DAN Objavljeno Avgust 6, 2008 Opozori Objavljeno Avgust 6, 2008 (popravljeno) Da ne bom spet :topic: ,me zdaj nekaj drugega zanima....na kakšne intervale ima servise VFR? Na koliko km treba menjat svečke? Včasih imam občutek,da nekam čudno ''kihne'', še posebno opazno po spuščanju po klancu navzdol.Na koliko povprečno se menjajo prednje zavorne ploščice in zavorno olje? Za sklopko je treba olje posebej menjat ali je to preko olja v motorju? Malo čudna vprašanja,a nisem ravno mehanik po poklicu.. ;) ekspert v motociklizmu pa ravno tako ne...Moja VFR prišla iz uvoza in ŽAL tudi brez servisne knjige in navodil tako,da moram zdaj tu spraševati.Neka navodila sem dobil na netu,ampak pregledat bi moral 600 strani v angleščini... :( Če mi pa kdo pove,mu bom zelo hvaležen. Aja,pa da se bo vedlo za katero mašino govorim...VFR VTEC -interval 6000-olje-oljni filter(vsaj jaz) -svečke 48000km -ploščice ko so izrabljene :whistle: zavorno olje tko na 2-3 leta je zdravo -sklopka hidravlično olje posebej,nič prek motorja tam je drugo olje -ostalo,če dela ne diraj...... Popravljeno Avgust 6, 2008. Popravil DAN
roadbuster Objavljeno Avgust 6, 2008 Opozori Objavljeno Avgust 6, 2008 Dan,hvala za informacije.Sej se mi je zdelo,da na 6k km,ampak za svečke pa ne vem...na Suzi so bile menjave na vsake 12.000km..kaj pa hidravljično olje od sklopke,kdaj se menja?
roadbuster Objavljeno Avgust 11, 2008 Opozori Objavljeno Avgust 11, 2008 (popravljeno) A ste vidli,očitno bo pa le prišla tudi težko pričakovana VFR 1000 in to v dveh različicah,agresivnejša VFR1000F kot cestni s model in VFR1000GT, opremljen in malce spremenjen za potovanja...kako se vam zdita? Jaz se jima sploh ne bi upiral,a bo verjetno spet cena tista,ki bo marsikoga odvrnila od nakupa. Link je pa http://www.motosvet.com/vfr-1000-na-poti.html Popravljeno Avgust 11, 2008. Popravil roadbuster
roadbuster Objavljeno Avgust 15, 2008 Opozori Objavljeno Avgust 15, 2008 .sem pa imel včeraj eno težavo...se peljem po cesti, k sreči 60-70km/h, kar naenkrat zmanjka moči;pogledam na armaturo;lučke utripajo...na kar se ugasnejo,motor šlus... :trance_33_sleep: parkiranga ob cesti,dvignem sedež in vidim da je nov(kao) akumulator fuč. ksreči je biu z mano kolega,ki se malo bolje spozna na te stvari,tako da sva lahko šla domov, kajti tudi on je biu z motorjem. vzamem od njega akumulator ga vstavim v mojga in stvar dela. :o zanima me če je že kdo imeu podobni problem? sumim da je napaka pri reglarju,ampak s kolegom sva merila voltažo in je bila 14,3 volta.slišal pa sem, da hondin reglar polni do 15V.tako da sem zdaj v dvomih kaj je bilo narobe... :hmm: :hmm: samo vprašam se kaj bi bilo pri 200km/h,če tako crkne??? :? :afro1: Nekaj podobnega se je včeraj zgodilo meni.Peljem za enim avtomobilom,dam smerokar,se vržem ven in dodam plin...nakar zmanjka moči in se prižgejo lučke :blink: (kar sem uspel videt tudi FI),spustim,dodam plin in potegnem mimo....Še zdaj mi ni jasno kaj se je zgodilo,naslednjih 130km sem naredil brez podobnega problema.Na kaj nakazuje taka napakica?Malo me skrbi kako reagirat če ti to naredi pri veliki hitrosti v ovinku... :wacko: Je to napaka na bateriji,regulatorju???
xr800 Objavljeno Avgust 16, 2008 Opozori Objavljeno Avgust 16, 2008 (popravljeno) Nekaj podobnega se je včeraj zgodilo meni.Peljem za enim avtomobilom,dam smerokar,se vržem ven in dodam plin...nakar zmanjka moči in se prižgejo lučke :blink: (kar sem uspel videt tudi FI),spustim,dodam plin in potegnem mimo....Še zdaj mi ni jasno kaj se je zgodilo,naslednjih 130km sem naredil brez podobnega problema.Na kaj nakazuje taka napakica?Malo me skrbi kako reagirat če ti to naredi pri veliki hitrosti v ovinku... :wacko: Je to napaka na bateriji,regulatorju??? Opa, vidim, da nisem sam. Meni se je začelo dogajat to po potovanju v Bosno.. Vzrok zna biti nečisto gorivo. Zamenjal sem tudi svečke, pregledal akumulator. Vse B.P. Težava pa se mi je kljub temu pojavljala. Ko sem hotel dat gas(prižgala se je lučka FI) motor je zadušilo, nato je kar naenkrat pospešil. To se je posebej dogajalo pri hladnem motorju, medtem ko je na delovni temperaturi delal b.p tud če sem ga gnal. Vendar sem se kljub temu dogovoril na servisu, da ga pripeljem ta ponedeljek na računalnik, da bomo videli v čem je problem in zakaj se motor tako obnaša. Zadeva namreč zna biti sila nevarna, kot je že ugotovil roadbuster. Obenem so mi na servisu priporočili, da naj začnem tankat 100 oktanskega iz OMV? Mogoče kake izkušnje Popravljeno Avgust 16, 2008. Popravil xr800
roadbuster Objavljeno Avgust 16, 2008 Opozori Objavljeno Avgust 16, 2008 (popravljeno) Opa, vidim, da nisem sam. Meni se je začelo dogajat to po potovanju v Bosno.. Vzrok zna biti nečisto gorivo. Zamenjal sem tudi svečke, pregledal akumulator. Vse B.P. Težava pa se mi je kljub temu pojavljala. Ko sem hotel dat gas(prižgala se je lučka FI) motor je zadušilo, nato je kar naenkrat pospešil. To se je posebej dogajalo pri hladnem motorju, medtem ko je na delovni temperaturi delal b.p tud če sem ga gnal. Vendar sem se kljub temu dogovoril na servisu, da ga pripeljem ta ponedeljek na računalnik, da bomo videli v čem je problem in zakaj se motor tako obnaša. Zadeva namreč zna biti sila nevarna, kot je že ugotovil roadbuster. Obenem so mi na servisu priporočili, da naj začnem tankat 100 oktanskega iz OMV? Mogoče kake izkušnje To se mi je pojavilo čisto prvič,bil pa je noter nazadnje tankan bencin iz Petrola :headbang: ...že tako vem,da je gorivo zelo slabo.Imam dizla,pa kadarkoli sem pozimi tankal,je bil motor precej bolj glasen,pa še manj kilometrov sem prevozil z isto količino goriva.Če je le možno,tankam na Agip-u,zgleda,da bom moral motor prav tako... Kakorkoli,sporoči prosim kaj so odkrili na testerju,da bom vedu kaj naj naredim z mojim... Jaz knjigice za uporabo nimam,kar sem pa nekje zasledil,bi znalo biti tudi kaj narobe z lambda sondo,a ni tale FI tudi za tole,ali se motim? Popravljeno Avgust 16, 2008. Popravil roadbuster
xr800 Objavljeno Avgust 16, 2008 Opozori Objavljeno Avgust 16, 2008 To se mi je pojavilo čisto prvič,bil pa je noter nazadnje tankan bencin iz Petrola :headbang: ...že tako vem,da je gorivo zelo slabo.Imam dizla,pa kadarkoli sem pozimi tankal,je bil motor precej bolj glasen,pa še manj kilometrov sem prevozil z isto količino goriva.Če je le možno,tankam na Agip-u,zgleda,da bom moral motor prav tako... Kakorkoli,sporoči prosim kaj so odkrili na testerju,da bom vedu kaj naj naredim z mojim... Jaz knjigice za uporabo nimam,kar sem pa nekje zasledil,bi znalo biti tudi kaj narobe z lambda sondo,a ni tale FI tudi za tole,ali se motim? Tako je .....Javim v ponedeljek, ko bom vedel kaj več.....Kateri letnik pa je tvoja(moja je 2002)? Po mojem, pa boš moral svojo ravnotako peljat na tester....
roadbuster Objavljeno Avgust 16, 2008 Opozori Objavljeno Avgust 16, 2008 (popravljeno) Tako je .....Javim v ponedeljek, ko bom vedel kaj več.....Kateri letnik pa je tvoja(moja je 2002)? Po mojem, pa boš moral svojo ravnotako peljat na tester.... Moja je pa letnik 2003... edino ne vem ali pri naših dveh prodajalcih Hond sploh imajo tester... :whistle: Popravljeno Avgust 16, 2008. Popravil roadbuster
DAN Objavljeno Avgust 16, 2008 Opozori Objavljeno Avgust 16, 2008 Predno plačate tester,raje probajte kje drugje natankat,sam se izogibam Petrola,razen če je nujno,pa nimam s tem nobenih problemov. FI(fuel injection)naj bi javila tudi napako v vbrizgu-slabo gorivo.
xr800 Objavljeno Avgust 16, 2008 Opozori Objavljeno Avgust 16, 2008 Moja je pa letnik 2003... edino ne vem ali pri naših dveh prodajalcih Hond sploh imajo tester... :whistle: Rebernik v Breznu ga ima, medtem ko ga Petovio v MB nima. :headbang: Jutri tankam 100 na OMV in javim če je kaj drugače.
T Objavljeno Avgust 18, 2008 Opozori Objavljeno Avgust 18, 2008 Bemti, zdej k nimam več rorov slišm vse mogoče zvoke, ki mi sploh niso všeč... Najceneje bo da kupim nazar rore. :evilgrin: Prodal pa po moje ne bom, sej jo za 5000€ ne mislim dat. :nono:
cb1300 Objavljeno Avgust 18, 2008 Opozori Objavljeno Avgust 18, 2008 Bemti, zdej k nimam več rorov slišm vse mogoče zvoke, ki mi sploh niso všeč... Najceneje bo da kupim nazar rore. :evilgrin: Prodal pa po moje ne bom, sej jo za 5000€ ne mislim dat. :nono: sam kaj ko drugo leto pride nova.............................. :naughty: :whistle:
T Objavljeno Avgust 18, 2008 Opozori Objavljeno Avgust 18, 2008 sam kaj ko drugo leto pride nova.............................. :naughty: :whistle: Nč hudga, jest dobim Novembra (predvidoma) eno Italijansko raketo, tko da se nič kaj dost ne sekiram. Bo tista vse finance požrla (pa čas tud :whistle: )
cb1300 Objavljeno Avgust 18, 2008 Opozori Objavljeno Avgust 18, 2008 Nč hudga, jest dobim Novembra (predvidoma) eno Italijansko raketo, tko da se nič kaj dost ne sekiram.Bo tista vse finance požrla (pa čas tud :whistle: ) sicer mal off topic, me pa zanima tvoj naslednji projekt.....lahko tud pm :whistle:
T Objavljeno Avgust 18, 2008 Opozori Objavljeno Avgust 18, 2008 sicer mal off topic, me pa zanima tvoj naslednji projekt.....lahko tud pm :whistle: :topic: Upam da jih ne bomo slišal :whistle: :grupni:
roadbuster Objavljeno Avgust 18, 2008 Opozori Objavljeno Avgust 18, 2008 Točno,ja,tale nova italianska raketa pride kmalu na trg,ja..... :whistle: :naughty: :whistle: Pol je res boljše,če prodaš VFR-ko. :unsure: .....jaz sem tak projekt letos že izpeljal,zato tudi letos le 3000km od maja do zdaj....ni časa! Če boš pa potreboval kakšne napotke za silencerje,ti kar vprašaj... :naughty: :naughty: :naughty: Malo :topic: ,ma ne bo nihče umrl zaradi tega...
xr800 Objavljeno Avgust 18, 2008 Opozori Objavljeno Avgust 18, 2008 (popravljeno) Moja je pa letnik 2003... edino ne vem ali pri naših dveh prodajalcih Hond sploh imajo tester... :whistle: Letnik 2002 se ne da priklopit na računalnik (danes preverjeno na servisu). Na servisu ugotovili, da je zaštekalo stikalo(rdečo emergency stikalo) vzeli narazen, stikalo dela. Motor ne ugaša več. Vendar se še vedno prižiga FI lučka in motor takrat izgubi moč, stisneš sklopko, lučke ugasnejo in motor zopet normalno gre. Se pa to pogosteje dogaja ko je motor hladen in manj ko je ogret. Skratka, v sredo še enkrat na servis s tem da bo motor ostal tam, da ga detaljno pregledajo. Upam, da ne bo preveč suškov šlo..... Popravljeno Avgust 18, 2008. Popravil xr800
roadbuster Objavljeno Avgust 18, 2008 Opozori Objavljeno Avgust 18, 2008 Letnik 2002 se ne da priklopit na računalnik (danes preverjeno na servisu). Na servisu ugotovili, da je zaštekalo stikalo(rdečo emergency stikalo) vzeli narazen, stikalo dela. Motor ne ugaša več. Vendar se še vedno prižiga FI lučka in motor takrat izgubi moč, stisneš sklopko, lučke ugasnejo in motor zopet normalno gre. Se pa to pogosteje dogaja ko je motor hladen in manj ko je ogret. Skratka, v sredo še enkrat na servis s tem da bo motor ostal tam, da ga detaljno pregledajo. Upam, da ne bo preveč suškov šlo..... Pa samo 2002 ali tudi 2003? Meni sicer ni ugasnil,je pa naredil ostalo in to 1x...bom probal prej z gorivom,ki ni iz Petrola,pol bomo pa vidli...
cb1300 Objavljeno Avgust 19, 2008 Opozori Objavljeno Avgust 19, 2008 :topic: Upam da jih ne bomo slišal :whistle: :grupni: U, vidm da ima stranske torbe v serijski opremi.....rob felten boš mogu spolirat, mogoče mal bol športne gume gor................... :whistle: :whistle: Ja, čestitamo novi pridobitvi.......eden redkih iz 8b :naughty: :beer2: :drunk: :topic: :lol1: :lol1:
T Objavljeno Avgust 20, 2008 Opozori Objavljeno Avgust 20, 2008 Pri 33400km sem zamenjal prvo ketno... Še na nobenem motorju mi ni zdržala tako dolgo, upam da bo ta tud za naslednjih 30+ :whistle: Je pa vedno znova presenečenje koliko se pozna vsaka malenkost na motorju ki se zamenja, z novo ketno se veliko lepše pelje in nič več ne cuka in ropota. Še gume pa sm za letos rešen :rolleyes:
roadbuster Objavljeno Avgust 24, 2008 Opozori Objavljeno Avgust 24, 2008 Čisto na kratko-Baterija Yuasa YTZ12S-MF....kje jo lahko dobim naugodneje novo oz.katera ekvivalentna baterija bi ustrezala slednji? Menda je 11Ah in zagonskega toka 210A....
DAN Objavljeno Avgust 24, 2008 Opozori Objavljeno Avgust 24, 2008 Čisto na kratko-Baterija Yuasa YTZ12S-MF....kje jo lahko dobim naugodneje novo oz.katera ekvivalentna baterija bi ustrezala slednji? Menda je 11Ah in zagonskega toka 210A.... Če ni predaleč,jo ima Lojz ziher...
roadbuster Objavljeno Avgust 24, 2008 Opozori Objavljeno Avgust 24, 2008 Če ni predaleč,jo ima Lojz ziher... A louis misliš?
DAN Objavljeno Avgust 25, 2008 Opozori Objavljeno Avgust 25, 2008 (popravljeno) A louis misliš? Yep,Lojz po domače.. :yes: Tudi cene imaš od......do,delo,yuasa,itd Popravljeno Avgust 25, 2008. Popravil DAN
T Objavljeno Avgust 27, 2008 Opozori Objavljeno Avgust 27, 2008 Kakor hoče naj bo, sm naroču superbike kit pa Leovincije... :whistle: Upam, da me bo z balanco kaj manj bolelo zapestje. Sem sel probat kako je z balanco do enga, ki jo prodaja z balanco pa se mi kar dopade. Sploh pogresam balanco na daljših turah.
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se