaril kredibilen izvor.

Popravljeno . Popravil MiNa
Objavljeno
pred 2 minutami, MiNa pravi:

Potemtakem z reklamiranjem zavajajo, na njihovi strani to ne piše (nisem našel). Niti ni označeno v tabelah z dimenzijami, kjer reklamirajo omenjeno gumo...

Zapisom na forumih pa zaupam z rezervo....

Razen, če je zapis ustvaril kredibilen izvor.

uraden podatek je bil na uradni strani,da je dual compound nad 160...

Objavljeno
pred 1 minuto, Snečer pravi:

uraden podatek je bil na uradni strani,da je dual compound nad 160...

Je ta zapis še kje?

Objavljeno
pred 1 minuto, MiNa pravi:

Je ta zapis še kje?

Na to me je opozoril pred časom v tej temi en uporabnik, bi moral pogledat.

Če pa sedaj gledam pa ni videti več te omejitve, so morda tudi za 160 naredili.

Objavljeno
pred 7 minutami, MiNa pravi:

Je ta zapis še kje?

ne najdem, ampak tudi jaz sem bral njihov zapis "torej MITAS" da 160 ni MC

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!