corser Objavljeno Marec 17, 2004 Deli Objavljeno Marec 17, 2004 Iz zgornje slike je razvidno kakšni se zanimajo za nakup Gs-a: bajski :P No tudi jaz ga bi imel (sem suh mimogrede; tako in v denarnici). Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
bambi Objavljeno Marec 17, 2004 Avtor Deli Objavljeno Marec 17, 2004 Špice so za doplačat, serijsko jih bo imel le Adventure. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
bladzo Objavljeno Marec 17, 2004 Deli Objavljeno Marec 17, 2004 doplačilo za špice je cca 90.000 sit Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
bladzo Objavljeno Marec 21, 2004 Deli Objavljeno Marec 21, 2004 On its hundred-point scale of all test disciplines, Reise Motorrad awards the GS an impressive score of 99 points! Hm, ali je res tako dober :? :hmm: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Ice Objavljeno Marec 21, 2004 Deli Objavljeno Marec 21, 2004 bmw - nemski motocikel reise motorrad - nemska revija za potovanja Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
mk-r Objavljeno Marec 23, 2004 Deli Objavljeno Marec 23, 2004 (popravljeno) V zadnjem motorradu je bil primerjan BMW R1200GS vs. KTM LC8 ADVENTURE 950... testiranje na terenu. KTM zmagal s 165 proti 140 točkami (od 200-ih). Ergonomija BMW 14 KTM 17 (od 20) Karakteristike agregata BMW 24 KTM 26 (od 30) Pogon/sklopka BMW 14 KTM 18 (od 20) Stabilnost vožnje BMW 17 KTM 19 (od 20) Možnost nastavitev "podvozja" (vzmetenje,... ) BMW 19 KTM 27 (od 30) Obvladljivost BMW 13 KTM 10 (od 20) Trakcija BMW 14 KTM 14 (od 20) Razmik od tal BMW 5 KTM 8 (od 10) Zavore BMW 13 KTM 18 (od 20) Občutljivost na padce BMW 7 KTM 8 (od 10) ============================== Točk SKUPAJ: BMW 140 KTM 165 (od 200) Zanimivo je, da je pri obvladljivosti BMW boljši, čeprav je KTM tako nizko spravil težišče. Se vidi, da višina naredi svoje. So pa nemci totalno skritizirali slabo vzmetenje in smešno majhno razdaljo do tal na BMW-ju. Pohvaljen navor (kubatura naredi svoje) pri BMW. Zanimiv podatek o teži: GS 225kg brez bencina, KTM pa 200kg! Hkrati so pokomentirali, da so BMW zmanjšali težo za 22kg in ne 30, kot pravijo njihovi tržniki. Polno napolnjen GS1200 še vedno tehta 242kg :( Končna ocena v Motorradu: 1. mesto KTM: offroad king v svoji klasi, za resno rallye vožnjo in ležerno uživanje na makadamih. 2. mesto BMW: ostaja potovalni enduro, najnovejša predelava ga ni naredila kaj dosti bolj primernega za offroad. V prihodnjem Motorradu pa primerjalni test BMW R1200GS, APRILIA CAPONORD, HONDA VARADERO, KTM ADVENTURE in SUZUKI V-STROM. Bolj iz cestnega vidika. Ta test bo zanimiv.... :hmm: Mislim pa, da se bo varadero za cesto in potovalnost najboljše odrezal... Popravljeno Marec 28, 2004. Popravil Noise Data Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Noise Objavljeno Marec 23, 2004 Deli Objavljeno Marec 23, 2004 Ta test bo zanimiv.... :hmm: Mislim pa, da se bo varadero za cesto in potovalnost najboljše odrezal... Dvomim, da ne bo BMW zmagal. :ph34r: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
mk-r Objavljeno Marec 23, 2004 Deli Objavljeno Marec 23, 2004 Dvomim, da ne bo BMW zmagal. :ph34r: Je bil kake 2 leti nazaj enak test. Bmw GS, Varadero, Triumph, TDM, caponord 1000 pa je bil varadero najbolje ocenjen. V tem času pa sta edino varadero in GS vredu napredovala. Obeta se težek boj... :fight2: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Noise Objavljeno Marec 24, 2004 Deli Objavljeno Marec 24, 2004 V tem času pa sta edino varadero in GS vredu napredovala. Pa KTM se je pojavil. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
_V-strom_ Objavljeno Marec 24, 2004 Deli Objavljeno Marec 24, 2004 (popravljeno) V zadnjem motorradu je bil primerjan BMW R1200GS vs. KTM LC8 ADVENTURE 950... testiranje na terenu. KTM zmagal s 165 proti 140 točkami (od 200-ih). Ergonomija BMW 14 KTM 17 (od 20) Karakteristike agregata BMW 24 KTM 26 (od 30) Pogon/sklopka BMW 14 KTM 18 (od 20) Stabilnost vožnje BMW 17 KTM 19 (od 20) Možnost nastavitev "podvozja" (vzmetenje,... ) BMW 19 KTM 27 (od 30) Obvladljivost BMW 13 KTM 10 (od 20) Trakcija BMW 14 KTM 14 (od 20) Razmik od tal BMW 5 KTM 8 (od 10) Zavore BMW 13 KTM 18 (od 20) Občutljivost na padce BMW 7 KTM 8 (od 10) ============================== Točk SKUPAJ: BMW 140 KTM 165 (od 200) Zanimivo je, da je pri obvladljivosti BMW boljši, čeprav je KTM tako nizko spravil težišče. Se vidi, da višina naredi svoje. So pa nemci totalno skritizirali slabo vzmetenje in smešno majhno razdaljo do tal na BMW-ju. Pohvaljen navor (kubatura naredi svoje) pri BMW. Zanimiv podatek o teži: GS 225kg brez bencina, KTM pa 200kg! Hkrati so pokomentirali, da so BMW zmanjšali težo za 22kg in ne 30, kot pravijo njihovi tržniki. Polno napolnjen GS1200 še vedno tehta 242kg :( Končna ocena v Motorradu: 1. mesto KTM: offroad king v svoji klasi, za resno rallye vožnjo in ležerno uživanje na makadamih. 2. mesto BMW: ostaja potovalni enduro, najnovejša predelava ga ni naredila kaj dosti bolj primernega za offroad. V prihodnjem Motorradu pa primerjalni test BMW R1200GS, APRILIA CAPONORD, HONDA VARADERO, KTM ADVENTURE in SUZUKI V-STROM. Bolj iz cestnega vidika. Oprosti na smetnji,čitam ali ne razumijem PRIHODNJI znači Slijedeći(next)? Popravljeno Marec 24, 2004. Popravil _V-strom_ Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Ice Objavljeno Marec 24, 2004 Deli Objavljeno Marec 24, 2004 yep. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
_V-strom_ Objavljeno Marec 24, 2004 Deli Objavljeno Marec 24, 2004 yep. Hvala Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
bladzo Objavljeno Marec 24, 2004 Deli Objavljeno Marec 24, 2004 Primerjalni test s ktm na terenu me ni čisto nič presenetil. Še dobr se je odrezu bmw. Na cesti pa bo čisto drugačna pesem. Vzmetenje imata oba od iste znamke (WP), sam da ma bmw totalno za cesto prirejeno. Tudi podatek o teži me nič ne preseneča, takoj ko dobim moped ga tudi sam peljem na tehtanje. (pol pa eure nazaj :fight2: ) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
ceco Objavljeno Marec 24, 2004 Deli Objavljeno Marec 24, 2004 Tudi podatek o teži me nič ne preseneča, takoj ko dobim moped ga tudi sam peljem na tehtanje. (pol pa eure nazaj :fight2: ) Kokr kil golfije tolk taužnt € nazaj. Samo tole ni čisto hec. Obstajajo kejsi evropskega sodišča na temo zavajanja potrošnikov. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Noise Objavljeno Marec 28, 2004 Deli Objavljeno Marec 28, 2004 Hehe, na temo BMW vs KTM je odprta nova tema... (zaenkrat bolj zabavna kot kaj drugega) --> http://www.motosvet.com/tabla/index.php?showtopic=7833 :lol1: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
HHV Objavljeno Marec 30, 2004 Deli Objavljeno Marec 30, 2004 Včeraj ogledal Blažev novi moped. Prijetno presenečen. :blink: :D Lepo, zelo lepo, mogoče ko bom velik ....? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Noise Objavljeno Marec 30, 2004 Deli Objavljeno Marec 30, 2004 V novem motorradu je cestni test... #1 BMW R1200GS ABS #2 HONDA VARADERO ABS #3 SUZUKI VSTROM #4 KTM 950 ADVENTURE #5 APRILIA CAPONORD Perla že skenira in mislim, da bo tabelica in končni rezultat kmalu pripopala tudi sem noter... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Špilferderber Objavljeno Marec 30, 2004 Deli Objavljeno Marec 30, 2004 :devil: nojz, naj te citiram (ne vem, iz katere prejšnje debate, mislim da iz K1300RS): avtorske pravice tistih možicev iz motorrada :? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Perla Objavljeno Marec 30, 2004 Deli Objavljeno Marec 30, 2004 evo, scan, ki ga je obljubil Noise :) #1 Scan2.pdf Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Perla Objavljeno Marec 30, 2004 Deli Objavljeno Marec 30, 2004 #2 Scan1.pdf Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
bmw Objavljeno Marec 30, 2004 Deli Objavljeno Marec 30, 2004 ufffffff........bolečina........kaj sde to samo meni zdi, al je bavarc spet zmagu? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
bobokrajnc Objavljeno Marec 30, 2004 Deli Objavljeno Marec 30, 2004 Je kdo pričakoval kakšen drugačen izid nemškega cajtunga o BMW-jevem paradnem konju :hmm: :hmm: Ko sem gledal točkovanje sem se moral kar smejati zraven :lol1: :lol1: , ne vem no po njihovem točkovanju je vzdrževanje BMW-ja praktično zastonj, iz izpuha mu letijo marjetice, odaljenost od tal za dlako manj kot pri KTM-u, dodatna oprema kao da je zastonj v osn.paketu, vozne lastnosti pa najmanj Ducati 999 ali F-16...............Točkovanje je totalno nerealno oz. napihnjeno v prid GS-a, bo treba prebrati še kak drug izvennemški test. Pa ne da bi šimfal modro bele ampak test ni objektiven. LP Bobo B) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Saint Objavljeno Marec 30, 2004 Deli Objavljeno Marec 30, 2004 Švapsko/švabontarska klasika, sej kako pa pri nas naše avtomotorevije ocenjujejo. Ko ne vejo, kje bi točke dol zbijali uvedejo kategorijo vrednost ob prodaji (pri skor novih motorjih/avtomobilih ravno vejo ,kolko bo čez tri leta :lol1: :lol1: ) al pa kak notranja obdelava pa podobne kategorije. V bistvu mi za razne teste dol visi, saj me noben ne bo prepričal, da so nevem kako noro objektivni, da kategorije vrednost glede na ceno sploh ne omenimo :yea2: . V glavnem, mi, ki vozimo italijanska jajca pač moramo na stran zapelat, ko nas prehiti kak superioren Bavarec al pa kaka japonska raketa :hmm: :? :lol1: :lol1: . lp Rudi Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Noise Objavljeno Marec 30, 2004 Deli Objavljeno Marec 30, 2004 Prilagam še scan v grafični obliki, glede na to, da ste me nekateri kontaktirali, da PDF -ja ne morete odpreti... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Noise Objavljeno Marec 30, 2004 Deli Objavljeno Marec 30, 2004 Prilagam še scan v grafični obliki, glede na to, da ste me nekateri kontaktirali, da PDF -ja ne morete odpreti... 1/2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se