Popularna objava jskrablin Objavljeno Januar 23, 2018 Popularna objava Deli Objavljeno Januar 23, 2018 Kot je @hajoktejn napisal, smo se dežurni uničevalci naravnega okolja (parafriziram forumskega kolega) lotili krhkega naravnega okolja na enduro poligonu v kamnolomu Griža. Tam je menda kamenje ogrožena vrsta, kamnolom sam pa spada med avtohotone primorske naravne pojave. Za začetek sem si malo ogledal trial sekcijo... zanimiv naraven pojav, tako lepih geometrijsko pravilnih oblik še nisem videl na terenu Ker je bil motor mnenja da je spričo mojega neizmernega talenta (sem namreč premium enduro drkač ker sem pogledal vse Lyndonove Dakar filmčke) že dovolj obtolčen, se je uprl plezanju preko cevi... pa sma šla občudovat razglede Za trening sem se kasneje lotil mesarjenja enega klanca... več kanalov s kamenjem in je kr rodeo če fališ linijo. Dol je šlo lepo, skor preveč samo od sebe Gor sem vsaj enkrat dokazal da si res zaslužim premium v mojem nazivu Kdaj pa mi celo rata sprednje kolo v luft spravit Še zdaj ne vem kako je prišlo nazaj dol, častna pionirska. Nearrain, Mavti, skalar36 in 14 others 12 2 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
BRANE Objavljeno Januar 24, 2018 Deli Objavljeno Januar 24, 2018 upam, da si tudi pesek probal. mogoče bi pa rabil tw80... Joker 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
sesir Objavljeno Januar 24, 2018 Deli Objavljeno Januar 24, 2018 pred 2 urami, BRANE pravi: upam, da si tudi pesek probal. mogoče bi pa rabil tw80... Pw80... BRANE 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
jskrablin Objavljeno Januar 24, 2018 Deli Objavljeno Januar 24, 2018 pred 2 urami, BRANE pravi: upam, da si tudi pesek probal. mogoče bi pa rabil tw80... Tud v peskovniku sem povzročal škodo. PW80 sploh ne zveni kot slaba ideja, sam mu na žalost fali elektro štarter Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
sesir Objavljeno Januar 24, 2018 Deli Objavljeno Januar 24, 2018 pred 17 minutami, jskrablin pravi: Tud v peskovniku sem povzročal škodo. PW80 sploh ne zveni kot slaba ideja, sam mu na žalost fali elektro štarter Men bolj všeč Honda monkey...kot otrok vozu obe in ne vem več kako in kaj a vem,da honda mi bla kljub tdeči barvi bolj všeč... Rdeča ni za prevozno sredstvo!Vsaj zame ne! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
lukec Objavljeno Januar 28, 2018 Deli Objavljeno Januar 28, 2018 čez eno uro se ni več tko šajnauuuu Roman AT, skalar36, Janezs in 4 others 7 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava jskrablin Objavljeno Februar 5, 2018 Popularna objava Deli Objavljeno Februar 5, 2018 Pretekli vikend se je dogajal enduro/MX Tar v organizaciji Selesa... počasi ratuje tradicionalen dogodek. Smo šli s parimi kolegi (in eno kolegico), večina ekipe se je na pot odpravila v petek (da bojo v soboto fino spočiti), jaz pa sem odrinil od doma v soboto. No... sobota je pol v celoti odpadla, ker je v Taru pihala burja in noro nalival dež s snegom. Že pot do tja je bila zanimive sorte, tale fotka je nastala takoj za zadnjo cestninsko postajo v smeri proti Kopru, AC je bila zasnežena do Črnega Kala. Yay. Ene par norcev je vozilo v soboto, mi pa smo se odločili da to res nima smisla in preživeli večino dneva v hotelu. Fotk z nočne žurke nimam, ker se je nisem udeležil... too old for this shit, kao. Zjutraj nas je pričakalo precej lepše vreme, sonce in temperatura okoli 4 stopinje. Parkirišče na štartu se je lepo polnilo. In še en fotke ekipe, zaenkrat še s čistimi motorji Pa smo šli. Za prvim ovinkom je blo konec lušnega, blato za popizdit. Tud po ravnem je bilo ornk zajebano, sploh na delih kjer je poleg blata bila še kamnita podlaga. Padcev nebroj, pomaganje ostalim voznikom, občasno spraševanje kaj je tega treba Za malo prikazat razmere (prvi krog dopoldan). Splača se pogledati stanje gum... če ne gre dovolj hitro da se same čistijo jih popolnoma zafila blato. In pol maš blatno slick gumo na blatu Po kr dolgotrajni jebi v prvem krogu (jaz sem spremljal začetnico iz naše skupine, ostali pa so potegnili naprej) sma se po počitku in debati s sosedi na parkirišču odločila it še en krog. Razmere? Razen na koncu krogu, ki je bil cel dan v senci, je bilo blato že precej posušeno in namesto spotikanja je zdaj letelo in to ornk. Par ur razlike = popolnoma druge razmere, tak je offroad. Kolegica je ostala na soft progi (ki spričo blata dopoldan ni bila niti malo soft), jaz sem se pa pustil odpelat v en 'medium' odsek... prigural praktično do konca, tazadnjega vzpona iz luknje pa se nisem upal lotit. Ene 8 - 10 metrov strmo navzgor v ovinek prek blatnega kamenja? Kdaj drugič, ko bo suho, hvala. Na srečo se je iz skupine bolj sposobnih endurašev eden javil in mi je motor dostavil nivo višje... od tam naprej je pa šlo Ratalo nam je najti tudi pralnico... Za ilustracijo - edin čisti del na motorjih so bili zavorni diski. Naslednje leto pa spet hajoktejn, skalar36, gsxf750 in 14 others 11 4 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava jskrablin Objavljeno Februar 6, 2018 Popularna objava Deli Objavljeno Februar 6, 2018 Še malo extra materiala p.s. Fotke kako se valjam po tleh pred 'dvigalom' pa objavim ko/če jih dobim kp-kp, boych, Nearrain in 7 others 8 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Quest Objavljeno Februar 6, 2018 Deli Objavljeno Februar 6, 2018 Sam en nasvet. Ne objavljajte posnetkov z lokacijo, imeni itd... V Slo je prepovedana vožnja v naravnem okolju. Te lahko hitro najdejo in na podlagi slik, video posnetkov opcuzajo. Sam povem. Sem dolgo ril po brezpotjih in kaj hitro postaneš tarča če nisi njihov.(beri lovec, ribič, platfusar itd...) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
jskrablin Objavljeno Februar 6, 2018 Deli Objavljeno Februar 6, 2018 pred 31 minutami, Quest pravi: Sam en nasvet. Ne objavljajte posnetkov z lokacijo, imeni itd... V Slo je prepovedana vožnja v naravnem okolju. Te lahko hitro najdejo in na podlagi slik, video posnetkov opcuzajo. Sam povem. Sem dolgo ril po brezpotjih in kaj hitro postaneš tarča če nisi njihov.(beri lovec, ribič, platfusar itd...) Hvala za opozorilo, poznamo to. Slovenska roka pravice (uradna in neuradna) se okoli vožnje v lipi njihovi nima kaj sekirat. Sam dogodek v lipi njihovi je bil pa organiziran. Drugače težko spraviš na kup cca 250 endurašev brez nenapovedane udeležbe Policije. V bistvu so se na tem području bratje Hrvatje izkazali za solidne pragmatike in veselo gojijo offroad turizem predvsem v Istri. Mi pa veselo hodimo tja, ker Slovencem denar z vonjem po dvotaktolu očitno preveč smrdi. dano33, hladov, Quest in 2 others 5 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
BRANE Objavljeno Februar 6, 2018 Deli Objavljeno Februar 6, 2018 (popravljeno) @jskrablin Če češ, ti jest komot zaračunam. Popravljeno Februar 6, 2018. Popravil BRANE gsxf750, hajoktejn in jskrablin 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
lukec Objavljeno Februar 6, 2018 Deli Objavljeno Februar 6, 2018 pred 2 urami, jskrablin pravi: Še malo extra materiala p.s. Fotke kako se valjam po tleh pred 'dvigalom' pa objavim ko/če jih dobim ali si šel hard krog?vidim da so eni odseki isti ko lani.... pred 1 uro, jskrablin pravi: Hvala za opozorilo, poznamo to. Slovenska roka pravice (uradna in neuradna) se okoli vožnje v lipi njihovi nima kaj sekirat. Sam dogodek v lipi njihovi je bil pa organiziran. Drugače težko spraviš na kup cca 250 endurašev brez nenapovedane udeležbe Policije. V bistvu so se na tem području bratje Hrvatje izkazali za solidne pragmatike in veselo gojijo offroad turizem predvsem v Istri. Mi pa veselo hodimo tja, ker Slovencem denar z vonjem po dvotaktolu očitno preveč smrdi. tud po štiritaktolu jim preveč smrdi Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
jskrablin Objavljeno Februar 6, 2018 Deli Objavljeno Februar 6, 2018 pred 44 minutami, BRANE pravi: @jskrablin Če češ, ti jest komot zaračunam. Sem ti dolžen vsaj kak narezek pa pivo da ne bomo sam škode delali v gostih Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
BRANE Objavljeno Februar 6, 2018 Deli Objavljeno Februar 6, 2018 naslednjič ko pridete gremo na klobase in zelje. gsxf750 in jskrablin 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
gsxf750 Objavljeno Februar 6, 2018 Deli Objavljeno Februar 6, 2018 pred 2 urami, BRANE pravi: naslednjič ko pridete gremo na klobase in zelje. Ti pelješ, žabarji častimo ;-) svobodnaptica01 in jskrablin 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
lukec Objavljeno Marec 31, 2018 Deli Objavljeno Marec 31, 2018 sm kr mau gliserau de sm prsu ven................... Janezs, gsxf750, hajoktejn in 3 others 6 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
jskrablin Objavljeno April 2, 2018 Deli Objavljeno April 2, 2018 Bolj v k*rcu se je začela tale sezona. Prejšnji teden na treningu za Buzet zjebal: svoj križ naredil palačinko iz resonance še jetting sem mel čisto off Tale podaljšan vikend mi je ratalo nikamor it vozit, za piko na i sem še zvedel da Verd do nadaljnega nič več. Menda bo vsaj enduro Ribnik boljš. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
lukec Objavljeno April 3, 2018 Deli Objavljeno April 3, 2018 pred 11 urami, jskrablin pravi: Bolj v k*rcu se je začela tale sezona. Prejšnji teden na treningu za Buzet zjebal: svoj križ naredil palačinko iz resonance še jetting sem mel čisto off Tale podaljšan vikend mi je ratalo nikamor it vozit, za piko na i sem še zvedel da Verd do nadaljnega nič več. Menda bo vsaj enduro Ribnik boljš. hitr se pošlihti saj Ribnik bo lih kar jskrablin 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
jskrablin Objavljeno April 10, 2018 Deli Objavljeno April 10, 2018 To nedeljo so (končno) odprli MX progo v Žireh. Za nepoznavalce - gre se za lepo po hribu speljano MX progo brez norih hitrosti, skokov nekam v tri p.m. in kot ponedeljek dolgih miz. Vzdrževalci proge vedno poskrbijo za ustrezno količino polivanja med treningom tako da ne fašeš gratis obroka prahu v fris in zračni filter kot na kaki drugi progi (Brnik). Razmere so bile idealne, tako vreme kot proga. Hecno kako se sčasoma spremeni dojemanje terena oz tveganja. Na tej progi sta zame (bili) kritični dve točki - skok v ciljni zavoj (narejen tako, da te malo vrže v zrak in jaz tega res ne maram) in ena stopnica na prehodu iz višjega dela proge na nižjega (je nekaj prostega padca navzdol, res konkretna strmina). V nedeljo sem oboje vozil (sicer počasi in previdno) brez kake posebne drame. Križ ni delal težav, nova resonanca je še vedno nova vsaj na pogled Počasi pa po pameti mi je ratalo odpiliti skupno eno uro vožnje. Pri enem prehitevanju (hitrejši voznik je prehiteval mene da ne bo kdo mislil kaj narobe ) sem na edinem delu proge, kjer je bilo nekaj blata fasal za eno lopato umazanije direkt v motor in čelado tako da nisem prišel nazaj domov preveč čist. Yay. igc1, Janezs, Joker in 1 other 4 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
lukec Objavljeno April 10, 2018 Deli Objavljeno April 10, 2018 pred 17 minutami, jskrablin pravi: To nedeljo so (končno) odprli MX progo v Žireh. Za nepoznavalce - gre se za lepo po hribu speljano MX progo brez norih hitrosti, skokov nekam v tri p.m. in kot ponedeljek dolgih miz. Vzdrževalci proge vedno poskrbijo za ustrezno količino polivanja med treningom tako da ne fašeš gratis obroka prahu v fris in zračni filter kot na kaki drugi progi (Brnik). Razmere so bile idealne, tako vreme kot proga. Hecno kako se sčasoma spremeni dojemanje terena oz tveganja. Na tej progi sta zame (bili) kritični dve točki - skok v ciljni zavoj (narejen tako, da te malo vrže v zrak in jaz tega res ne maram) in ena stopnica na prehodu iz višjega dela proge na nižjega (je nekaj prostega padca navzdol, res konkretna strmina). V nedeljo sem oboje vozil (sicer počasi in previdno) brez kake posebne drame. Križ ni delal težav, nova resonanca je še vedno nova vsaj na pogled Počasi pa po pameti mi je ratalo odpiliti skupno eno uro vožnje. Pri enem prehitevanju (hitrejši voznik je prehiteval mene da ne bo kdo mislil kaj narobe ) sem na edinem delu proge, kjer je bilo nekaj blata fasal za eno lopato umazanije direkt v motor in čelado tako da nisem prišel nazaj domov preveč čist. Yay. na najvišji točki samo spustiš bremzo,ter zamižiš....spodnji skok je res kull,saj nedaj bože da zaj...stopnico v zadnji zavoj uzemi čisto po desni pa ni panike... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
jskrablin Objavljeno April 11, 2018 Deli Objavljeno April 11, 2018 pred 23 urami, lukec pravi: na najvišji točki samo spustiš bremzo,ter zamižiš....spodnji skok je res kull,saj nedaj bože da zaj...stopnico v zadnji zavoj uzemi čisto po desni pa ni panike... Nisem mižal, sem bil bol Okoli ostalega se strinjam... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
lukec Objavljeno April 11, 2018 Deli Objavljeno April 11, 2018 pred 35 minutami, jskrablin pravi: Nisem mižal, sem bil bol Okoli ostalega se strinjam... je pa dobr filing ko se prvič spustiš tam doli.... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
jskrablin Objavljeno April 12, 2018 Deli Objavljeno April 12, 2018 pred 22 urami, lukec pravi: je pa dobr filing ko se prvič spustiš tam doli.... In ugotoviš da ima strah dostikrat res samo velike oči... VS800 in lukec 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
jskrablin Objavljeno April 13, 2018 Deli Objavljeno April 13, 2018 Danes kobilico takole zglancal, jutri pa v blato in/ali prah. Pa še naj kdo reče da smo normalni Joker, Janezs in miklavc 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
lukec Objavljeno April 13, 2018 Deli Objavljeno April 13, 2018 pred 2 minutami, jskrablin pravi: Danes kobilico takole zglancal, jutri pa v blato in/ali prah. Pa še naj kdo reče da smo normalni poročaj jutri kakšen je 40kilometrski krog Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se