urkoman Objavljeno Marec 26, 2011 Deli Objavljeno Marec 26, 2011 Jst ketnspreja sicer ne mislim kupit, bom pa šel za foro po čistilo za ketno - 1.19€ Sicer jo načeloma pucam s petrolejem, ampak me prav zanima če je za kej ta sprej A pa mislis, da si ne bos naredil vec skode kot koristi, ko bos sprobaval ce cistilo dela? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Jure Objavljeno Marec 26, 2011 Deli Objavljeno Marec 26, 2011 (popravljeno) Pa saj jo ne bom z nitrotom pral. Konec koncev gre le za namensko čistilo za verigo. Glede na to, da verige vseeno niso tako občutljive kot porcelan, mislim, da izdelek, ki ga v EU legalno prodajajo za čiščenje le teh, najbrž spet ne more bit tako napačen, da bi lahko ob enkratni uproabi naredil kakšno hudo škodo. Kot sem napisal, zame je petrolej + čopič optimalna kombinacija in je ne bom zamenjal. Me pa zanima če je to za kej, oziroma če sploh kej spuca. Predvsem zato da ga bom vrgel v torbo z orodjem in imel za vzet sabo na kakšen Marof, itd.. Kakšen razmaščevalec zmer prav pride, ko se lotiš na pisti šraufat in eksperimentirat s prenosi, da nisi lih cel črn Popravljeno Marec 26, 2011. Popravil Jure Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
tihii Objavljeno Marec 27, 2011 Deli Objavljeno Marec 27, 2011 Čas je nanesel, da sem moral zamenjati verigo...Verigo sem naročil direktno od DIDA http://www.didchain....reetChains.html in situacija je taka.... Po emailu sem poslal info. v DID in navedel za katero vozilo ( R1 ) , letnik ( 2004 ), in katero vrsto verige zelim ( x ). Odgovorili so, da jo imajo in mi jo pošljejo po pošti. Cena seta 192 e....Do zdaj vse okej.... Doma odrežem staro verigo ( in vse kar paše zraven ), in jo zamenjam z novo ZVM-X ....in nato opazim, da je zadnje kolo čisto na koncu zadnje vilice - veriga je bila dalša za en člen, čeprav so garantirali, da je veriga enaka ( po dolžini oz. prav za ta motor )... Verigo sem imel že stisnjeno, tako, da je reklamirat nisem mogel - upam, da se mi ne bo preveč rastegnila v kratkem.... Uglavnem, pozorni bodite na to, ker zgleda moraš za vsako stvar 16krat vse preverit .... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
urkoman Objavljeno Marec 28, 2011 Deli Objavljeno Marec 28, 2011 Čas je nanesel, da sem moral zamenjati verigo...Verigo sem naročil direktno od DIDA http://www.didchain....reetChains.html in situacija je taka.... Po emailu sem poslal info. v DID in navedel za katero vozilo ( R1 ) , letnik ( 2004 ), in katero vrsto verige zelim ( x ). Odgovorili so, da jo imajo in mi jo pošljejo po pošti. Cena seta 192 e....Do zdaj vse okej.... Doma odrežem staro verigo ( in vse kar paše zraven ), in jo zamenjam z novo ZVM-X ....in nato opazim, da je zadnje kolo čisto na koncu zadnje vilice - veriga je bila dalša za en člen, čeprav so garantirali, da je veriga enaka ( po dolžini oz. prav za ta motor )... Verigo sem imel že stisnjeno, tako, da je reklamirat nisem mogel - upam, da se mi ne bo preveč rastegnila v kratkem.... Uglavnem, pozorni bodite na to, ker zgleda moraš za vsako stvar 16krat vse preverit .... Hm, verigo vedno skrajšamo na pravo dimenzijo, na "suho" jo preizkusimo predno jo stisnemo. Vedno kupim razčlenjeno verigo za specifični motor, pa je bilo potrebno še vsakič 1-2 glida skrajšat. Mogoče bo to šola za naslednjo ketno, tako kot si sam napisal, 16krat preveri in ne bodi šlampast Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
dejcx Objavljeno Marec 28, 2011 Deli Objavljeno Marec 28, 2011 A je tale verižni set za kako silo al ne? http://www.polo-motorrad.de/de/rk-kettenkit-50280000680-50270102990-50290300790-99029.html . dal bi ga pa na suzukija 600gsr Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Ervin93 Objavljeno Marec 28, 2011 Deli Objavljeno Marec 28, 2011 Jst ketnspreja sicer ne mislim kupit, bom pa šel za foro po čistilo za ketno - 1.19€ Sicer jo načeloma pucam s petrolejem, ampak me prav zanima če je za kej ta sprej sm jst kupu dans to čistilo za ketno. Ščistl jo je tko kot je treba. Res pa da ni bla dost umazana. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
MilanAndonovski Objavljeno Marec 28, 2011 Deli Objavljeno Marec 28, 2011 Jaz sem pa htel ketnsprej kupit pa jih je zmankalo...na žalost sem šel komaj 18:30 v trgovino, ker prej ni blo časa. Bo treba res kake dedije za drugič angažirat. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
danci1973 Objavljeno Marec 28, 2011 Deli Objavljeno Marec 28, 2011 A je tale verižni set za kako silo al ne? http://www.polo-motorrad.de/de/rk-kettenkit-50280000680-50270102990-50290300790-99029.html . dal bi ga pa na suzukija 600gsr RK verige so po mojih izkušnjah izvrstne... Bi rekel, da je za kako silo. D. gsx750f in dotem 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Ervin93 Objavljeno Marec 28, 2011 Deli Objavljeno Marec 28, 2011 Jaz sem pa htel ketnsprej kupit pa jih je zmankalo...na žalost sem šel komaj 18:30 v trgovino, ker prej ni blo časa. Bo treba res kake dedije za drugič angažirat. v LJ na rudniku jih je še polno. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
dejcx Objavljeno Marec 28, 2011 Deli Objavljeno Marec 28, 2011 RK verige so po mojih izkušnjah izvrstne... Bi rekel, da je za kako silo. D. ja sem mislo to vzet , pa mi je trgovec reko, da ta ni neki,da zdrži tam 10 jurjev ,da naj vzamem močnejšo za 120€ + zobniki cca 35€. zaenkrat še nism nič kupo ,morm pa ta teden zrihtat, če bo kaj toplega vremena že Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
danci1973 Objavljeno Marec 28, 2011 Deli Objavljeno Marec 28, 2011 ja sem mislo to vzet , pa mi je trgovec reko, da ta ni neki,da zdrži tam 10 jurjev ,da naj vzamem močnejšo za 120€ + zobniki cca 35€. zaenkrat še nism nič kupo ,morm pa ta teden zrihtat, če bo kaj toplega vremena že Jaz bi vzel kar to RK 525XSO, trgovca pa bi nekam poslal... D. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
nk84 Objavljeno April 7, 2011 Deli Objavljeno April 7, 2011 V kratkem (ko pride pošiljka) bom menjal verigo pa me zanima če ima kdo za posodit orodje za kovičenje verige (DID 530). lp, Nejc Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
dejcx Objavljeno April 8, 2011 Deli Objavljeno April 8, 2011 Jaz bi vzel kar to RK 525XSO, trgovca pa bi nekam poslal... D. evo sem menjal verigo (RK 525XSO) plus oba zobnika,cena kita 113€ plus menjava 20€, občutek vožnje je veliko boljši, bolj varen. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
nk84 Objavljeno April 12, 2011 Deli Objavljeno April 12, 2011 Kaj res noben nima primeža za kovičenje verige? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Bremzer Objavljeno April 13, 2011 Deli Objavljeno April 13, 2011 Kaj res noben nima primeža za kovičenje verige? Jaz ga imam samo orodje in babo se NEPOSOJA!!! Ps:lahko pa en dan prideš k meni pa to narediš-narediva !! special749, maco47 in Barracuda 2 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
cisco Objavljeno April 13, 2011 Deli Objavljeno April 13, 2011 Jaz ga imam samo orodje in babo se NEPOSOJA!!! ...pa motorja tud ne... :naughty: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
glavca1 Objavljeno April 14, 2011 Deli Objavljeno April 14, 2011 Živjo Ketna je bolj ali manj na meji Gledam za cene. Je kdo kupil tole zadevo ? je v redu ali bolj tako ? http://viewitem.eim.ebay.eu/DID-Gold-XRing-Chain--Sprocket-Kit-YZFR1--0610-/260754031045/item l.p. Jože Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
vrho1679 Objavljeno April 14, 2011 Deli Objavljeno April 14, 2011 Kako že gre to z verigo, mazanjem ipd v puščavskih razmerah ? lp Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
BenX Objavljeno April 14, 2011 Deli Objavljeno April 14, 2011 Živjo Ketna je bolj ali manj na meji Gledam za cene. Je kdo kupil tole zadevo ? je v redu ali bolj tako ? http://viewitem.eim....0754031045/item l.p. Jože za R1-ko? kolko je ta kenta? 520, 525 ali 530? za 530 je nekam nizka cena, ostalo pa menda tak al tak ne pride v poštev. malakai 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
nk84 Objavljeno April 15, 2011 Deli Objavljeno April 15, 2011 Jaz ga imam samo orodje in babo se NEPOSOJA!!! Ps:lahko pa en dan prideš k meni pa to narediš-narediva !! Hvala, sem ga dobil in je ketna že zamenjana. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
nk84 Objavljeno April 15, 2011 Deli Objavljeno April 15, 2011 Živjo Ketna je bolj ali manj na meji Gledam za cene. Je kdo kupil tole zadevo ? je v redu ali bolj tako ? http://viewitem.eim....0754031045/item l.p. Jože Js sm kupil podoben kit za svojga, je zmontirana sam sprobat je še treba. Sem pa dal 130€. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
franc Objavljeno April 15, 2011 Deli Objavljeno April 15, 2011 Kako že gre to z verigo, mazanjem ipd v puščavskih razmerah ? lp Na suho. Tako saj zatrjujejo "strokovnjaki". lp Franc Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Bremzer Objavljeno April 15, 2011 Deli Objavljeno April 15, 2011 Na suho. Tako saj zatrjujejo "strokovnjaki". lp Franc To bo kar držalo, kajti vsako mazanje bi povzročilo,da bi se pesek oprijel verige in bi jo šebolj trošilo,če ni namazana se tudi pesek neprime in jo manj žre seveda pa mora biti veriga tesnjena z oringi tako, da so zglobi vsaj odznotraj podmazani. maco47, dotem in special749 2 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
zbibii Objavljeno April 16, 2011 Deli Objavljeno April 16, 2011 Pozdrav vsem. Eno majckeno vprasanje, nikjer ne nejdem odgovora....Je problem ce imas verigo enega proizvajalca, in vezni člen drugega (seveda v istem razredu). Pomoje nebi smelo biti problem, ker 525 veriga ima enake mere ne glede na proizvalajca...ali pac??? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Bremzer Objavljeno April 16, 2011 Deli Objavljeno April 16, 2011 Pozdrav vsem. Eno majckeno vprasanje, nikjer ne nejdem odgovora....Je problem ce imas verigo enega proizvajalca, in vezni člen drugega (seveda v istem razredu). Pomoje nebi smelo biti problem, ker 525 veriga ima enake mere ne glede na proizvalajca...ali pac??? To lahko uporabiš samo pazi,da zarezo varovalke obrneš v pravo stran.Če je varovalka na verigi zgoraj mora zareza varovalke gledat proti zadnjemu koncu !! Če pa verigo gledaš odspodaj, mora biti zareza varovalke obrnjena proti mašini !! special749, maco47 in Mavti 2 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se